:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: VENICE - EERSTE 2 METER SESSIES
PERSBERICHT: VENICE - EERSTE 2 METER SESSIES
Bron: Video Film/Express - Datum: 2004-06-09 - Geplaatst door: Werner
Op 15 juni aanstaande verschijnt op het label Inspire Music de DVD Venice - 2 Meter Sessies. Met deze ruim twee uur durende DVD wordt dan een begin gemaakt met een serie die de komende tijd veel interessante muziekprogramma’s zal opleveren. De Amerikaanse groep Venice dwong haar doorbraak in ons land af via de 2 Meter Sessies.
Jan Douwe Kroeske schrijft op de inlay: “Venice is niet alleen van Venice Beach, Venice is ook van Nederland. Niet alleen omdat hun muziek hier zo warm wordt ontvangen. En ook niet alleen omdat ze hier op cruciale momenten hun ‘Family tree’ speelden. Venice is vooral een bijzondere club familieleden, die ook nog ‘ns keihard willen werken voor hun brood…”
Op de DVD staan opnames uit 1998 en 1999. In 1998 werden in Harderwijk o.m. Never Coming Back, When I Get Over You en Landslide opgenomen. In april van het volgende jaar ging het om opnames in Los Angeles en toen speelde Venice o.m. Guinnevere, One Quiet Day en The Road To Where You Are. De DVD is voorzien van Dolby Digital 5.1 geluid en een PCM soundtrack voor de puristen.

De 2 Meter Sessies zijn overigens nog altijd on air. Op maandag tot en met vrijdag presenteert Kroeske op Kink FM 2 meter de lucht in elke ochtend van 9.00 uur tot 12.00 uur. Ook is er een uitzending op elke vrijdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur. Met name in die vrijdagavonduitzendingen worden 2 Meter Sessies uitgezonden.
Om de DVD’s extra toegevoegde waarde te geven worden de televisieopnamen in veel gevallen aangevuld met nieuwe interviews, die Kroeske recent gemaakt heeft of binnenkort maakt.
In totaal zijn er 1127 sessies opgenomen voor radio en 338 sessies voor tv.

Label: Inspire Music
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0
Speelduur: 130 minuten

Extra features:
• interviews
• documentaire Venice Beach, Backstage, Woodstock


Recent nieuws van dezelfde bron