:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: RELEASES NAJAAR 2005
PERSBERICHT: RELEASES NAJAAR 2005
Bron: Video Film/Express - Datum: 2005-10-17 - Geplaatst door: Werner
Een najaarsworp van Video/Film Express met onder meer de Jan Verheyen cultfilm Alles Moet Weg, de eerste titels uit de Louis Malle Collection, het tweede en laatste seizoen van Catweazle, de eerste twee seizoenen van de Vlaamse tv-topper Thuis, het prestigieuze epos over de familie Mann én drie kluchten met Piet Bambergen en René van Vooren.

ASCENSEUR POUR L'ÉCHAFAUD

Een legendarisch meesterwerk van Louis Malle, dat een extra dimensie kreeg door de fenomenale en wereldberoemde muziek die Miles Davis ervoor maakte. Deze beklemmende thriller vertelt het verhaal van iemand die op het verkeerde moment op de verkeerde plaats is. Jeanne Moreau speelt de rol van een overspelige vrouw, die met haar minnaar het plan opvat om haar echtgenoot te vermoorden en het op zelfmoord te laten lijken. Dat gaat echter mis als de man op zijn vlucht vast komt te zitten in de lift en tegelijkertijd zijn auto wordt gestolen door een jong stelletje dat ook net een moord heeft gepleegd. Het probleem is dus hoe hij zijn onschuld kan bewijzen voor de ene moord zonder de aandacht te vestigen op de andere... Een sterk gegeven voor Malle's speelfilmdebuut in 1957, dat door velen wordt gezien als eerste officiële Nouvelle Vague film en dat tevens de doorbraak betekende voor Jeanne Moreau. Ook Lino Ventura is aanwezig. Beeld en geluid zijn gerestaureerd.

Onderdeel van de Louis Malle Collection.
Distributeur: Video/Film Express
Beeld: zwart-wit
Speelduur: 90 minuten
Geluid: Dolby Digital 1.0AU REVOIR LES ENFANTS

In Au Revoir Les Enfants kijkt Louis Malle terug op oorlogservaringen die hij in zijn jeugd heeft doorgemaakt. In 1944 wordt Julien naar een door jezuïeten geleid internaat gestuurd. Hij raakt daar al snel heel erg bevriend met ene Jean Bonnet, een jongen die echter in werkelijkheid Kippelstein heet... een Joodse naam dus. En dan valt de Gestapo het internaat binnen... Zonder in sentimentaliteit te vervallen schetst Malle in deze film uit 1987 een boeiend beeld van de triestheid van het internaatbestaan, het verdriet en de onzekerheid van de jongens én de angst voor het geheim dat ze delen.

Onderdeel van de Louis Malle Collection.
Distributeur: Video/Film Express
Beeld: kleur
Speelduur: 100 minuten
Geluid: Dolby Digital 1.0CATWEAZLE - SERIE 2

Catweazle was in de eerste helft van de jaren zeventig een succesvolle TV-serie die door London Weekend Television werd geproduceerd en door Richard Carpenter werd geschreven. Twee seizoenen lang veroverde Geoffrey Bayldon als de onweerstaanbare Catweazle de harten van een groot publiek. Catweazle is een tovenaar die leeft in de elfde eeuw. Een probleempje is dat zijn toverspreuken telkens weer mislukken met vaak de meest onverwachte en vervelende gevolgen. Wanneer hij op een gegeven ogenblik achtervolgd wordt door Noormannen, gebruikt hij uit pure wanhoop een van zijn magische spreuken én, o wonder, deze keer lijkt alles goed te gaan want hij ontsnapt aan zijn belagers. Een kleinigheid misschien gaat er toch fout: in plaats van door de lucht te vliegen als een vogel, maakt hij een vlucht door de tijd en komt negenhonderd jaar later in de tijd terecht. En dan ontrolt zich natuurlijk de ene hilarische situatie na de andere. In deze tweede serie van 13 afleveringen trekt Catweazle op met het zoontje van een Engelse echtpaar van adellijke komaf. Ook met hem beleeft hij de meest ongelooflijke en erg komische avonturen. Dertig jaar na de oorspronkelijke triomftocht van de warrige tovenaar blijkt Catweazle nog steeds boeiend te zijn voor jong en oud. Het fraaie acteerwerk van Geoffrey Bayldon én de humoristische dialogen en plots zijn absoluut tijdloos.

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 328 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0THUIS SEIZOEN 1 EN SEIZOEN 2

Thuis is al elf seizoenen lang een dagelijkse tv-topper in België. Deze serie 'vol humor, romantiek, spanning, drama, liefde, overspel en ontluikende en verbroken relaties' wordt elke avond rond 20.35 uur uitgezonden op net één. Een familieserie die al jaren uitstekende kijkcijfers haalt; in seizoen 10 (2004-2005) keken naar meer dan de helft van de uitzendingen telkens meer dan één miljoen mensen. Op 29 augustus jl. ging seizoen 11 van start: er wordt weer gekibbeld bij de familie Bomans, er wordt weer gefeest, gelachen en gedronken in café-restaurant annex hotel Hof Ter Smissen en de jacht op de verkrachter die het vorige seizoen opdook wordt voortgezet. De seizoenen 1 en 2 worden nu op DVD uitgebracht. Seizoen 1 is op 12 discs samengebracht die zijn verpakt in 6 dubbele slipcases, die weer zijn omverpakt in een kartonnen cassette. De 90 afleveringen hebben in totaal een speelduur van 37 uur en 55 minuten. Deze afleveringen staan op 11 discs, de twaalfde is gevuld met extra features. Seizoen 2 staat op 20 discs in 10 dubbele slipcases (ook weer verpakt in een kartonnen cassette). De 175 afleveringen vergen een speelduur van in totaal 72 uur en 55 minuten.

Distributeur: Video/Film Express
Geluid: Dolby Digital 2.0HET MOLLETJE

In deze verrukkelijke, tijdloze tekenfilmpjes worden de avonturen van het Molletje verteld. Het vrolijke en grappige beestje woont samen met zijn vriendjes in het bos en wordt telkens opnieuw geconfronteerd met een grote uitdaging. Met de hulp van zijn talrijke vriendjes weet hij zich steeds weer uit de problemen te werken� Deze intussen 'klassieke' tekenfilms uit de jaren zestig, zeventig en tachtig van de vorige eeuw werden gerestaureerd en bijeengebracht om een nieuwe generatie kinderen te betoveren. De 'Molletjes' van de befaamde Kratky filmstudio's uit Praag zijn een absolute aanrader voor jong en oud. Op deze eerste DVD van Het Molletje staan vier afleveringen; de films zijn geschikt voor kinderen vanaf drie jaar oud.

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 56 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0HET KLEINE HUIS OP DE PRAIRIE - SEIZOEN 4

Een van de bekendste televisieseries ter wereld is Het Kleine Huis Op De Prairie, dat op 11 september 1974 debuteerde op de Amerikaanse televisiezender NBC. Eind april 2004, bijna dertig jaar later, bracht Video/Film Express het complete eerste seizoen uit op DVD. Met succes en nu dan inmiddels alweer seizoen 4. Het Kleine Huis Op De Prairie is gebaseerd op de uitstekend verkochte boekenserie die Laura Ingalls Wilder (1867-1957) schreef over de belevenissen van haar familie aan het eind van de negentiende eeuw. De tv-serie werd genomineerd voor 17 Emmy Awards en 3 Golden Globes. Michael Landon trad in eerste instantie alleen op als executive producer van de serie, maar toen de acteur die de rol van Charles Ingalls zou spelen niet kwam opdagen, nam hij die rol op zich en daar kweet hij zich van met zijn van Bonanza bekende charme. Het boeiende verhaal van de serie vertelt over het dramatische leven van de jonge pioniersfamilie Ingalls dat zich een plek probeert te verwerven in het stadje Walnut Grove in de buurt van de Plum River in Minnesota. Veel van de bewoners van Walnut Grove delen in de verwikkelingen rond het hard werkende en niet voor rampspoed gespaarde gezin. De serie is voor de DVD-release geheel 'opgepoetst': zowel beeld als geluid is gerestaureerd met behulp van geavanceerde tools voor kleurcorrectie en beeldscherpte en de nieuwste ruisonderdrukkingstechnieken. Een reis naar Chicago zorgt er in dit seizoen voor dat Charles en Mary hun huis nog meer gaan waarderen. Laura en Mary zijn getuige van een verdrinking en de beroemde misdadiger Jesse James verschuilt zich met zijn broer in Walnut Grove. Charles erft geld van een familielid en Caroline raakt in verwachting van haar vierde kind. Dit zijn enkele van de vele verhaallijnen op de zes DVD's van dit seizoen.

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 18 uur
Geluid: Dolby Digital 2.0

Extra:
• terugblik op seizoen 4ALLES MOET WEG

Twee Belgische topkrachten hebben elkaar gevonden: de succesvolle filmer Jan Verheyen en de bestesellerauteur Tom Lanoye. Verheyen verfilmde in 1996 Lanoyes roman Alles Moet Weg uit 1988. Het werd een eigenzinnige verfilming, die zich in Vlaanderen inmiddels in een cultstatus mag verheugen. Met hoofdrollen voor Stany Crets, Peter van den Begin, Bart de Pauw en Jaak van Assche. De in Nederland schromelijk onderschatte popgroep Noordkaap zorgde voor de muziek. De cynisch getoonzette roadmovie gaat over een mislukt student in de rechten die besluit de boel eens flink op te lichten. Met een gammele bestelwagen trekt hij door het Vlaamse land. Onderweg komt hij in contact met een vrijgevochten motorrijder die zijn hand ook niet omdraait voor een diefstalletje her en der. De twee sluiten vriendschap en worden 'partners in crime'.

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 105 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0DIE MANNS - EIN JAHRHUNTERTROMAN

Een uiterst prestigieuze onderneming was de productie van de driedelige gedramatiseerde documentaire Die Manns. De productiekosten overstegen de tien miljoen euro en de serie ontving in 2002 een Emmy Award en dat was voor het eerst sinds 1985 dat een Duits programma deze eer te beurt viel. Die Manns is een documentaire, maar ook fictie: aan de hand van herinneringen van Thomas Manns enige nog in leven zijnde kind, de 94-jarige Elisabeth, wordt een fraai tijdsbeeld geschetst dat zich niet alleen richt op het werk van Thomas, maar ook op zijn broer Heinrich en zoon Klaus, allebei ook schrijvers. Elisabeths getuigenis wordt afgewisseld met gedramatiseerde scènes (met een schitterende Armin Müller-Stahl in de rol van Thomas Mann), archiefbeelden en het voorlezen van passages uit het grote oeuvre. Mooi detail is dat alle acteurs sprekend lijken op degenen die zij uitbeelden, zoals de kijker kan vaststellen aan de hand van de getoonde archiefbeelden. Tussen die beelden o.m. ook: de uitreiking van de Nobelprijs aan Mann in 1929 en verschillende toespraken van Adolf Hitler. Al met al geeft Die Manns - Ein Jahrhundertroman een boeiend beeld van een tijdperk waarin de grote schrijver Thomas Mann (o.m. Der Zauberberg en Die Buddenbrooks) een centrale rol speelde.

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 394 minuten\
Geluid: Dolby Digital 2.0

Extra:
• making ofKLUCHTEN MET PIET BAMBERGEN EN RENÉ VAN VOOREN

Hun ervaring als Mounties bracht Piet Bambergen en René van Vooren ook in de kluchtdiscipline de sleutel voor succes. Uitgekiende scripts, vindingrijke regisseurs en voor de overige rollen perfect gecaste medespelers zorgden voor de verdere ingrediënten om hen ook in dit genre uit te laten groeien tot absolute toppers. Drie uiterst humoristische toneelstukken in deze boxset:

• Er Is Er Één Jarig
De theaterregie was in handen van Alexander Doré, de tv-regie (voor de TROS) van Hank Onrust. Naast Bambergen en Van Vooren spelen Joke Bruijs en Arnie Breeveld mee.

• Lief Zijn Voor Elkaar
René van Vooren bewerkte A Bedfull Of Foreigners van Dave Freeman. Dennis Ramsden regisseerde in het theater en voor de TROS deed Erik van Reijendam de tv-regie. Met Bambergen en Van Vooren op het podium: Joop Doderer, Bruni Heinke, Jaap Stobbe, Maya Woolfe en Monique Smal.

• Drie In De Pan
Rod O. West deed de theaterregie, Erik van Reijendam voor de TROS de tv-regie. Van Vooren en Bambergen samen met Sylvia de Leur, Guikje Roethof en Diana Dobbelman.

Video/Film Express voert vanaf 14 november een uitgebreide televisiecampagne voor deze box.

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 6 uur
Geluid: Dolby Digital 2.0STRAIGHT UP - HELICOPTERS IN ACTION

Een spectaculaire IMAX-release. (What else is new?) Deze film met superbe beeld- en geluidskwaliteit toont de vele mogelijkheden die helicopters bieden. Vlieg mee tijdens een reddingsoperatie op zee, bij het opjagen en onderscheppen van drugssmokkelaars, het herstellen van gebroken hoogspanningskabels, het redden van bedreigde dieren en het bieden van humanitaire hulp.

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 40 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1, DTS

Extra's:
• trailer
• alternatieve soundtrack


Recent nieuws van dezelfde bron