:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: BEE SEASON
PERSBERICHT: BEE SEASON
Bron: Fox - Datum: 2006-07-04 - Geplaatst door: Werner
BEE SEASON
Topcast in fascinerend drama
Verkrijgbaar op dvd vanaf 11 juli

Het verhaal
Richard Gere speelt in dit fascinerende verhaal Saul Naumann, een vader die geobsedeerd raakt door het trainen van zijn getalenteerde dochter Eliza (Flora Cross) voor een nationale spellingswedstrijd, 'a spelling bee', zoals dat in het Engels heet. Eliza blijkt een gave te bezitten en hij staat erop haar zelf verder te coachen. Maar terwijl Eliza steeds meer succes krijgt neemt ook Sauls toewijding toe... en veroorzaakt zo grote veranderingen in zijn familie.

Richard Gere in Juliette Binoche in topvorm
Steracteur Richard Gere (Unfaithful, Runaway Bride, Chicago, Pretty Woman, American Gigolo) toont opnieuw zijn groteklasse in zijn vertolking van Saul Naumann, een professor die gespecialiseerd is in Joodse theologie en de kabbala. Zijn emotioneel labiele vrouw Miriam wordt schitterend uitgebeeld door Juliette Binoche (The English Patient, Country Of My Skull, Chocolat, Wuthering Heights). Flora Cross kruipt in de huid van de dochter, Eliza, het personage dat centraal staat in de film. De jongedame zet met deze rool een indringende acteerprestatie neer die een diepe indruk nalaat bij de klijkers. Voor de rol van de zoon Aaron tekende Max Minghella. De regie van Bee Season is van de hand van Scott McGehee en David Siegel, die ook Deep End (2001) regisseerden, eveneens een krachtige en gevoelige film, met Tilda Swinson in de hoofdrol.

De mystiek van de kabbala
De kabbala is recent weer in het nieuws gekomen doordat een rist van bekende artiesten de kabbala heeft omarmd. Met name Madonna liet zich er al op voorstaan, maar onder meer ook Demi Moore, Ashton Kutcher, en Britney Spears koketteren met de esoterische leer. Wie er de encyclopedie op naslaat, merkt dat de term verband houdt met een complexe wereld van filosofische opvattingen. Het meest tot de verbeelding sprekende aspect is dat elke letter en elk woord van de tenach, het voornaamste boek van het jodendom, een geheime betekenis zou hebben. Die fascinatie voor de letter vinden we ook terug bij Eliza in de film, die volledig opgaat in de wereld van de taal.

Gebaseerd op de roman van Myla Goldberg
Deze prachtige film is gebaseerd op de succesvolle gelijknamige debuutroman van Myla Goldberg. Bee Season verscheen in 2000 en werd een onmiddellijk succes. Haar meest recente roman, Wickett's Remedy, kwam uit in 2005 en handelt over de grote griepepidemie van 1918.

Productinformatie huur-dvd
Titel: Bee Season
Releasedatum: 11 juli 2006
Genre: drama
Leeftijd: 6
Lengte: ca. 100 min.
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Beeld: 2.35:1 / 16:9
Ondertiteling dvd: Nederlands, Engels, Frans

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron