:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI
PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI
Bron: Video Film/Express - Datum: 2005-02-24 - Geplaatst door: Werner
Met de februarirelease gaat Video/Film Express met een aantal interessante DVD's 'terug in de tijd'. Naast een drietal Italiaanse spektakelfims uit de jaren zestig zijn er vier titels in The Hitchcock Classic Collection. In een 3DVD-box komen WO I, WO II en de Vietnam oorlog indringend aan bod.

In de februarirelease van Inspire Music slechts twee titels: één pure muziektitel met fraai gevisualiseerde popmuziek én een zeer interessante documentaire over een legendarische Amerikaanse discjockey; een aanrader voor iedereen die meer wil weten van wat er de afgelopen decennia is gebeurd in de bakermat van de popmuziek.

Maar eerst: een tot speelfilm uitgegroeide game:

A2 RACER

Pikante ondertitel bij deze op de gelijknamige game gebaseerde actiefilm: They Are Fast And Furious! Een film over een groep snelheidsduivels die zich met regelmaat bezondigt aan het fenomeen illegale streetraces. Zo'n race win je wanneer jij met de hoogste snelheid geflitst wordt door de politie, die eigenlijk vindt dat ze wel wat beters te doen heeft, bijvoorbeeld het opsporen van een bende die exclusieve sportwagens steelt. Met een politie-infiltrant in de gelederen gaan de snelheidsduivels ook op zoek naar die dievenbende. En als die wederom toeslaat, nu door in één keer een Maserati, een Lamborghini, een Viper en een Ferrari te stelen, breekt de hel los...

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 89 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1MACISTE - GLADIATOR OF SPARTA

In 1964 regisseerde Mario Caiano dit spektakelstuk over de Spartaanse gladiator Maciste, die schier onverslaanbaar is en daardoor uitgroeit tot een ware volksheld en zeker tot held van de in ongenade gevallen Christenen, die hij probeert te redden van een bloederig eind in de arena. Maciste is een rol van Mark Forrest, een van de vele gladiatorrollen die hij in zijn carrière speelde. Van het geld dat hij daarmee verdiende bekostigde hij zijn operazangstudie. Maciste is een van de zes klassiekers van Italiaanse oorsprong die Video/Film Express dit jaar uitbrengt. De kwalitatief beste prints van deze films zijn opgespoord in Duitsland, maar het oorspronkelijke Italiaanse geluidsspoor is er voor deze DVD-releases in Nederland en België weer aan toegevoegd.

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 95 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0
Beeld: kleur

Extra's:
• Trailer
• FotoalbumACHILLES

Gordon Mitchell speelt de rol van de grote 'Griekenredder' Achilles in deze in 1962 door Marino Girolami geregisseerde film, waarin de Trojaanse oorlog ruimschoots en spectaculair in beeld wordt gebracht. Achilles is ook een van de zes klassiekers van Italiaanse oorsprong die Video/Film Express dit jaar uitbrengt. De kwalitatief beste prints van deze films zijn opgespoord in Duitsland, maar het oorspronkelijke Italiaanse geluidsspoor is er voor deze DVD-releases in Nederland en België weer aan toegevoegd.

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 111 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0
Beeld: kleur

Extra's:
• Trailer
• FotoalbumTHE LEGEND OF AENEAS

Aeneas slaagt erin om zijn familie te redden uit het brandende Troje en vlucht naar Italië, waar zijn nakomelingen Rome stichten. Hoofdrol in deze film uit 1962 voor de in 2000 overleden Steve Reeves. Ook The Legend Of Aeneas is een van de zes klassiekers van Italiaanse oorsprong die Video/Film Express dit jaar uitbrengt. De kwalitatief beste prints van deze films zijn opgespoord in Duitsland, maar het oorspronkelijke Italiaanse geluidsspoor is er voor deze DVD-releases in Nederland en België weer aan toegevoegd.

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 85 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0
Beeld: kleur

Extra's:
• Trailer
• FotoalbumTHE THIRTY NINE STEPS (1935)

Deze maand twee versies van The Thirty Nine Steps, volgende maand nog een en dat alles onder de noemer The Hitchcock Classic Collection. Dit is de originele Hitchcockproductie uit 1935 met de legendarische hartenbreker Robert Donat in de hoofdrol.

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 86 minuten
Geluid: mono
Beeld: zwart-witTHE THIRTY NINE STEPS (1978)

Een remake van de Hitchcockklassieker, gemaakt door regisseur Don Sharp met John Mills en Robert Powell in de hoofdrollen.

