:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: ROBOTS
PERSBERICHT: ROBOTS
Bron: Fox - Datum: 2005-09-21 - Geplaatst door: Werner
ROBOTS
Een hartverwarmende animatiefilm van de makers van Ice Age.
Te huur en te koop op dvd vanaf 18 oktober

"Fris uit de digitale droomfabriek: een helder verhaal en pure visuele opwinding." - De Morgen

Het verhaal
Dit vrolijke avontuur gaat over de tienerrobot Rodney die maar één droom heeft: uitvinder worden. Om zijn droom te verwezenlijken en zijn grote voorbeeld, uitvinder Bigweld, te ontmoeten, vertrekt Rodney naar Robot City. Daar ontdekt hij al snel dat de gemene robot Rachet de touwtjes in handen heeft en dat die Bigweld heeft verdreven. Samen met zijn vriendjes 'de Rusties', een groep rebelse en doldwaze tieners, gaat Rodney de strijd aan. Maar zal hij erin slagen zijn idool te vinden, de slechte robots te verslaan en zijn droom uit te laten komen?

Boeiend voor kinderen en volwassenen
Kinderen worden direct gegrepen door de wervelende vaart van Robots. De humor in de film zal zowel kids als volwassenen enthousiast maken. Zo zit er in de plot ook een scherpe satire op een wereld waarin iedereen moet consumeren en de levenscyclus van producten steeds korter wordt.

Geweldig visueel spektakel
Het eerste wat de kijker overweldigt in deze animatiefilm, is de verbluffende uitbeelding van de wereld van de robots. Elke robot is een unieke creatie, opgebouwd uit moeren en bouten, met een eigen persoonlijkheid en een motoriek die daar echt bijpast. Maar het belangrijkste is wellicht dat deze geanimeerde wereld als een vanzelfsprekend geheel overkomt. Alles lijkt gewoon echt te bestaan, een gevoel dat je ook krijgt bij Finding Nemo.

Talentvolle makers
Robots is een realisatie van Chris Wedge en Carlos Saldanha, die eerder al het prachtige Ice Age creëerden. Wedge won al een Oscar voor z'n korte animatiefilm Bunny en haalde een nominatie binnen voor Ice Age. In Robots kunnen we merken hoe de computertechnologie die voor de animatie zorgt, opnieuw meer effecten en realisme toelaat. De metaaltinten en -texturen in Robots zijn verbluffend realistisch.

Stemmen en soundtrack
Voor de Nederlandse nasynchronisatie zorgen Chris Zegers, Eddy Zoëy, Do, Monique van der Werff, Edwin Rutten, Ali B, en Leontine Borsato. Vlaanderen kan luisteren naar onder andere Jelle Cleymans, Chris Van den Durpel, Roos Van Acker en Ann Van Elsen. Wie graag het 'originele' Engels hoort, kan genieten van de prestaties van topacteurs als Ewan McGregor, Robin Williams, en Halle Berry. Overigens is ook de soundtrack van Robots van de bovenste plank, met onder meer songs van Tom Waits, Barry White, James Brown, Fatboy Slim en Kenny G. De titelsong is van hand van Spring.

Productinformatie
Titel: Robots
Releasedatum: huur 18 oktober 2005, koop 19 oktober 2005
Genre: animatie / komedie
Leeftijd: AL
Lengte: 87 min.
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1, Nederlands Dolby Digital 5.1, Vlaams Dolby Digital 5.1
Beeld: 16x9 / 1,85:1
Ondertiteling dvd: Engels, Nederlands

Extra's dvd: (enkel koop)
• Audiocommentaar van de filmmakers
• Een kijkje achter de schermen met tante Fanny
• Jetix nieuwsflits: de stemmen van Robots
• Robots games: Robotdans en Fenders fotospel
• Videoclip "Tien Beaufort" van Spring
• Verwijderde scènes met optioneel audiocommentaar van regisseur Chris Wedge
• De Nederlandse Robots trailer
• De teaser trailer van Ice Age 2
• Een eerste blik op Ice Age 2


Recent nieuws van dezelfde bron