:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: MUZIEKDVD'S DECEMBER 2003
PERSBERICHT: MUZIEKDVD'S DECEMBER 2003
Bron: Video Film/Express - Datum: 2003-11-27 - Geplaatst door: Werner
Zojuist heeft Video/Film Express weer een grote worp muziekdvd's op de markt gezet. Opvallendste titel daaronder is de televisiedocumentaire Put It There rond Paul McCartney. Daarnaast grote namen als Ian Gillan, Black Sabbath, Caravan en Deep Purple in de spraakmakende serie Classic Rock Legends. Plus nog wat moderne, fraai gevisualiseerde popmuziek: Plastic Fantastic.

PAUL MCCARTNEY - PUT IT THERE

Een fraai televisieprogramma uit 1989 over het reilen en zeilen van Paul McCartney, geregisseerd door Geoff Wonfor, die ook verantwoordelijk was voor Eurythmics Live én The Beatles Anthology. De film geeft een beeld van de manier waarop het album Flowers In The Dirt tot stand kwam. Met o.a. Linda McCartney, Elvis Costello, Trevor Horn en Chris Whitten. En een schat aan fragmenten van Beatles- en Wings-songs (o.m. My Brave Face, C-Moon, Fool On The Hill en The Long And Winding Road).

Geluid: 5.1 Dolby Digital
Duur: 65 minuten

Extra’s:
• fotoalbum
• 20 minuten ‘never before seen footage’
• 4 bonussongsMOSTLY AUTUMN - THE STORY SO FAR

Mostly Autumn wordt alom getypeerd als de vlaggendrager van de nieuwe generatie van Britse rockbands. De groep werd dan ook niet voor niets uitgeroepen tot de Best New Band door de Classic Rock Society. Een onweerlegbaar bewijs van hun kunnen is te vinden op deze DVD, waarop de groep in twee uur live haar beste songs ten gehore brengt. Een uitgave in de serie Classic Rock Legends.
Mostly Autumn treedt op 6 december a.s. op in De Boerderij in Zoetermeer en een dag later in Spirit Of 66 in Verviers.

Geluid: 5.1 Dolby Digital
Duur: 120 minutenBLACK SABBATH - CROSS PURPOSES

Opnamen van de vroege jaren negentig bezetting van deze legendarische formatie. Met in de gelederen Tony Lommi, Geezer Butler, Bobby Rondinelli en Tony Martin. Dit gezelschap speelt op het dak van het Londense Hammersmith Odeon een mix van Sabbath-klassiekers en nieuwer materiaal. Een uitgave in de serie Classic Rock Legends.

Geluid: 5.1 Dolby Digital
Duur: 60 minutenDEEP PURPLE: MASTERS FROM THE VAULT

Deze DVD bidet een prachtig overzicht van de rijke carričre van deze supergroep. En dat alles aan de hand van vaak zeldzame archiefbeelden van verschillende Europese televisiezenders. De groep speelt onder meer ‘probeerversies’ van wat later absolute klassiekers zouden worden zoals Child In Time en Speed King. Op de DVD zijn ook beelden te vinden van de allereerste keer dat de camera’s een optreden registreerden van de originele Mark II line-up met Blackmore, Lord, Paice, Gillan en Glover. Een uitgave in de serie Classic Rock Legends.

Geluid: 5.1 Dolby Digital
Duur: 62 minuten

Extra:
• vier Ian Gillan-uitvoeringen van Purple classicsCARAVAN

De oorspronkelijke bezetting van Caravan onder leiding van Pye Hastings speelt op deze DVD onder meer een aantal songs van het spraakmakende album In The Land Of The Grey And Pink. Een uitgave in de serie Classic Rock Legends.

Geluid: 5.1 Dolby Digital
Duur: 80 minuten

Extra:
• een kijkje in de Rock VaultsPLASTIC FANTASTIC

Bijna vijf kwartier opwindend gemixte en fraai gevisualiseerde moderne popmuziek. Mike S verzorgde de mixen en Barkode zorgde voor de visuals van onder meer French Kiss van Yakooza, The Sound Of The Beast van Donkey Rollers en Story van DJ Frank. Als bonus zit er bij deze DVD een CD met ‘de soundtrack van de DVD’, die derhalve dezelfde speelduur heeft.

Geluid: Dolby Digital 5.1, DTS
Duur: 73 minutenCURVED AIR - MASTERS FROM THE VAULTS - SPECIAL COLLECTORS EDITION

De eerste DVD-uitgave van Curved Air. De groep treedt hier op in de originele bezetting uit 1972 met o.a. Sonja Kristina, Daryl Way en Francis Monkman. Het half uur durende optreden met Marie Antoinette, Vivaldi, Melinda More Or Less en Propositions wordt aangevuld met een interview met Daryl Way en nog een uur aan archiefbeelden van acts als Fairport Convention, Nektar, Uriah Heep en Caravan. Een uitgave in de serie Classic Rock Legends.

Geluid: 5.1 Dolby Digital
Duur: 89 minutenIAN GILLIAN

Na zijn bijzonder succesvolle periode als zanger van Deep Purple bouwde Ian Gillan ook weer met het nodige succes aan een solocarričre. Op deze opnamen uit 1990 neemt hij als solozanger de vrijheid om een aantal van de klassiekers uit zijn Deep Purple tijd nog eens dunnetjes over te doen. Een uitgave in de serie Classic Rock Legends.

Geluid: 5.1 Dolby Digital
Duur: 80 minutenRICK WAKEMAN

De toetsenvirtuoos en de koning van de bombast laat op deze DVD nog eens nadrukkelijk horen hoe hij aan die benamingen komt. Fans van Wakemans dramacomposities zullen smullen van de hier ten tonele gevoerde versies van o.a. Journey To The Centre Of The Earth, Anne Boleyn en Catherine Parr. Een uitgave in de serie Classic Rock Legends.

Geluid: 5.1 Dolby Digital
Duur: 80 minutenDR. FEELGOOD

Een van de ‘hardest working bands’ die het Verenigd Koninkrijk ooit heeft voortgebracht, deze koningen van de pub-rock. Tijdens het spetterende optreden op deze DVD komen nagenoeg alle nummers voorbij waarmee het gezelschap zoveel jaren furore heeft gemaakt, zoals bijvoorbeeld Milk And Alcohol, Down At The Doctors en Back In The Night. Een uitgave in de serie Classic Rock Legends.

Geluid: 5.1 Dolby Digital
Duur: 50 minuten

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron