:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: COMPLETE WERK THEO VAN GOGH
PERSBERICHT: COMPLETE WERK THEO VAN GOGH
Bron: Video Film/Express - Datum: 2005-09-15 - Geplaatst door: Werner
Video/Film Express brengt DVD-box met alle bioscoopfilms die Theo van Gogh heeft gemaakt; opbrengst naar studiebeurs voor zijn zoon.

Op 27 september aanstaande brengt Video/Film Express de Theo van Gogh Box op de markt. Een boxset met alle speelfilms van Theo van Gogh, aangevuld met een informatief boekwerk met de filmografie van Van Gogh: het ultieme eerbetoon aan de tevreden roker en vermoorde cineast. De set wordt gelanceerd tijdens het Nederlands Film Festival dat van 28 september tot en met 7 oktober plaatsvindt. Dit jubileumfestival (want de 25ste editie) besteedt met een retrospectief programma aandacht aan de overleden filmmaker. Sinds de moord op de cineast op 2 november 2004 is zijn werk nog niet eerder in samenhang vertoond.

Alle bij de productie van deze boxset betrokken partijen verlenen hun medewerking belangeloos; de winst die de verkoop gaat genereren komt ten goede aan een studiebeurs voor Van Goghs zoon Lieuwe.

Het Nederlands Film Festival presenteert alle dertien bioscoopfilms en drie tv-dramaproducties van Theo van Gogh, waaronder de bekroonde producties Blind Date (Gouden Kalveren Beste Regie, Beste Acteur en Beste Actrice), 06 (Gouden Kalf voor de Speciale Juryprijs en Prijs van de Nederlandse Filmkritiek), In Het Belang Van De Staat (Gouden Kalf Beste TV-drama) en Najib & Julia (Gouden Kalf Beste Lang TV-drama). De film 0605 en de tv-serie Medea zijn dit jaar geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie, aangezien deze na de vorige editie van het festival gereed zijn gekomen.

In de DVD-boxset gaat het om de volgende 13 bioscoopfilms:
Luger (1982)
Een dagje naar het strand (1984)
Charley (1986)
Terug naar Oegstgeest (1987)
Loos (1989)
Vals licht (1993)
06 (1994)
Blind date (1996)
De pijnbank (1998)
Baby blue (2001)
Interview (2003)
Cool (2004)
0605 (2004)

De luxe uitgevoerde DVD-box bevat naast deze speelfilms een boekwerk met een filmografie van Theo van Gogh met bijdragen van onder anderen Joost Zwagerman, Heere Heeresma, Jan Wolkers en Theodor Holman.


Recent nieuws van dezelfde bron