:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> MGM >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI
PERSBERICHT: RELEASES JUNI
Bron: MGM - Datum: 2005-05-18 - Geplaatst door: Werner
A GUY THING
Ja, ik wil... Met je nichtje trouwen!

In juni verschijnt de nieuwste comedytitel van filmgigant Metro Goldwyn Mayer op DVD. A Guy Thing, met in de cast Jason Lee, Julia Stiles en Selma Blair is een typische romance-comedy. Ook in deze vertederende, grappige aaneenschakeling van pijnlijke situaties gaat het om 'de strijd der sexen'. En over de vraag hoe je je vriendin vertelt dat je verliefd bent op haar nichtje, de stripper van je vrijgezellenfeest.

Hoe krijg je het voor elkaar: je slaapt per ongeluk met de stripper, verzuimt het je aanstaande te vertellen maar vergeet het bewijsmateriaal (haar bikinibroekje) goed weg te werken. Vervolgens blijkt de stripper familie van je vriendin te zijn en heeft het jaloerse ex-vriendje van je vriendin je escapades gefilmd. Het zijn zo van die mannendingen... Hoofdpersoon Paul (gespeeld door Jason Lee) lijkt even de mannetjesputter die van meerdere walletjes eet, maar komt uit de bus als de meest gevoelige kluns ooit. Een beetje dom dus, maar erg vertederend en erg grappig. De queeste: 'doen wat hoort' of kiezen voor 'echte liefde' is de rode draad in de film, die gespekt wordt met prachtige uitglijers van de eerste orde. Wie wel eens een blauwtje gelopen heeft zal zich zeer zeker herkennen in deze topfilm. Dames die A Guy Thing zien zullen zich afvragen: ben ik nou het type vriendin of ben ik het nichtje? Of heb ik misschien wel iets van allebei? Voor de heren is te hopen dat ze niet al teveel hebben van Paul... alhoewel: hij is eigenlijk gewoon een enorme romanticus! Ga 'm huren en beslis zelf!

A Guy Thing is vanaf 7 juni te huur en ligt vanaf augustus in de winkels.PRISCILLA, QUEEN OF THE DESERT
De koningin van de woestijn heeft een stoppelbaardje!

Metro Goldwyn Mayer, wereldwijd eigenaar van de grootste collectie filmklassiekers en verfilmde musicals, brengt deze maand een gouwe ouwe meezinger uit: The Adventure of Priscilla, Queen of the Desert. Deze hilarische dirty-diva-movie won in 1994 de Oscar voor het beste kostuumontwerp. En verdiend: dit is namelijk het grootste verkleedfeest ooit!

De hilarische travestieten Tick, Adam en Ralph, gespeeld door niemand minder dan Terence Stamp (Star Wars), Hugo Weaving (The Matrix) en Guy Pearce (L.A. Confidential), trekken in hun tourbus 'Priscilla' de Australische outback in om een serie optredens te geven. Ze willen weg uit hun saaie thuisstad Sidney om het achterland eens flink op stelten te zetten. En dat lukt: want zulke 'meiden' hadden ze daar nog nooit gezien. Eerst worden ze met argusogen aangekeken, maar al snel weten ze met onvervalste vrouwelijke charmes iedereen voor zich te winnen. Dat de meiden eigenlijk mannen zijn maakt al snel niemand meer uit, en de ladies krijgen alle outbackers uiteindelijk mee in hun avontuur.

MGM bracht al een indrukwekkende serie musicals uit op DVD, waaronder onder meer De-Lovely, West Side Story, Fiddler on the Roof, Hair, The Commitments, The Last Waltz en Chitty Chitty Bang Bang. Samen met de release van de toptitel New York, New York, die volgende maand uitkomt, is Priscilla echt perfect voor de verzamelaars. De film is een grote aaneenschakeling van bekende diva-songs gecombineerd met situaties waarvan je als kijker bijna het schaamrood op de kaken krijgt: 'cause these girls have got it all...

Bij de Special Edition-versie van de DVD heeft MGM de muziek-CD van de film met alle meezingers (van o.a. Abba en Gloria Gaynor) gedaan, zodat iedereen zich overal, bijvoorbeeld in de auto of onder de douche, een queen of the desert kan voelen.

Sing it baby!

The adventure of Priscilla, Queen of the Desert is als normale versie en als Special 'pink' Edition te koop vanaf 15 juni 2005.NEW YORK, NEW YORK
Alles is groot in New York, New York

Filmgigant Metro Goldwyn Mayer, de musical-filmmaatschappij bij uitstek, brengt in juni van dit jaar één van de grootste musicaltitels ooit voor het eerst uit op DVD en nog wel als 2-Disc Special Edition: New York, New York. Voor deze titel kwamen de groten der aarde bij elkaar. Robert de Niro en Liza Minelli spelen elkaars 'love-interest' in The Big Apple, terwijl ze het allebei proberen te maken in de showbizz. Because there's no bizz... like showbizz...

Grote sterren en een Big Band
Levende legende en Oscarkandidaat Martin Scorsese (Goodfellas, Gangs of New York, The Aviator) weet als geen ander de gloriedagen van de New York jazz in beeld te brengen. Een tijd van zwart-wit beelden, sigarenrook en whisky, en natuurlijk de-pan-uit-swingende New York Big Band Jazz.

Grote Liefde
Hoofdpersonen Jimmy (de Niro) en Francine (Minelli) proberen allebei aan de bak te komen in de harde muziekscene en weten maar net hun hoofd boven water te houden. Tot ze elkaar tegenkomen en, terwijl ze de sterren van de hemel spelen, elkaar in de spotlight zetten. De stad ligt aan hun voeten, maar de vraag is of het geluk ze gegund is: welke liefde is bestand tegen de liefde voor muziek?

Grote Appel
New York, New York is als geen ander een film voor diegenen die echt romantiek willen beleven. Een tijdsdocument over muziek, over de stad die nimmer slaapt, over de populaire filmgeschiedenis en over de 'stijl van toen': een van de best gekostumeerde films uit de recente geschiedenis.

MGM bracht al een indrukwekkende serie musicals uit op DVD, waaronder onder meer De-Lovely, West Side Story, Fiddler on the Roof, Hair, The Commitments, The Last Waltz en Chitty Chitty Bang Bang. New York, New York is te koop vanaf 8 juni.


Recent nieuws van dezelfde bron