:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Cine-View >> PERSBERICHT: KLOOTWIJK AAN ZEE
PERSBERICHT: KLOOTWIJK AAN ZEE
Bron: Cine-View - Datum: 2006-07-07 - Geplaatst door: Werner
KLOOTWIJK AAN ZEE

Op maandag 10 juli releast Cine-view de DVD met alle 8 afleveringen van de onlangs uitgezonden televisieserie Klootwijk Aan Zee. In deze serie reist Kapitein Klootwijk langs Nederlandse vissershavens op zoek naar vis & verhalen, en komt daarbij tot heel wat verbazingwekkende ontdekkingen.

Afl. 1 Yerseke - Kun je over de Oosterschelde lopen? Ja, over de bodem en dat zonder dat je haar nat wordt. Een aflevering over oesters zo groot als een schoen en het mosselseizoen dat niet bestaat.

Afl. 2 Stellendam - Een garnalenvisser neemt Klootwijk mee de zee op en organiseert daarna een illegale garnalenpellerij bij zijn zussen thuis.

Afl. 3 Hoek van Holland/Lofoten - Vroeger was een kabeljauw groter dan je kind en kon je van een vis een weeshuis voeden. Vroeger? Voor de kust van Noorwegen op de Lofoten is het nog steeds zo.

Afl. 4 Scheveningen - Het geheim van de Scheveningse visafslag: groot in inktvis. En soms een stekelrog, of is het toch een zeldzame Raja Undulata?

Afl. 5 IJmuiden - Zalm in het IJsselmeer? Jazeker, de kleinste zalm ter wereld. Klootwijk vangt ze met een Volendammer en eet ze op met huid en hersens: spiering.

Afl. 6 Monnickendam - De eerste Hollandse Nieuwe - ­eigenlijk een illegale omdat het nieuwe haringseizoen nog niet beginnen mag - glijdt naar binnen. Klootwijk aan Zee heeft de haringprimeur van 2006.

Afl. 7 Den Oever - Een makreel in de zee is als een Boeing in de lucht. Zet je de motor uit dan valt de Boeing naar beneden. Makrelen kunnen niet stil staan, dan zinken ze.

Afl. 8 't Wad - Kun je dansen op het Wad? Dat kan en kokkelvissers doen niet anders. Het zijn de swingkonten van de Waddenzee.

Verkrijgbaar vanaf 10 juli 2006, o.a. op www.dvdview.nl

UIT HET ARCHIEF