:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Hong Kong Legends >> PERSBERICHT: IN THE LINE OF DUTY
PERSBERICHT: IN THE LINE OF DUTY
Bron: Hong Kong Legends - Datum: 2001-10-19 - Geplaatst door: Serge
Donnie Yen en Cynthia Khan spelen twee politieagenten in deze hedendaagse actiefilm, Yen is een temperamentvolle Amerikaanse agent, Khan een koelbloedige Hong Kong agente.

Een Chinese immigrant die in Seattle als havenarbeider werkt, is getuige van een drugsdeal die misloopt. Zowel de politie als de criminelen denken dat hij sindsdien in het bezit is van bezwarend bewijsmateriaal, een belangrijk filmnegatief, tegen een CIA-agent. De immigrant wordt vogelvrij verklaart en vlucht hals over kop naar Hong Kong. De agenten en de criminelen zitten hem op de hielen. Om te overleven, zal de immigrant zijn toevlucht moeten zoeken bij de twee politieagenten. Die hebben niks te verbergen en niks te verliezen.

Verschillende actiescènes zijn verbluffend. Yen's gevechten met zijn boezemvrienden John Salvitti, Michael Woods en Stephan Berwick zijn ronduit adembenemend. Je merkt duidelijk invloeden van Bruce Lee en de legendarische bokskampioen Sugar Ray Leonard. Twee voorbeeldjes. Yen verzorgde de choreografie van een realistisch gevecht tussen Khan en Berwick, waarin Berwick acht stampen met één been uit vijf verschillende hoeken uitdeelt. En op een bepaald moment valt Salvitti aan met een automatisch machinegeweer terwijl hij met een motorfiets rijdt. Wat volgt is een realistisch, hard gevecht dat de kungfukunsten van beide vechters etaleert.

Acteurs: Donnie Yen, Cynthia Khan, Sunny Yuen, Michael Wong, Yuen Yat,
Wong Kwan, Cho Wing, Michael Woods, John Salvitti, Eddie Maher, Chiu Hau, Stephan Berwick.
Regisseur: Yuen Woo-Ping
Releasedatum: 23 oktober 2001

Specificaties:
Beeld: 16:9 anamorfisch
Geluid: Engels en Cantonees Dolby Digital 5.1
Ondertitels: o.a. Nederlands
Jaar: 1989
Leeftijd: 16
Speelduur: ? min.

Extra's:
• Originele trailer
• UK promotie trailer
• Geanimeerde biografieën
• Interviews met Donnie Yen
• Fotogalerij


DONNIE YEN
° 17 juli 1963 te Kanton, China

Biografie
Met dertig films op zijn naam, plus een reputatie als een degelijk actieregisseur, kan je Donnie Yen niet bepaald een groentje noemen. Na een valse start halverwege de jaren '80, behoort hij nu tot de top van Hong Kong supersterren.

Donnie Yen groeide op in Hong Kong, maar verhuisde op elfjarige leeftijd met zijn ouders naar de Amerikaanse stad Boston, waar zijn vader een baan kreeg als redacteur bij een Chinees dagblad. Donnie's moeder, een gerenommeerd instructrice in de vechtsporten Wu Shu en Tai Chi, wijde haar zoon in in de martial arts vanaf het moment dat hij kon lopen. Als puber spijbelde Donnie veel en hing hij rond in de Chinese wijk van Boston, waar hij vaste klant werd bij de bioscopen die aan de lopende band kungfufilms vertoonden.

Net zoals zijn idool Bruce Lee, raakte Donnie steeds vaker in de problemen door zijn contacten met jeugdbendes. Zijn bezorgde ouders meldden hem aan bij het Nationale Wu Shu Team van Peking, ervan uitgaande dat de discipline van die martial arts-opleiding hun zoon goed zou doen. Het maakte Donnie Yen de eerste student van buiten de Volksrepubliek China die werd aangenomen bij het Peking Wu Shu Team.

Gedurende twee jaar verfijnde Donnie Yen zijn Wu Shu-technieken onder dezelfde meester als Jet Li. Vlak voordat Yen als jongeman terug zou keren naar de VS bracht hij een bezoek aan Hong Kong, waar hij in contact kwam met filmmaker Yuen Woo-Ping, die jaren eerder met de kungfukomedie Drunken Master de carrière van Jackie Chan op de rails had gezet. Yuen en Donnie Yen zouden een lange en vruchtbare samenwerking beginnen, die eerst op niks leek uit te draaien.

Hun eerste film samen was Drunken Tai-Chi (1984), een flauwe knipoog naar de Jackie Chan-klassieker Drunken Master. De film flopte, maar Yuen Woo-Ping en Donnie probeerden het een jaar later opnieuw met Mismatched Couples, een komedie die het moest hebben van de combinatie van kungfu en breakdance. Ook die film werd geen succes.

Door deze twee opeenvolgende flops was Donnie Yen erg teleurgesteld in zijn filmcarrière. Ietwat voorbarig, zo zou blijken. Drie jaar later vroeg Yuen Woo-Ping zijn nieuwe protégé voor een rol in de eerste van een reeks ultragewelddadige actiefilms die in het Westen bekend zijn geraakt als de Tiger Cage-serie. Dit werd wel een groot succes en zette niet alleen Donnie Yen op de kaart als een martial arts-sensatie maar blies bovendien de carrière van regisseur Yuen nieuw leven in.

Yuen Woo-Ping en Donnie Yen zouden nog meerdere malen samenwerken, onder andere aan In the Line of Duty, een keiharde actiefilm vol dynamische one-on-one martial arts-gevechten. De kroon op hun samenwerking was Iron Monkey, een historisch kungfuspektakel dat tot de allerbeste van het genre gerekend wordt.

Na zijn rol in Once Upon a Time in China II, naast Jet Li, maakte Donnie Yen begin jaren '90 ook zijn opwachting op televisie. De serie Crime File betekende zijn debuut, daarna verscheen hij in het feuilleton The Kung Fu Master. Televisie gaf hem bovendien de gelegenheid de regisseursstoel uit te proberen. Dat beviel hem uitstekend en in 1997 volgde zijn debuut als speelfilmregisseur met Legend of the Wolf (ook bekend als The New Big Boss).

Inmiddels behoort Donnie Yen tot de topmensen van de Hong Kong actiecinema die de laatste jaren ook ver buiten de landsgrenzen op waardering kunnen rekenen. In 1999 werd hij bijvoorbeeld aangetrokken door de Duitse commerciële televisie om een pilot te vervaardigen van de actieserie Puma. Ook in de VS timmert hij hard aan de weg. Onlangs speelde Donnie rollen in Blade 2 en de actiefilm Highlander: Endgame, waarvoor hij bovendien de vechtscènes choreografeerde.