:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: RELEASES MEI 2005
PERSBERICHT: RELEASES MEI 2005
Bron: Video Film/Express - Datum: 2005-05-23 - Geplaatst door: Werner
Video/Film Express levert een aantal parels uit de geschiedenis van de cinematografie, het betere lach-of-ik-schietwerk, een must voor liefhebbers van martial arts én indrukwekkende beelden -in kleur!- van de eerste helft van de vorige eeuw.

WILD SIDE

Wild Side was een van de opvallendste films op het Rotterdamse film festival vorig jaar. De titel refereert aan de bekende song van Lou Reed, Walk On The Wild Side. Het verhaal gaat dan ook over een drietal maatschappelijke verschoppelingen. Sylvie is een 32-jarige transseksuele prostituee, die het leven eigenlijk beu is maar nog een beetje vreugde uit het leven peurt wanneer zij met haar vriendinnen kan optrekken. Zij woont samen met Djamel, een jongeman uit Noord-Afrika die op gezette tijden ook de kost verdient met prostitutie. Op een gegeven moment ontmoet Sylvie Mikhail, een Russische immigrant zonder verblijfsvergunning. Zij wil niet tussen de twee mannen kiezen en zo ontstaat een soort driehoeksverhouding van drie eenzame mensen die buiten de maatschappij staan, maar wel vriendschap, troost en hartstocht bij elkaar vinden. Regisseur Sébastien Lifshitz (Les Corps Ouverts, Presque Rien) filmde een en ander zonder opsmuk en maakte er zo een heuse filmparel van.

Speelduur: 93 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0, 5.1THE PANIC IN NEEDLE PARK

Alweer bijna 35 jaar geleden (in 1971) maakte Al Pacino grote indruk met de hoofdrol in deze film van regisseur Jerry Schatzberg (Scarecrow) op basis van een verhaal van de schrijfster Joan Didion. Pacino speelt Bobby, een heroïneverslaafde die de dakloze Helen (Kitty Winn) wegwijs maakt in Needle Park, een wereld voor drugsverslaafde criminelen die elkaar bestelen, beminnen, bedriegen, beschermen en verraden. Kitty vindt een soort geborgenheid en stabiliteit bij Bobby en raakt ook verslaafd; samen leiden zij een leven dat steeds dieper afdaalt in de krochten van de maatschappij. Maar hun verhouding houdt stand. Schatzberg maakte er een indringend werkstuk van dat niet echt besteed is aan al te gevoelige kijkers, want onverbloemd toont hij wat drugsverslaving mensen en hun onderlinge relaties kan aandoen. Raul Julia is te zien in een interessante bijrol.

Grappige trivia: Francis Ford Coppola draaide deze film voor de bonzen van Paramount Pictures om hen ervan te overtuigen dat Pacino geknipt was voor de Corleone-rol in The Godfather.

Speelduur: 105 minuten
Geluid: Dolby Digital 1.0IL CASANOVA DI FEDERICO FELLINI

De geniale regisseur Fellini (Amarcord, Otto E Mezzo, La Strada, La Dolce Vita) gaf in 1976 zijn niet minder geniale visie op het erotische doen en laten van de 18e eeuwse levensgenieter Giacomo Casanova. Hij maakte er een wervelend, bijna opera-achtig spektakel van. Volgens velen een van de meest toegankelijke films van deze regisseur, die het bijna onbenoembare geluk had om in zijn eerste Engelstalige film (wel volledig in de Cinecitta studio's opgenomen) een werkelijk sublieme Donald Sutherland in de hoofdrol te hebben. En in alle superlatieve loftuitingen die deze film ten deel vielen werd tenslotte ook altijd veel nadruk gelegd op de muziek die Nino Rota (Amarcord, La Strada, The Godfather, Il Gattopardo, La Dolce Vita) ervoor maakte; het was trouwens diens laatste filmscore.

Speelduur: 105 minuten
Geluid: Dolby Digital 1.0I WAS A MALE WAR BRIDE

De in 1972 overleden meesterregisseur Howard Hawks maakte in 1949, 10 jaar na Only Angels Have Wings en 4 jaar vóór Gentlemen Prefer Blondes, de romantische 'screwball' komedie I Was A Male War Bride met een perfect schmierende Cary Grant in de hoofdrol. Hij geeft gestalte aan een Franse legerofficier die verliefd wordt een Amerikaanse luitenante in het Duitsland van vlak na de Tweede Wereldoorlog. De romance culmineert in een huwelijk, maar vlak na de voltrekking daarvan moet zij - alleen - terugkeren naar de states. De enige manier voor 'vreemdelingen' - en dus ook van Grant - om de VS binnen te komen is in een vermomming als oorlogsbruid. Hilarische situaties zijn uiteraard het gevolg.

Beeld: zwart-wit
Speelduur: 100 minuten
Geluid: Dolby Digital 1.0DE MOUNTIES

Voor heel veel mensen is het een stukje jeugdsentiment: het komische duo De Mounties. Piet Bambergen en René van Vooren waren een begrip op televisiegebied. Begonnen als duo in de jaren 60, hebben zij in de twee decennia daarna miljoenen mensen aan de buis gekluisterd met hun shows. Iedereen kan zich wel een hilarische scène herinneren van dit onvergetelijke duo; heel Nederland bleef er voor thuis. De shows stonden garant voor een avondje topamusement. Een vermakelijke 'trip down memory lane' op deze boxset met drie DVD's met de allerbeste sketches van De Mounties. Met inbegrip van vele gasten zoals Joke Bruijs, Joop Doderer en Jaap Stobbe.

Speelduur: 268 minutenNO RETREAT, NO SURRENDER

Jean Claude van Damme is de 'karate tiger' in deze uiterst spectaculaire martial arts film uit 1985. Een absolute must voor de echte liefhebbers van het genre. Jason Stillwell, een veelbelovende karateka, is een superfan van Bruce Lee. Onder zware druk van een oosterse bende verhuist hij naar Seattle. Ook daar wordt hij dwars gezeten door de plaatselijke bendes die het voorzien hebben op de macht in de karatewereld. Als Jason besluit om zelf een karateschool te beginnen, komt het tot een keiharde confrontatie. Er volgt een adembenemend gevecht op leven en dood.

Speelduur: 94 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0THE THIRD REICH IN COLOUR

Naast de overbekende beelden, vaak in onduidelijk zwart-wit, die wij allemaal kennen van de eerste helft van de twintigste eeuw is er in verschillende archieven ook kleurenfilmmateriaal tevoorschijn gekomen over deze roerige periode. Onder meer afkomstig van Amerikaanse ministers, Marlene Dietrich (!) en Hitlers vriendin Eva Braun. Dat materiaal is gebruikt voor een intrigerende televisiedocumentaire en op deze DVD bijeengebracht om een evenwichtig beeld te schetsen van wat er allemaal aan de hand was in en met het Derde Rijk.

Speelduur: 108 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0WORLD WAR 2 IN COLOUR

Gestimuleerd door het succes van The Third Reich In Colour ging redacteur Michael Kloft op zoek naar onbekend filmmateriaal uit WO II. Hij stuitte op sensationeel 35 mm beeldmateriaal (in kleur) in Duitse, Engelse en Amerikaanse archieven. De waanzin van de oorlog krijgt in kleur een extra dimensie.

Speelduur: 108 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0


Recent nieuws van dezelfde bron