:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> NIEUWSBERICHT: FOX GAAT STRIJD AAN MET PIRATERIJ
NIEUWSBERICHT: FOX GAAT STRIJD AAN MET PIRATERIJ
Bron: Fox - Datum: 2004-11-11 - Geplaatst door: Werner
TWENTIETH CENTURY FOX HOME ENTERTAINMENT BESTRIJDT PIRATERIJ WERELDWIJD VIA TRAILERS

In het kader van de inspanningen die het bedrijf levert om piraterij tegen te gaan, en in een streven naar de voortdurende opvoeding van DVD-consumenten op dit vlak, is Twentieth Century Fox Home Entertainment (TCFHE) onlangs begonnen met het afspelen van een antipiraterijtrailer op alle DVD-titels. Het trailerprogramma ging van start in Europa met de release deze maand van de kaskraker The Day After Tomorrow en wordt bij het begin van het nieuwe jaar gelanceerd in Noord-Amerika.

De kantoren van TCFHE over de hele wereld zullen gelokaliseerde versies gebruiken van de antipiraterijtrailer, die ontwikkeld werd door de Motion Picture Association (MPA). Na de trailer volgt een boodschap, aangepast aan het land waar hij vertoond wordt, waarin de wettelijke aansprakelijkheid en de straffen die op piraterij staan, gedetailleerd worden uitgelegd. De trailer duurt 30 seconden, en is het eerste wat de consument te zien krijgt wanneer hij de DVD afspeelt.

"Het trailerprogramma is slechts n van de vele stappen die volgens ons nodig zijn om mensen bewust te maken van het probleem en om piraterij te bestrijden", aldus Ron Wheeler, Senior Vice President, Content Protection, Fox Entertainment Group. "Door de trailer op onze DVD-producten te zetten, willen we de boodschap geven dat piraterij niet langer alleen een zaak van de industrie is. Het is nu ook voor de consument geen ver-van-mijn-bed-show meer; de consument zal inzien dat piraterij een misdaad is die rechtstreeks te maken heeft met de DVD die hij of zij met veel plezier bekijkt."

Om de illegale distributie van filmproducten tegen te gaan, heeft de dienst tegen piraterij van MPA wereldwijd 25 % meer invallen uitgevoerd vorig jaar dan in 2002. Tussen 2002 en 2003 nam de wereldwijde inbeslagneming van optische schijfjes toe met 137 %. Het aantal inbeslagnemingen neemt toe in elke regio van de wereld. Meer specifiek:
de inbeslagneming van optische schijfjes in de regio Azi - Stille Oceaan bedroeg 84 % van de totale wereldwijde inbeslagnemingen;
de grootste procentuele groei in de inbeslagneming van optische schijfjes vond plaats in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, met een groei van bijna 250 %;
dankzij de grotere inspanningen om piraterij tegen te gaan, ging het aantal invallen de hoogte in met 87 % in Latijns-Amerika en met 70 % in Noord-Amerika.

Men verwacht dat tegen het einde van het jaar in Europa meer dan vijf miljoen kopien (verhuur en verkoop) over de toonbank zullen gaan van The Day After Tomorrow. Een dergelijk verkoopcijfer alleen al betekent dat de antipiraterijtrailer meer dan 20 miljoen keer aan de consument zal vertoond worden.


Recent nieuws van dezelfde bron