:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER
Bron: Video Film/Express - Datum: 2005-09-21 - Geplaatst door: Werner
Constantine The Great is zo'n 'opgepoetste' Italiaanse klassieker uit de jaren '60, waarvan Video/Film Express er al meer uitbracht. Daarnaast deze maand in het DVD-aanbod de verzamelde speelfilms van Theo van Gogh, het eerste seizoen van Catweazle, een prachtige IMAX-docu, een special van Die Schwarzwaldklinik en de Vlaamse serie Terug Naar Oosterdonk.

CATWEAZLE - SERIE 1

Catweazle was in de eerste helft van de jaren zeventig een succesvolle TV-serie die door London Weekend Television werd geproduceerd en door Richard Carpenter werd geschreven. Twee seizoenen lang veroverde Geoffrey Bayldon als de onweerstaanbare Catweazle de harten van een groot publiek. Catweazle is een tovenaar die leeft in de elfde eeuw. Een probleempje is dat zijn toverspreuken telkens weer mislukken met vaak de meest onverwachte en vervelende gevolgen. Wanneer hij op een gegeven ogenblik achtervolgd wordt door Noormannen, gebruikt hij uit pure wanhoop een van zijn magische spreuken én, o wonder, deze keer lijkt alles goed te gaan want hij ontsnapt aan zijn belagers. Een kleinigheid misschien gaat er toch fout: in plaats van door de lucht te vliegen als een vogel, maakt hij een vlucht door de tijd en komt negenhonderd jaar later in de tijd terecht. En dan ontrolt zich natuurlijk de ene hilarische situatie na de andere.

In het eerste seizoen (13 afleveringen) komt Catweazle na zijn tijdreis terecht in een klein dorpje in Zuid-Engeland, Hexwood. Hier maakt hij kennis met Carrot, een 14-jarige boerenjongen. Samen met Carrot ontdekt Catweazle de wonderlijke dingen van de moderne wereld en gaat hij op zoek naar een manier om terug te keren naar zijn eigen tijd.

In de tweede serie (release eind oktober en ook bestaand uit 13 afleveringen) trekt Catweazle op met het zoontje van een Engelse Lord en Lady. Ook met hem beleeft hij de meest ongelooflijke en erg komische avonturen. Dertig jaar na de oorspronkelijke triomftocht van warrige tovenaar blijkt Catweazle nog steeds boeiend te zijn voor jong en oud. Het fraaie acteerwerk van Geoffrey Bayldon én de humoristische dialogen en plots zijn absoluut tijdloos.

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 328 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0THEO VAN GOGH BOX

Een boxset met alle speelfilms van Theo van Gogh, aangevuld met een informatief boekje: het ultieme eerbetoon aan de tevreden roker en vermoorde cineast. De set wordt gelanceerd tijdens het Nederlands Film Festival dat van 28 september tot en met 7 oktober plaatsvindt. Dit jubileumfestival (want de 25ste editie) besteedt met een retrospectief programma aandacht aan de overleden filmmaker. Sinds de moord op de cineast op 2 november 2004 is zijn werk nog niet eerder in samenhang vertoond. Het festival presenteert alle dertien bioscoopfilms en drie tv-dramaproducties van Theo van Gogh, waaronder de bekroonde producties Blind Date (Gouden Kalveren Beste Regie, Beste Acteur en Beste Actrice), 06 (Gouden Kalf voor de Speciale Juryprijs en Prijs van de Nederlandse Filmkritiek), In Het Belang Van De Staat (Gouden Kalf Beste TV-drama) en Najib & Julia (Gouden Kalf Beste Lang TV-drama). De film 0605 en de tv-serie Medea zijn dit jaar geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie, aangezien deze na de vorige editie van het festival gereed zijn gekomen.

In de DVD-boxset gaat het om de volgende 13 bioscoopfilms: Luger (1982), Een Dagje Naar Het Strand (1984), Charley (1986), Terug Naar Oegstgeest (1987), Loos (1989), Vals Licht (1993), 06 (1994), Blind Date (1996), De Pijnbank (1998), Baby Blue (2001), Interview (2003), Cool (2004) en 0605 (2004).

De luxe uitgevoerde DVD-box bevat naast deze speelfilms een boekwerk met een filmografie van Theo van Gogh met bijdragen van onder anderen Joost Zwagerman, Heere Heeresma, Jan Wolkers en Theodor Holman. Alle bij de productie van deze boxset betrokken partijen verlenen hun medewerking belangeloos; de winst die de verkoop gaat genereren komt ten goede aan een studiebeurs voor Van Goghs zoon Lieuwe.OCEAN ORIGINS

Weer zo'n IMAX-film met superbe beeldkwaliteit en niet minder imposante muziek, gecomponeerd door Bruno Coulais (o.m. Vidocq). Deze productie voert de kijker terug naar het ontstaan van het leven. Aan de hand van fascinerende beelden, gegenereerd door micro- en macrocinematografische technieken, wordt een gedetailleerd beeld geschetst van de diversificatie van het leven na het verschijnen van de allereerste primaire levensvormen zoals bacteriën.