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 102 minuten
Geluid: mono
Beeld: kleurTHE LADY VANISHES (1938/1979)

Hitchcock scoorde een reuzenhit in 1938 met de verfilming van het boek The Wheel Spins van Ethel Lina White. De koning van de suspense deed dat met een topcast met o.a. Michael Redgrave en Margaret Lockwood. In 1979 maakte Anthony Page een ook al zeer goed ontvangen remake. Ook Page beschikte over niet geringe acteurs: Elliott Gould, Cybill Shepherd, Arthur Lowe, Angela Lansbury, Ian Carmichael en Herbert Lom bijvoorbeeld. Beide versies nu op één DVD in The Hitchcock Classic Collection.

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 92/95 minuten
Geluid: mono
Beeld: zwart-wit/kleurTHE SECRET AGENT

Nog zo'n onvergetelijke thriller in The Hitchcock Classic Collection. Deze stamt uit 1936 en kon eigenlijk bij voorbaat al niet stuk. Het verhaal is van W. Somerset Maugham, Hitch op de regiestoel natuurlijk en de onvergetelijke John Gielgud en Peter Lorre in de hoofdrollen naast de ook niet misselijke Lilli Palmer en Robert Young.

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 82 minuten
Geluid: mono
Beeld: zwart-witWAR BOX

Een boxset met drie sterke oorlogsfilms. Da's geen gekke propositie in het jaar dat wij de bevrijding van zestig jaar geleden vieren. When Trumpets Fade van John Irvin uit 1998, gemaakt voor HBO met Martin Donovan, Dwight Yoakam, Ron Eldard en Frank Whaley. Speelt in WO II. All Quiet On The Western Front, een tv-remake van de klassieker uit 1930. Met o.a. Donald Pleasence, Ernest Borgnine, Ian Holm en Patricia Neal. Speelt in WO I. Hamburger Hill: ook een een film van John Irvin (uit 1987). Een realistische weergave van een van de bloederigste veldslagen uit de Vietnam oorlog.

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 348 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0 / 5.1 / DTSMAYOR OF THE SUNSET STRIP

Rodney 'on the roq' Bingenheimer is een van Amerika's bekendste discjockeys en hij is dat eigenlijk al vanaf zijn debuut in 1976 op het radiostation Kroq FM in Los Angeles. Velen kennen hem daar als The Prince Of Pop. Zijn roem vergaarde hij vooral door als een van de eersten progressieve popmuziek te draaien. Je kunt bijna geen artiest bedenken die niet een of meerdere keren in zijn programma is opgetreden: van The Monkees en The Sex Pistols via Nina Hagen en The Cramps tot en met The Strokes en Starsailor. De film op deze DVD geeft een ontroerend beeld van deze machtige discjokey die altijd zeer bescheiden is gebleven en zijn liefde voor muziek niet onder stoelen of banken heeft geschoven.

Distributeur: Inspire Music
Speelduur: 91 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0 en 5.1

Extra's:
• Commentaar van Rodney Bingenheimer en Chris Carter
• Commentaar van George Hickenlooper
• FotoalbumLIBERATED STORYBOX

Een release in het genre Visual Music. Dertien fraai gevisualiseerde opwindende tracks. Alles onder regie van Barkode en met soundtracks van dj Lacroix.

Distributeur: Inspire Music
Speelduur: 72 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1 en DTSOORLOGSWINTER
Tv-serie Oorlogswinter op DVD

Op 3 mei brengt Video/Film Express de serie Oorlogswinter op DVD uit. De zesdelige, uiterst populaire televisieserie is gebaseerd op het gelijknamige jeugdboek van Jan Terlouw uit 1972. De serie is op 3 DVD's te vinden in een box met een totale speelduur van bijna zes uur. De Vara begon met de vertoning van de door Aart Staartjes geregisseerde serie in september 1975. De belangrijkste rollen werden gespeeld door Leontien Ceulemans, Ton Lensink, André van den Heuvel, Michiel Kerbosch, Paul Röttger, Lies Franken en Sacco van der Made. De serie werd een doorslaand succes bij zowel jong als oud, mede door het genuanceerde beeld dat werd geschetst van de strijd tussen het Nederlandse verzet en de Duitse bezetters. Het verhaal gaat over de 15-jarige Michiel die de laatste bittere oorlogswinter van 1944/45 meemaakt. Eerst als toeschouwer, later betrokken bij het ondergrondse werk. In het dorpje aan de IJssel komt hij voor gevaarlijke opdrachten te staan. Het boek van Jan Terlouw werd vertaald in zestien talen en beleefde alleen in Nederland al 57 drukken. Het werd niet alleen bekroond met een Gouden Griffel, maar kreeg ook verscheidene buitenlandse boekenprijzen.

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 325 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0


Recent nieuws van dezelfde bron