:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> MGM >> PERSBERICHT: SPACEBALLS
PERSBERICHT: SPACEBALLS
Bron: MGM - Datum: 2005-04-20 - Geplaatst door: Werner
SPACEBALLS
May the Schwartz be with you!

Filmgigant MGM heeft een bijzonder moment gekozen voor de release van n van de grootste parodie klassiekers in de geschiedenis van de film. Net op het moment dat de nieuwste Star Wars-film, episode 3, uit gaat komen, wordt Spaceballs (als 2-disc special edition uitgerust met een flinke hoop extra features) als een komeet de winkels in geschoten. Insiders roemen de release inmiddels als Episode 0.

De held Lone Starr (Bill Pullman) en hondmens Barf (John Candy) hebben de bijzondere eer om een vreemde prinses (Daphne Zuniga) te bevrijden uit de handen van Dark Helmet (Rick Moranis). Geholpen door de kracht van The Schwartz schieten de antihelden in hun Winnebago door een universum vol dolle grappen.

Leuk detail is dat de regisseur van de film, niemand minder dan Mel Brooks, voor zichzelf de rol heeft weggelegd van de wijze oude Yoghurt (ofwel Yoda). Het karakter heeft zelfs een 'action figure' van zichzelf, die in de film fungeert als een soort afgod ("I love this guy!").

Van de eerste tot de laatste minuut zit de film vol met idiote verwijzingen naar zowel Star Trek als Star Wars en er worden daarbij zo vaak als mogelijk stijlfouten gemaakt. Het resultaat is een film die z doordacht is dat je niet van Science Fiction hoeft te houden om de DVD te gaan zien: hij is namelijk serieus erg grappig!

Extra 'balls'
Op deze 2-disc Special Edition heeft MGM enkele zeer verleidelijke extras op de DVD verzameld, waaronder de originele bioscoop trailer, enkele documentaires, een fotogalerie, Dink Ondertiteling, de nodige bloopers (of ze nou expres waren of niet!) n een verborgen verrassing.

Spaceballs ligt vanaf 4 mei in de winkels. Stap dus snel in je shuttle en space er naar toe. May the Schwartz be With You!


Recent nieuws van dezelfde bron