:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> READY OR NOT
READY OR NOT
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2022-03-19
FILM
De samenwerking tussen Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett moet goed hebben gewerkt, want terwijl je dit leest kun je van de twee de nieuwste Scream in de bioscopen zien. De reden waarom de regie in hun handen werd gestopt, zal zonder twijfel wel iets te maken hebben met Ready Or Not uit 2019. Een kleine film uit de Fox-stal die het meer dan behoorlijk deed bij het griezelpubliek.
Ook al komt de film geen seconde in de buurt van Get Out, daar is het veel te oppervlakkig voor, heb je hier ook de premisse dat je rijke families niet kan vertrouwen en daar kan de jonge Grace (Samara Weaving) van meespreken. Het verhaal begint op haar huwelijk met de steenrijke Alex (Mark O'Brien). De familie windt er geen doekjes om dat de zoon met Grace een wel heel slechte keuze heeft gemaakt, en ze wordt met de vinger nagewezen dat ze alleen maar aast op het gigantische familiefortuin. Alex is immers de zoon van Tony Le Domas (Henry Czerny) die steenrijk is geworden met gezelschapspelletjes. Alex heeft wel zijn aanstaande niet op de hoogte gebracht dat er een serieuze hoek af is bij de familie. Bij ieder huwelijk wordt er een kaart getrokken worden met daarop een spelletje dat moet worden gespeeld. Grace kan het niet slechter treffen, want ze mag verstoppertje gaan spelen in het enorme landgoed. Leuk zou je zeggen, ware het niet dat wie haar vindt haar meteen ook een kopje kleiner mag maken.
Ready Or Not heeft wel een uitgangspunt over sociale ongelijkheid, maar voor de rest moet men het gewoon hebben van entertainment. Daar is niks mis mee, en ondanks het feit dat er hier en daar tenenkrommend slecht geacteerd wordt, redt Samara Weaving enigszins het boeltje. Compleet over de top en ongeloofwaardig, want deze meid wil maar niet sterven, maar qua jump scares en gore is het allemaal aan de brave kant. Je ziet wel in iemands keelgat een pijl verdwijnen of een lichaam wordt door een lift geplet, toch blijft het allemaal soft. Ready Or Not is zeker niet de grote horrorverrassing die velen er van maken, maar qua amusement best wel in orde.

BEELD EN GELUID
Het blijft onvoorstelbaar hoe ongestraft Fox met dit soort bagger voor de dag kan komen. Niet alleen zijn de kleuren door de veel te gele filters foeilelijk, maar dit voelt net aan alsof je een goedkope dvd van RCV in de lader hebt zitten. De originele aspect ratio is wel behouden, maar daarmee is alles gezegd. De kleuren lopen in elkaar en van detaillering is geen sprake. Het is allemaal zo beschamend dat je met moeite de film kan uitkijken zonder te gaan morren, en dat voor een maatschappij als Fox! De geluidsband is een Dolby Digital 5.1 die niks verkeerd doet, maar ook hier is dat zowat het enige wat we kunnen aanhalen.
EXTRA'S
Let the Games Begin: The Making of Ready or Not is een degelijke bonus van 40 minuten waarin je het gebruikelijke kijkje achter de schermen krijgt alsook een collage van interviews van zo wat iedereen die iets in de pap te brokken had bij deze film. Het blijft geprogrammeerde promopraat, maar voor de fans beslist een leuke meepakker. Verder is er nog een gagreel van 4 minuten en wie tijd te veel heeft kan de film ook gaan bekijken via een commentaarband van het productiehuis Radio Silence en Samara Weaving.

CONCLUSIE
Ready Or Not van Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett is een amusante, maar nogal oppervlakkige horrorfilm waarin een rijke familie zonder enige schaamte op mensen mag jagen. De film is zeker niet wat sommigen ervan maken, maar gewoon aangenaam horrorvertier.cover
Studio: Fox

Regie: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett
Met: Samara Weaving, Adam Brody, Mark O'Brien, Henry Czerny, Andie MacDowell, Melanie Scrofano

Film:
6/10

Extra's:
5,5/10

Geluid:
6/10

Beeld:
3/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2019

Leeftijd:
16

Speelduur:
91 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8712626065333


Beeldformaat:
2.39:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands, Frans, Italiaans, Engels CC
Extra's:
• Let the Games Begin: The Making of Ready or Not
• Gag Reel
• Audiocommentaar van Radio Silence en Samara Weaving


Andere recente releases van deze maatschappij