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 40 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1, DTS

Extra's:
• alternatief muziekspoor
• trailerTERUG NAAR OOSTERDONK

Een Belgische tv-serie die een indringend beeld schetst van de ontwikkelingen in het Vlaamse land tussen 1958 en 1995. In de Antwerpse polders lag nog niet zo lang geleden Oosterdonk: een dorp van boeren en dokwerkers dat weg moest toen de haven groeide en bleef groeien. De kleine Brecht wordt op sleeptouw genomen door Pietje De Leugenaar: de kruidendokter, tovenaar, filosoof en zonderlinge kluizenaar die in een nauw, soms magisch contact staat met de natuur. Deze zonderlinge figuur predikt met zijn sterke verhalen en parabels het verzet tegen de onteigeningen.Veertig jaar later, op de dag van de begrafenis van zijn vader, keert Brecht Bosmans, een succesvolle televisiemaker, terug naar zijn geboortestreek. Tijdens het begrafenismaal komen de jeugdherinneringen terug: de polders, de oude schoolmeester Moens, zijn jeugdliefde Elza en zijn boezemvriend Walter. Maar het nagelaten briefje met de laatste wens van zijn vader, om Jos Teugels uit te nodigen op de begrafenis, houdt iedereen in de ban. De tongen komen los, gefluisterde verhalen over moord en doodslag doen de ronde. De magie van Pietje de Leugenaar lijkt nog niet verdwenen. Bestond er een schat van Oosterdonk? En wat is er met Pietje De Leugenaar gebeurd die laatste nacht?

Terug Naar Oosterdonk is een herinnering aan een verloren jeugd en het afscheid van het overzichtelijke leven in een dorpsgemeenschap. Het leven van de jonge Brecht en zijn dorpsgenoten wordt op een magisch-realistische manier geschetst tegen de achtergrond van een dreigende nieuwe tijd. Een unieke combinatie van mysterie, humor, romantiek en melancholie.De zes afleveringen zijn op twee DVD’s samengebracht en aangevuld met commentaar van Dirk Roothooft, de acteur die Pietje de Leugenaar speelt, regisseur Frank van Passel en scenarioschrijver Guido van Meir. Op een derde DVD staat een groot aantal extra features, waaronder amateurbeelden uit de jaren vijftig, tv-programma's uit de jaren zeventig, negentig en uit het begin van deze eeuw plus drie documentaires. Dit alles met een speelduur van maar liefst 2 uur en 49 minuten.

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 505 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0

Extra's op disc 1:
• commentaar van regisseur en scenarioschrijver
op disc 2:
• commentaar van hoofdrolspeler
• trailersDIE SCHWARZWALDKLINIK - DIE NÄCHSTE GENERATION

Die Schwarzwaldklinik geldt nog altijd als een van de populairste doktersseries die de afgelopen decennia op de Duitse televisie te zien zijn geweest. De complete serie bestond uit zeventig afleveringen, die in de tweede helft van de jaren tachtig werden uitgezonden. Daarna kwamen er incidenteel nog specials op de buis, waarvan Die Nächste Generation er een is. In huize Brinkmann heerst grote vreugde, want Dr. Benjamin Brinkmann en Dr. Sophie Schwarz gaan trouwen. De ouders reizen samen met Klaus en Christa Brinkmann vanuit Freiburg naar het Glottertal, niet wetende dat Benjamin als verrassing bijna alle ex-collega's van de kliniek uitgenodigd heeft; alleen hoofdzuster Hildegard is op mysterieuze wijze verdwenen. Benjamin is in de voetsporen van zijn vader getreden en werkt als assistent in de Schwarzwaldklinik. Net als bij zijn vader zijn de patiënten bij Benjamin het middelpunt van zijn werk. Benjamin merkt dat deze nobele instelling in deze tijd van bezuinigen niet altijd in overeenstemming is met de bedrijfsvoering van de Schwarzwaldklinik. Sophie merkt dat Benjamin hierdoor problemen heeft met professor Kóhler, de chef-arts van de kliniek. Maar voor vandaag worden alle problemen opzij gezet om het paar te laten genieten van de trouwdag. Maar voordat Benjamin zijn Sophie naar het altaar kan voeren, gebeurt er een verschrikkelijk ongeluk...

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 100 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1CONSTANTINE THE GREAT

Constantine The Great uit 1962 is een van de zes klassiekers van Italiaanse oorsprong die Video/Film Express dit jaar uitbrengt. De kwalitatief beste prints van deze films zijn opgespoord in Duitsland, maar het oorspronkelijke Italiaanse geluidsspoor is er voor deze DVD-releases in Nederland en België weer aan toegevoegd. Lionello de Felice voerde de regie en Cornel Wilde, die in 1987 op 74-jarige leeftijd en met zo'n 55 bioscoopfilms op zijn conto overleed, speelde de hoofdrol. In de vierde eeuw na Christus loopt Constantine, de zoon van de keizer, op weg naar Rome in een hinderlaag. Zijn vriend Hadrian raakt ernstig gewond en wordt opgevangen en verzorgd door een groep Christenen. Constantine moet intussen lijdzaam toezien hoe de Christenen worden vervolgd en gemarteld. Hijzelf strijdt voor vrijheid van godsdienst; hierdoor ontstaan hevige spanningen in de senaat die uitmonden in een bloedige opstand.

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 109 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0


Recent nieuws van dezelfde bron