:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Columbia Tristar >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2004
PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2004
Bron: Columbia Tristar - Datum: 2004-03-04 - Geplaatst door: Werner
S.W.A.T.

De film S.W.A.T. van Clark Johnson is gebaseerd op de gelijknamige en succesvolle Amerikaanse T-reeks uit de jaren '70. S.W.A.T. staat voor "Special Weapons And Tactics" en is het elitetiem van de politie. Intensief getraind en met de hulp van een indrukwekkend arsenaal wapens en gadgets brengen ze hun opdrahcten tot een goed einde. Actie en spanning staan dagelijks op het menu. Wanneer Hondo (een supercoole Samuel L. Jackson) als S.W.A.T.-veteraan opnieuw een superteam mag samenstellen, kiest hij alleen durvers (vertolkt door karakteracteurs als Colin Farrell, LL Cool J en Michelle Rodriguez) en leidt hemn persoonlijk op in een speciaal trainingskamp.
Bij één van hun eerste opdrachten worden ze meteen geconfronteerd met het ergste. Een internationaal gezochte drugbaron (Olivier Martinez) moet naar de gevangenis geëscorteerd worden. Hij heeft echter voor de TV-camera's luid verkondigd dat wie hem bevrijdt een beloning van 100 miljoen dollar wacht. Boeven van elk allooi wagen hun kans en halen hun zwaarste wapens boven. Het Hondo-S.W.A.T.-team ligt zwaar onder vuur. Maar het ergste komt nog wanneer een ex-collega zich met de zaak gaat moeien! Super spektakel verzekerd!

S.W.A.T. boekte de voorbije maanden een enorm succes in de bioscopen, met voor de V.S. een boxoffice van 110 miljoen dollar, en in de Benelux bracght deze film 3 miljoen euro op.

Regisseur: Clark Johnson (Fear Of Fiction, Rude, Final Round)
Acteurs: Samuel L. Jackson (Pulp Fiction, Star Wars: Attack Of The Clones, Changing Lanes, xXx, Rules Of Engagement, Unbreakable), Colin Farrell (Phone Booth, The Recruit, Hart's War, Minority Report), Michelle Rodriguez (Resident Evil, Blue Crush, The Fast and the Furious), LL Cool J
Genre: Actie, thriller Duur: ongeveer 117 minuten
Release op DVD: huur 13 april 2004, koop 15 april 2004

Extra's:
• Bloopers
• Audiocommentaar van regisseur Clark Johnson en acteurs LL. Cool J., Michelle Rodriquez, Josh Charles, Jeremy Renner en Brian van Holt
• Audiocommentaar van de screenwriter en technisch adviseur
• 8 verwijderde scenes
• Filmografieën van cast en crew
• Documentaires: "6th Street Bridge", "Uitleg van een schietpartij" en "S.W.A.T. TV’s originele superagenten"
• Making of S.W.A.T.
• Interactieve documentaires "Sound & Fury"
• BioscooptrailerDAWSON'S CREEK SEIZOEN 2

In het tweede seizoen worden televisieseries vaak nog beoeiender want dan worden de personages meer uitgediept en des te interessanter! Dit is zeker waar voor Dawson’s Creek, waarvan het tweede seizoen nu op DVD verkrijgbaar is!

De serie, die zich afspeelt in Capeside bij Boston, is gebaseerd op het ware ;even van de regisseur Kevin Williamson (ook schrijver van Scream en I Know What You Did Last Summer) en vertelt het verhaal van zes tieners die zich door hun adolescentie worstelen. Dawson Leary, de eeuwige dromer, en Joey Potter, een braaf en verlegen meisje, zijn al sinds hun kindertijd beste vrienden. Samen met Jennifer, Pacey en nieuwkomers Jack en Andie trachten ze de obstakels die ze op hun weg naar de volwassenheid tegenkomen, te overwinnen. De draad wordt opgenomen net waar hij was gestopt in de eerste reeks: het muurbloempje Joey (Katie Holmes) krijgt eindelijk een beetje affectie van haar grote jeugdliefde Dawson Leary (James Van Der Beek)!
Bij het begin van dit verhaal worden Joey en Dawson geconfronteerd met het feit dat ze geen kinderen meer zijn en dat hun vriendschap een andere dimensie aanneemt...
Dit tweede seizoen van Dawson’s Creek is nu ook volledig op DVD verkrijgbaar. In een mooie verpakking met 6 schijfjes zitten allen 22 episodes. De eerste en laatste episode bevatten tevens een verhelderend en meeslepend commentaar van producer Paul Stupin over het productieproces van deze serie. En voor de fans worden de volgende seizoenen later dit jaar ook op DVD uitgevracht! Wordt vervolgd...

Regisseur: Kevin Williamson (Scream 1,2,3, I Know What You Did Last Summer)
Cast: James van der Beek (Scary Movie, Harvest, Standing Still), Katie Holmes (The Gift, Abandon, Pieces of April), Michelle Williams (A Hole In One, The Station Agent, Lassie), Joshua Jackson (Lone Star State of Mind, The Skulls, Cruel Intentions)
Genre: Romantische komedie, avontuur
Duur: ongev. 937 minuten
Release op DVD (koop): 8 april 2004

Extra's:

Disc 1
• Audiocommentaar van de producent
• Promotietrailers Charlie's Angels Full Throttle, Go en Spider-man Animated

Disc 6
• Audiocommentaar van de producentSTARSKY & HUTCH

Starsky & Hutch zijn weer helemaal "in", en dat past perfect in de totale jaren '70-revival! Binnenkort kunnen we uitkijken naar een bioscoopfilm die gebaseerd is op deze wereldberoemde politieserie. Ben Stiller en Owen Wilson kruipen er in de huid van onze twee sympathieke en supervlotte helden. Maar voor wie het allemaal toen meemaakte en ook voor de nieuwe fans wordt de originele serie nu op DVD uitgebracht. Op 5 DVD-schijfjes worden alle 23 afleveringen van het eerste seizoen getoond, inclusief de 2 uur durende pilootaflevering, geïntroduceerd door Aaron Spelling.
De populariteit van Paul Michael Glaser en David Soul was enorm midden jaren '70. Zij waren het voorbeeld van de "coole" jongens. Wie helemaal die sfeer wil opsnuiven zal ook aangenaam verrast zijn met de extra's waarop onder meer een hele reeks originele TV-commercials te bewonderen zijn! Ook aan de verpakking werd extra veel aandacht besteed, met vooraan in beeld de beroemde Ford Gran Torino waarmee Starsky & Hutch over de straten scheurden.

Regisseur: David Horiuchi
Acteurs: Paul Michael Glaser (Two Cops, Something’s Gotta Give), David Soul (Two Cops, Tides of War)
Genre: Politieserie
Duur: ongev. 1200 minuten
Release op DVD (koop): 8 april 2004

Extra's op DVD:

Disc 1
• Originele TV commercials
• Promotietrailers Bad Boys 2, Charlie’s Angels 2, S.W.A.T.

Disc 5
• Documentaires: It’s Harder Then It Looks, Starsky & Hutch: The Movie, The Third Star
• Making of: "Behind the Badge"
• Fotogalerie met foto’s van de nieuwe speelfilm

UIT HET ARCHIEF