:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: FLO
PERSBERICHT: FLO
Bron: Video Film/Express - Datum: 2005-04-29 - Geplaatst door: Werner
Ellen ten Damme geeft zich bloot in Flo

Veejay en computerkunstenares Danielle Kwaaitaal (1964) staat te boek als als een van de pioniers op het gebied van de hedendaagse fotografie en videokunst. In haar meest recente videowerk, Flo, gaat zij verder op haar eerder ingezette zoektocht naar de vrouwelijke sensualiteit. In dit zinnenprikkelend en poŽtisch audiovisueel document is een opvallende en spraakmakende, want zeer blote hoofdrol weggelegd voor Ellen ten Damme, die gewichtloos lijkt te dartelen in het zuurblauwe water. Flo is zojuist uitgekomen op DVD.

Danielle Kwaaitaal gaf in 2002 haar eerste solotentoonstelling met de serie Bodyscapes in de Amsterdamse Bloom Gallery en maakte in 2003 haar eerste solo-DVD, Hi & Lo On Tour, in samenwerking met Notv en Universal Pictures. In Bodyscapes toonde zij close-ups van neus- en oorgaten, navels, tepels en knokkels die met behulp van Paintbox bewerkt zijn tot surreŽle, vaak erotische landschappen.

In Flo gaat het om onderwaterwerelden, waarin vrouwelijke lichamen en lichaamsdelen een betoverende rol spelen. Met oogstrelende beelden, sprookjesachtige belicht, weet Kwaaitaal de sensualiteit op de spits te drijven en de kijker als het ware het beeld in te zuigen. Het is duidelijk dat zij van het lichaam houdt. Flo is een persoonlijk document dat de kijker meesleept in een surreŽle en zinnelijke onderwaterwereld, een audiovisuele lofzang op het vrouwenlichaam en vooral gemaakt om de vrouwelijke toeschouwer te prikkelen.

Een recensent van Het Parool omschreef Flo als volgt: "Mystieke waternimfen met zijdezachte haren en roomwitte, fluweelzachte lijven bewegen geruisloos langs elkaar heen, als in een subtiele, erotische dans." In dit fascinerende spektakel is een sensationele hoofdrol weggelegd voor Ellen ten Damme. De warme soundtracks zijn op speciaal verzoek van Kwaaitaal gemaakt door de Amsterdamse dj Aardvark. Flo is een productie van Zeppers Film & TV en kwam mede tot stand met steun van het Nederlands Fonds voor de Film.

De DVD wordt op 26 april uitgebracht door Inspire Music, en heeft een speelduur van 55 minuten.

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron