:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: PRISON BREAK SEIZOEN 1
PERSBERICHT: PRISON BREAK SEIZOEN 1
Bron: Fox - Datum: 2006-12-07 - Geplaatst door: Werner
PRISON BREAK SEIZOEN 1
Non-stop actie en drama in deze verslavende tv-reeks!
Verkrijgbaar op koop-dvd vanaf 1 december 2006

Break in. Break out.
Door het briljante verhaal en ijzersterke acteerwerk is Prison Break verslavend goede televisie zoals je maar héél zelden te zien krijgt. Bloedstollende actie en razendsnelle plotwendingen zorgen ervoor dat de adrenaline elke seconde door je lichaam pompt! Laat je meeslepen met toptelevisie van het niveau van Lost en 24, maar bedenk wel dat je niet meer loskomt uit de helse wereld van Prison Break. Deze reeks laar zich met niets vergelijken: ontdek de harde realiteit achter de tralies!

Het verhaal
Lincoln Burrows is ter dood veroordeeld voor de moord op de broer van de vice-president. Hij blijft zijn onschuld volhouden, maar alleen zijn broer Michael gelooft hem. Michael onderneemt drastische maatregelen om zijn broer te helpen. Hij was als ingenieur betrokken bij de nieuwbouw en de verbetering van de gevangenis waarin zijn broer in 'death row' wacht op zijn executie in de elektrische stoel. In een ultieme poging om zijn broer te redden laat Michael de kennis over de gevangenis op zijn lichaam tatoeëren, tegelijkertijd zorgt hije rvoor dat hij na een arrestatie in dezelfde gevangenis terechtkomt. Terwijl de broers aan hun ontsnapping werken, wordt duidelijk dat achter Lincolns veroordeling een grote samenzwering schuilt. Buiten de gevangenismuren probeert hun jeugdvriendin en advocate ondertussen de samenzwering te ontrafelen, maar daarbij wordt ze gedwarsboomd door geheimagenten...

Het gevecht tegen de tijd
Net als in 24 volgt het verhaal een strakke tijdslijn, met ijzingwekkende cliffhangers en flitsende actiemomenten. Prison Break bekijken is een zenuwslopende ervaring en gevaarlijk verslavend. Altijd opnieuw wil je weten hoe het verhaal verder gaat. Het hypnotiserende ritme van Prison Break wordt nog benadrukt door het "Prison Break Anthem", speciaal door Kay Styles geremixt voor deze Belgische editie.

Sterke vertolkingen
Het acteerwerk in Prison Break is pure topklasse. Michael Scofield (Wentworth Miller) en Lincoln Burrows (Dominic Purcell) lijken op elkaar als echte broers. En met zijn sexy looks is Miller duidelijk op weg naar de top in Hollywood. Peter Stormare vult de rol van John Abruzzi, een bad guy waar je kippenvel van krijgt, schitterend in. De rol van de bikkelharde Theodore 'T Bag' Bagwell wordt vertolkt door Robert Knepper, deze zet het personage zeer angstaanjagend realistisch neer. Ze laten je de rauwe realiteit van het Amerikaans gevangenisleven als een dreun in je gezicht ervaren. De advocate van Lincoln, gespeeld door Robin Tunney, zorgt voor een dramatisch, vrouwelijk accent in deze actiegeladen reeks. Nog een opmerkelijke naam in de cast is Wade Williams die de rol van Captain Brad Bellick voor zich neemt. Williams heeft een mooie carrière achter zich in de televisiewereld, met vertolkingen in onder andere CSI, NYPD Blue, The X-Files en Buffy The Vampire Slayer. We konden hem ook aan het werk zien in films als Erin Brockovich en Collateral. Prison Break is een creatie van auteur Paul Scheuring, die ook meeschreef aan A Man Apart, een actiethriller met Vin Diesel in de hoofdrol.

Internationale, bekroonde kwaliteit scoort ook in Nederland
Deze Amerikaanse reeks heeft bliksemsnel de Engelstalige wereld veroverd. In de Verenigde Staten wordt al druk uitgekeken naar het tweede seizoen, en ook in Australië en Groot-Brittanië is Prison Break een doorslaand succes. De reeks wordt nu al gelauwerd met twee Golden Globe nominaties en heeft al een People's Choice Award in de wacht gesleept. Ook in België, waar Kanaaltwee momenteel de reeks uitzendt, is Prison Break een voltreffer bij het publiek en is het de succesvolste televisieserie van dit moment. Vanaf december kunnen de fans in Vlaanderen echter al het volledige eerste seizoen te zien krijgen, in een prachtig uitgevoerde box met alle 22 afleveringen op dvd!

Productinformatie koop-dvd
Titel: Prison Break
Releasedatum: 1 december 2006
Genre: TV-thrillerreeks
Leeftijd: 12
Lengte: ca. 1000 minuten
Geluid: 5.1 surround
Beeld: 16 x 9 (widescreen, 1.78:1)
Ondertiteling dvd: Nederlands, Engels

Extra's dvd:
• Audiocommentaar
• Alternatieve en verwijderde scènes
• Making Of Prison Break
• Featurettes:
- If these walls could talk
- Beyond the ink
• Fox presents: making a scene - "Prison Break"
• TV-spots


Recent nieuws van dezelfde bron