:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PERFECT
PERFECT (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2022-04-19
FILM
Perfect maakt deel uit van de box Sun, Sand & Sweat waar je ook Private Resort, Spring Break en HardBodies in terug kan vinden.

Niets was in de eighties qua sport zo populair als aerobics. Vanuit de Verenigde Staten kwam een vinylplaat met daarop voorgekauwde oefeningen die werden ingepraat door Jane Fonda, kortelings in Vlaanderen gevolgd door een versie van judoka Ingrid Berghmans en iedere eightiesboy zal zich wel nog de zwoele videoclip Physical met Olivia Newton-John herinneren. Want ja, het oog wil ook wat, en niet was meer sexy dan mooie dames in flashy leggings die de meest verbazingwekkende standjes uitvoeren. Dat is zo goed als ook de enige reden waarom mensen zich Perfect nog herinneren. De film werd een gigantische flop die het verval van de carrière van John Travolta inluidde, maar iedereen vergaapte zich sowieso toch aan het mooie strakke lijf van Jamie Lee Curtis, die blij was dat ze eindelijk eens een rol had waar ze niet voor uit de kleren moest gaan.
Ondanks het feit dat critici brandhout maakten van de film, had Jamie Lee Curtis er geen seconde spijt van dat ze toehapte, omdat ze naar eigen zeggen geïntrigeerd was door het verhaal, en blij was dat ze eindelijk eens haar atletische lichaam mocht tonen, en daardoor voorrang kreeg op Debra Winger, die de rol ook wel zag zitten. Ook John Travolta, die na het uitstekende Blow Out van Brian De Palma en Two Of A Kind met Olivia Newton-John nog maar eens een flop in handen had, toonde geen spijt, want die was tevreden dat hij na Urban Cowboy opnieuw mocht samenwerken met regisseur James Bridges.

"The better your body looks, the more you want to take your clothes off", het is één van de weinige wijsheden uit Perfect die de wenkbrauwen serieus doen fronzen. Travolta speelt de rol van de Rolling Stone-journalist Adam Lawrence, die het beu is om alsmaar overlijdensberichten te schrijven ("it's the last chance in journalism to write something nice about anyone"), en wordt daarom vanuit New York naar Los Angeles gestuurd om er een artikel neer te pennen over een zakenman die gearresteerd is wegens drugshandel. Tijdens zijn bezoek in de stad komt hij in de fitnesshall The Sport Connection terecht, en valt zijn oog onmiddellijk op de trainster Jessie Wilson (Jamie Lee Curtis) en vraagt haar om een interview. Jessie vertrouwt de pers voor geen haar en weigert, zeker als ze weet dat Adam ervan overtuigd is dat de fitnessclubs niet meer dan singlesclubs zijn waar alleenstaanden naar een onenightstand vissen.
Wat James Bridges, die ook Bright Lights, Big City, Mike's Murder en The China Syndrome in deze premisse zag, is ook ons niet meteen duidelijk, maar in ieder geval is deze Columbia-titel gebaseerd op een reeks artikelen die eind jaren zeventig in Rolling Stone zijn verschenen. De film duurt ruim twee uur, en dat is net iets te lang om naar bezwete lichamen te kijken, zelfs al gaat het om Jamie Lee Curtis. Naast haar mag je ook de dance moves van Travolta bewonderen die aardig acteert, maar zit je jammer genoeg eveneens met een veel te lange scène met male strippers opgezadeld. Ook Marilu Henner, die in de jaren '80 best mooi werk leverde en tijdens de opnames van Perfect het liefje was van Travolta, levert prima acteerwerk, maar voor de rest is dit film met een typische '80's-vibe (zo is er een scene met Boy George-lookalikes) die best wel leuk is, maar vooral de geschiedenis zal ingaan als die film waarin Curtis zo mooi en vooral sexy danst...

BEELD EN GELUID
Deze film werd destijds uitgebracht bij Columbia, en bij ons weten is deze box van Mill Creek (regiogebonden) de enige manier om hem op Blu-ray te vinden. Op dvd is hij in Europa wel te vinden. Jammer genoeg is de transfer van Perfect de minste van de vier in deze box. In de gymzaal loopt alles wel lekker, maar in meer donkere scènes heb je enorm veel filmgrain en wordt het beeld zelfs een paar seconden dubbel. De film bevat geen ondertitels, maar de dialogen zijn goed verstaanbaar op deze standaard 2.0-geluidsband die boordevol '80's-hits zit, zoals bijvoorbeeld Lay Your Hands On Me van de Thompson Twins, dat eindeloos herhaald wordt.
EXTRA'S
Op deze lowbudget-uitgave tref je geen extra’s aan.

CONCLUSIE
Perfect speelt zich af in de aerobicwereld, een lullig verhaaltje dat geen twee uur kan boeien, maar gelukkig zorgt het prachtige lichaam van Jamie Lee Curtis voor wat tegengewicht.coverStudio: Mill Creek Entertainment

Regie: James Bridges
Met: John Travolta, Jamie Lee Curtis, Ramey Ellis, Anne De Salvo

Film:
6,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
A

Genre:
Drama

Versie:
U.S.A.

Jaar:
1985

Leeftijd:
R

Speelduur:
120 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
683904632517


Beeldformaat:
1.78:1 HD

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
geen
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij