:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2003
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2003
Bron: Video Film/Express - Datum: 2003-09-25 - Geplaatst door: Werner
Het nieuwe seizoen is aangebroken. De komende maanden heeft Video/Film Express weer veel te bieden aan speelfilms en special interest programma’s op DVD. De aftrap wordt gegeven met een in aantal bescheiden release, waarin echter enkele sterke titels zijn ondergebracht.

Withnail And I
Een van de iets minder bekende titels binnen George Harrisons Handmade Collection. Bruce Robinson (Jennifer 8) regisseerde deze semi-autobiografische, tot cult-titel uitgegroeide film in 1987. Withnail en Marwood zijn twee werkloze acteurs die hun frustraties verdringen met drank en drugs. Als ze de maffe dealers en psychotische Ieren zat zijn, trekken ze naar het Engelse platteland waar een oom van Withnail een huisje heeft. Daar regent het echter continu en is er weinig te eten; bovendien komt die oom onverwacht opdagen en die toont ongewenste belangstelling voor Marwood...

Speelduur: 107 minutenKid Stays In The Picture
Een documentaire uit 2002 over het leven en de carrière van de legendarische filmproducer en studiobaas Robert Evans. Evans begon zijn filmloopbaan in 1956 toen Norma Shearer onder de indruk raakte van zijn uitstraling en hem een filmrol aanbood. Als filmster hield Evans het niet lang vol, maar hij groeide daarna wel -een unicum voor een persoon met een acteursachtergrond- uit tot productiebaas van Paramount Pictures, in welke hoedanigheid hij opzienbarende films maakte als Rosemary’s Baby, The Godfather, Love Story en Chinatown. Een mislukt huwelijk met Ali McGraw, een cocaïneschandaal en vermoedelijke betrokkenheid bij een moord zorgden ervoor dat hij in de jaren tachtig praktisch in de vergetelheid raakte, maar met een dosis geluk en veel doorzettingsvermogen maakte hij toch weer een comeback in Hollywood, vandaar ‘the kid stays in the picture’.

Speelduur: 91 minutenMen Behaving Badly – Last Orders
Alsof we al niet hevig genoeg verwend waren met de zes DVD’s die er al van dit superbe Engelse comedyprogramma zijn uitgebracht, komt hier als icing on the cake nog een staartje met drie bonusafleveringen. Drie krankzinnige afleveringen die daarnaast ook nog eens zijn omgesmolten tot een (bijna) heuse speelfilm. Superkolder over seks, babywensen, beenamputatie, karaoke in het stamcafé, dronken weekends, vermeende c.q. gehoopte en wellicht reële zwangerschap, een baan als postbode en massaontslag...

Speelduur: 227 minuten

Extra features:
• Geanimeerde menu’s met spectaculaire geluidseffecten
• Speciale ‘Last Orders speelfilmversie
• Interactieve quizzesIMAX - Search For The Great Sharks
Op zoek naar haaien om ze vervolgens van heel dichtbij te kunnen bespieden. Blauwe haaien, walvishaaien en de beruchte grote witte haaien... van California tot Australië.
Een spectaculaire film met onder meer unieke beelden van de geboorte van een haaienjong. Joseph Campanella spreekt het commentaar. De film -zoals alle IMAX-titels in 70 mm gefilmd- was oorspronkelijk te zien in Omniversum in Den Haag.

Dolby Digital 5.1, DTS
Beeldformaat: 1.33:1
Optionele ondertiteling in Nederlands, Zweeds en Engels
Speelduur: 46 minuten

Extra features:
• Trailers
• The making ofIMAX - Wolves
Prachtige beelden van een van de meest vreesaanjagende roofdieren van Noord-Amerika, de Canis Lupus. Een zevenkoppig filmteam onder leiding van regisseur David Douglas, produceerde in acht maanden tijd een slordige 40 kilometer (!) film met beelden uit Yellowstone, Montana, Idaho, Alaska en Quebec. De film -zoals alle IMAX-titels in 70 mm gefilmd- was oorspronkelijk te zien in Omniversum in Den Haag.

Dolby Digital 5.1, DTS
Beeldformaat: 1.33:1
Optionele ondertiteling in Nederlands, Zweeds en Engels
Speelduur: 46 minuten

Extra features:
• Trailers
• The making of

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron