:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THE SOUND OF MUSIC 40TH ANNIVERSARY EDITION
PERSBERICHT: THE SOUND OF MUSIC 40TH ANNIVERSARY EDITION
Bron: Fox - Datum: 2005-11-07 - Geplaatst door: Werner
THE SOUND OF MUSIC
40th Anniversary Edition

De populairste familiefilm aller tijden op dvd!
Verkrijgbaar vanaf 30 november op 1- en 2-disc dvd

De populairste familiefilm aller tijden viert z'n veertigste verjaardag. En op dvd zie je des te beter waarom dit meesterwerk de eeuwige jeugd bezit. Verkrijgbaar in twee versies met meezingfunctie, waaronder één luxe-editie met schitterende extra's. Een prachtcadeau om samen met de kinderen van te genieten!

Het verhaal
Geniet als nooit tevoren van het magische, hartverwarmende verhaal dat uitgroeide tot de meest populaire familiefilm aller tijden, met de onvergetelijke soundtrack van Rodgers en Hammerstein. Julie Andrews laat het witte doek schitteren in haar rol van Maria, de levendige jonge vrouw die het klooster verlaat om gouvernante te worden van de zeven kinderen van kapitein Von Trapp, een dominante weduwnaar wiens strikte huishoudelijke regels geen ruimte laten voor muziek en plezier.

Overtreffende Trapp
The Sound Of Music heeft records verpulverd. De film werd tien keer genomineerd voor een Oscar en won er ook vijf, onder andere voor Beste Film en Beste Muziek. Wereldwijd staat de verfilmde musical op de derde plaats wat betreft bezoekersaantallen, in Nederland veroverde The Sound Of Music zelfs de eerste plaats met vier miljoen bezoekers. In Amerika liep de film vijf jaar lang onafgebroken in de zalen en ook in de Lage Landen stond de musical drie jaar op de affiche. Ook de soundtrack is een onbetwiste beststeller, met liedjes die iedereen, van alle generaties, kan meezingen. Er werden meer dan drie miljoen grammofoonplaten van verkocht.

De internationale tournee
The Sound Of Music deed het eveneens fantastisch op de planken. Op Broadway werd hij bijna 1500 keer opgevoerd. Ook de actuele versie die momenteel aan zijn internationale tournee bezig is, is een echt succesverhaal. Nog voor de musical in Nederland in première ging, waren al 100.000 tickets verkocht. Dat aantal is ondertussen al verdrievoudigd.

Meezingen met Julie
Een betere gastvrouw dan Julie Andrews (1935, Engeland) om deze feestelijke editie te commentariëren, is moeilijk denkbaar. Op zowel de enkele als de dubbel-dvd-editie zorgt Julie voor de introductie. Ze geeft ook audiocommentaar bij de film en op beide dvd-versies kunnen we met Julie meezingen dankzij de karaokefunctie die aanwezig is bij alle muziekscènes.

The Sound van Rodgers en Hammerstein
De onvergetelijke muziek van The Sound Of Music werd geschreven door een van de meest getalenteerde muzikale duo's van de twintigste eeuw: componist Richard Rodgers en librettist Oscar Hammerstein, die de songteksten schreef. The Sound Of Music is hun laatste gezamenlijke project geweest, Hammerstein overleed niet lang na de creatie. Maar ook het overbekende 'You'll Never Walk Alone' is van de hand van dit magistrale duo.

Topacteurs
Voor Julie Andrews is The Sound Of Music het hoogtepunt in haar carrière. Van kinds af aan leek ze voorbestemd voor een leven op het toneel. Haar ouders, variétéartiesten, stimuleerden haar uitzonderlijke zangtalent. Ze was nog maar twintig toen ze Cinderella speelde in het Londense Palladium en in 1954 stond ze op Broadway. De definitieve doorbraak op het grote doek volgde met Disney's Mary Poppins in 1964. Ook haar verschijning in 1979 in S.O.B. en Victor/Victoria in 1982 toonden haar grote veelzijdigheid en uitzonderlijke talent. Leuk om weten: de strenge Von Trapp, alias Christopher Plummer, bewees opnieuw zijn acteertalent in A Beautiful Mind (2001) aan de zijde van Russell Crowe.

Hommage aan Robert Wise
Regisseur Robert Wise - toen ook getrouwd met Julie - won met The Sound Of Music een Oscar voor Best Director en Best Picture. Daarmee herhaalde hij zijn topprestatie van The West Side Story waarvoor hij eveneens de regie verzorgde. Zijn carrière begon in de jaren veertig, hij werkte mee aan onvolprezen klassiekers zoals Citizen Kane en de Magnificent Ambersons. Daarna onderscheidde hij zich met klassefilms als The Bodysnatcher en The Day The Earth Stood Still. In de jaren vijftig groeide zijn faam met films als I Want To Live en Odds Against Tomorrow. Met de West Side Story beleefde hij zijn grote doorbraak en verwierf hij een plaats tussen de allergrootsten. In de jaren zeventig en tachtig liet Wise zich opmerken met de regie voor The Andromeda Strain, The Hindenburg en Star Trek: The Motion Picture. Wise overleed recent, op woensdag 14 september, op 91-jarige leeftijd. Overigens is de prijs voor de beste regisseur van het Filmfestival van Gent naar Wise genoemd, als hommage aan de meester.

Prachtige extra's
Single dvd & 1e schijf van de dubbel-dvd
• Speciale, feestelijke inleiding met Julie Andrews
• De volledige, originele filmversie
• Meezingoptie met ondertitels in het Engels, Frans
• Commentaar van Robert Wise
• Commentaar van Julie Andrews en Christopher Plummer

2e schijf van de dubbel-dvd
• When You Know The Notes To Sing – Je moet het zien om het te geloven:
18.000 mensen in de Hollywood Bowl zingen met Julie, moedigen de kinderen aan en fluiten de booswichten uit. Een Sound Of Music-versie om mee te zingen vind je overal ter wereld, maar nergens zoals in de Hollywood Bowl.

• My Favorite Things: Julie Andrews Remembers
Julie Andrews denkt terug aan het gezin von Trapp en hoe hun waar gebeurde levensverhaal een Broadway-succes en een Hollywood-legende werd. Ze krijgt het gezelschap van Christopher Plummer, Johannes von Trapp, Charmian Carr, regisseur Robert Wise en anderen. Voorts heeft ze nog zeldzaam filmmateriaal en enkele verrassingen in petto.

• Julie Andrews and Christopher Plummer: A Reminiscence
Veertig jaar geleden werden ze op het witte doek verliefd op elkaar en sindsdien zijn ze hechte vrienden: Julie Andrews en Christopher Plummer hebben een intiem gesprek bij het haardvuur.

• On Location With The Sound Of Music - korte speelfilm
Het Oostenrijkse Salzburg is één van de sterren in dit reisverhaal. Charmian Carr keert met ons terug naar de magische stad om de plekken te bezoeken die de film bekend maakte.

• From Liesl To Gretl: A 40th Anniversary Reunion
40 jaar geleden smeedden ze een band die nooit verbroken werd: de zeven "Von Trapp-kinderen" ontmoeten elkaar op deze ontroerende, vrolijke en zelfs onthullende familiereünie.

• The Von Trapp Family: Harmony & Discord
Deze biografie van A&E uit 1998 vertelt het ware verhaal van de familie von Trapp, vereeuwigd in The Sound Of Music.

• Storyboard-galerij

• Foto's: achter de schermen

• Affiches, trailers en tv-spots

Productinformatie
Titel: The Sound of Music 40th Anniversary Edition
Releasedatum: 30 november 2005
Genre: musical
Leeftijd: AL
Lengte speelfilm: 174 min
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Beeld: 16x9 / 2.20:1
Ondertiteling dvd: Nederlands, Engels

Extra's dvd:
1-disc:
• Een introductie van Julie Andrews
• Audiocommentaar van regisseur Robert Wise
• Audiocommentaar van hoofdrolspelers Julie Andrews en Christopher Plummer
• Sing Along – Zing mee met de familie Von Trapp in de karaoke-functie!

2-disc:
• Biografie: de familie Von Trapp
• De restauratie
• Documentaire: "My Favorite Things: Julie Andrews remembers"
• Vier featurettes:
- Op locatie met The Sound of Music
- Van Liesl naar Gretl: 40e verjaardag reünie
- Het meezingfenomeen
- Julie Andrews en Christopher Plummer: herinneringen
• Mia Farrows screetest
• Drie fotogalerijen


Recent nieuws van dezelfde bron