:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: PEUTERDVD'S
PERSBERICHT: PEUTERDVD'S
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2006-08-16 - Geplaatst door: Werner
WAWA
De prachtige Vlaamse peuterreeks
Voor het eerst in de thuisbioscoop!
Verkrijgbaar op dvd vanaf 15 augustus

De leukste kinderserie van dit moment zoals je ze kent van VTM en Zapp, is vanaf nu op dvd verkrijgbaar! Maak kennis met DoDo, NaNa en MaKi, onze WaWa's die in een boomstam wonen. Lieve rakkertjes, die hun pret niet op kunnen wanneer ze in een mensenhuisje terechtkomen!

Maak kennis met de WaWa's
DoDo, NaNa en MaKi zijn samen de WaWa's, de achter-achter-achter kleinkinderen van de terugkerende geesten die zich verbergen in de vrije natuur. Net als hun kijkertjes zijn de Wawa's ontzettend nieuwsgierig. Het zijn echte ontdekkingsreizigers, die zowel binnen als buiten allerlei avonturen beleven. Ze zijn ook dol op het contact met de peuters. Net als hen maken ze geen onderscheid tussen kleur, taal, religie en nationaliteit. De WaWa's gebruiken ook een brabbeltaaltje. Daarom leggen ze alles uit met handen en voeten.

Vlaamse creatie
WaWa is een productie van eigen bodem, die met de grootste zorg gemaakt is en geïnspireerd op de directe leeffwereld van de peuters en hun spontane reacties op handpoppen. Ze werden trouwens vanaf dag één nauw betrokken bij het project, net zoals een ervaren ontwikkelingspsychologe. Een bewuste keuze: met verhalen willen de makers de positieve ontwikkeling van peuters stimuleren.

Topmensen en professionals
In de voorbereiding van de reeks werden meerdere jaren geïnvesteerd. Jonge productiemedewerkers konden creatief samenwerken met topmensen uit het vak en met professionele poppenspelers. Ook de ervaring van Sesamstraat-Nederland vormde een waardevolle extra voor de creatie van WaWa. Samen met de steun van onder andere het Vlaams Audiovisueel Fonds zorgen al deze factoren ervoor dat WaWa een wonderlijke, goed gemaakte en educatief verantwoorde reeks is geworden.

DVD-gegevens Wawa koop-dvd
Titel: WaWa
Verpakking: Amaray case
Releasedatum: 15 augustus 2006
Speelduur: ca. 65 min.
Geluid: Nederlands
Beeld: Dolby 2.0 Stereo



BOB DE BOUWER - SUPER SNELLE BENNIE
Verkrijgbaar op dvd vanaf 15 augustus

Het aanstekelijke optimisme van Bob De Bouwer ("Kunnen wij het maken? Nou en of!") helpt elke radeloze doe-het-zelver er onmiddellijk weer bovenop! Een verademing, als je als kleuter je eerste constructies begint te maken. Ontdek Bobs avonturen in deel 4 van "Werk in uitvoering"!

Snelle Bennie
Bennie zoeft supersnel van Bobs oude dorp naar de Zonnebloemvallei om het team te helpen met het bouwen van het nieuwe huis van Meneer Spijker. Bob en de rest kunnen alle hulp gebruiken, want er is een fotograaf onderweg om het huis te fotograferen. Maar als er meer gegraven moet worden en er zijn nog maar een paar minuten over, is er maar één machine die het team kan helpen... Supersnelle Bennie!

Vijf splinternieuwe verhalen
• Wendy bouwt een feestje
• Scrambler in de nesten
• Bennie's belangrijke klus
• Machine-bouwer Spud
• Rollie's beestenboel

DVD-gegevens Bob De Bouwer koop-dvd
Titel: Bob De Bouwer Werk In Uitvoering 4 - Snelle Bennie
Verpakking: Amaray case
Releasedatum: 15 augustus 2006
Speelduur: ca. 50 min.
Geluid: Nederlands
Beeld: Dolby 2.0 Stereo



DE WIELEN VAN DE BUS
Verkrijgbaar op dvd vanaf 15 augustus
Met gratis kleurboekje!

Het overbekende kinderliedje, "De wielen van de bus", is terug! In deze knap geanimeerde dvd-uitgave klinkt het frisser en nieuwe dan ooit, en zo denken de kids er ook over.

Vergezel Toet en zijn vriendjes van de band: Trombone, Jasper de Clown, Bas, Sax en Trom in hun magische en avontuurlijke reizen door Liedjesstad! Dit muzikale reisje introduceert kinderen met de grappige karakters en liedjes. De stemmen komen van onder andere Birgit Schuurman en Veerle Verheyen. Extra leuk is dat je bij deze dvd een gratis kleurboekje krijgt: een mooie attentie voor de kleintjes!

De wielen van de bus die draaien rond
Draaien rond, draaien rond
De wielen van de bus die draaien rond
Almaar in 't rond

De mensen in de bus gaan op en neer
Op en neer, op en neer
De mensen in de bus gaan op en neer
De hele dag

De wissers op de ruit gaan wis wis wis
Wis wis wis, wis wis wis
De wissers op de ruit gaan wis wis wis
De hele dag

De toeter op de bus gaat toet toet toet
Toet toet toet, toet toet toet
De toeter op de bus gaat toet toet toet
De hele dag

DVD-gegevens Wielen Van De Bus
Titel: Wielen Van DE Bus
Verpakking: Amaray case
Releasedatum: 15 augustus 2006
Speelduur: ca. 60 min.
Geluid: Nederlands
Beeld: Dolby 2.0 Stereo


Recent nieuws van dezelfde bron