:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: HERMAN BROOD - LIVE AND MORE
PERSBERICHT: HERMAN BROOD - LIVE AND MORE
Bron: Video Film/Express - Datum: 2003-09-29 - Geplaatst door: Werner
Een boxset met drie DVD’s met concertopnamen uit 1978 en 1990 en met een keur aan documentaire beelden zet eind oktober Herman Brood weer daar waar hij zo vaak heeft gestaan: in the spotlight. Video/Film Express brengt de ongetwijfeld spraakmakende set, met een totale speelduur van meer dan 3˝ uur, op de markt en ondersteunt Herman Brood - Live And More met een uitgebreide publiekscampagne.

“Het blijft zwaar kut dat Herman er niet meer is”, zijn woorden van Bart Chabot die nog steeds naklinken in de Nederlandse muziekwereld. Op 11 juli 2001 sprong de grootste rock ‘n ‘ roll hero die Nederland heeft gekend vanaf het Amsterdamse Hiltonhotel uit het leven. Sindsdien is er veel gezegd en geschreven over Brood, zijn carričre en zijn leven, maar de woorden van Chabot dekken nog steeds de lading van veel gevoelens bij het publiek. Chabot zelf heeft met zijn boeken ervoor gezorgd dat de ‘legende Brood’ in stand is gebleven en op CD-gebied is er natuurlijk ook het een en ander gepresenteerd. En met een speelfilm op basis van zijn leven in het vooruitzicht (ergens in 2004) hoeven de fans niet bang te zijn dat de vergetelheid zich snel zal aandienen.

Maar al eerder kunnen de liefhebbers zich weer verlustigen in het rock ‘n’ roll beest Brood en dan wel in de man zelf. Video/Film Express brengt namelijk op 28 oktober een boxset uit met drie DVD’s, twee daarvan zijn gevuld met concertopnamen, de derde bevat onder meer de documentaire Broodnodig en een uit 1993 daterende aflevering van het programma Tom & Herrie.

Op DVD1 staat een uur durende registratie van een concert dat Herman Brood & His Wild Romance in december 1978 gaven in de Westfalenhall in Dortmund. Het concert werd opgenomen door de Duitse televisie en uitgezonden in het legendarische programma Rockpalast.

DVD2 bevat ook een Rockpalastuitzending, maar dan een uit 1990. Toen -op 11 december om precies te zijn- traden Brood en zijn groep op in de Live Music Hall in Keulen. Ook deze registratie duurt ongeveer een uur.

Zal het voor veel liefhebbers al een uitgesproken genoegen zijn om de sterke live-optredens op DVD (digitaal geremastered en voorzien van Dolby Digital 5.1 en DTS geluidssporen!) in huis te kunnen halen, de derde DVD maakt van deze boxset een regelrechte ‘must’. In 104 minuten gaat deze schijf in op veel facetten van het fenomeen Brood: in allerlei fragmenten geeft hij zijn bijna altijd pikante mening over uiteenlopende zaken, uiteraard komt zijn schilderkunst uitgebreid aan bod en komen de ontelbare keren dat Brood het nieuws wist te halen in beeld. De producenten hebben deze schijf overigens ook nog ‘opgefleurd’ met een aantal easter eggs, die een leuke uitdaging vormen voor de Broodfans. Opvallende onderdelen van deze schijf zijn verder de op 13 april 1997 op Nederland 3 uitgezonden documentaire Broodnodig, Dagboek Van Herman Brood (een 25 minuten durend portret, gemaakt door Paul van Koelen) én een aflevering van Tom Egbers’ programma Tom En Herrie met een uitgebreid interview met Brood en een aantal muziekfragmenten; dit programma dateert uit 1993. Broods manager Koos ‘Coach’ van Dijk is nauw betrokken geweest bij deze DVD-productie.

Met Herman Brood - Live And More introduceert Video/Film Express overigens ook een nouveauté op DVD-afspeelgebied: Direct Play. Deze functionaliteit houdt in dat de schijf zodra hij in de afspeellade van de DVD-speler wordt gelegd na het vertonen van het Video/Film Express logo direct het concert afspeelt in de beste geluidsoptie. Voor de gebruiker betekent dit dat hij niet eerst een keuze hoeft te maken uit het menu en de schijf dus ook als pure geluidsdrager kan gebruiken. Vanaf nu zal Video/Film Express deze functionaliteit aanbrengen op alle eigen muziek-DVD producties.


Recent nieuws van dezelfde bron