:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: THE LOST CITY
PERSBERICHT: THE LOST CITY
Bron: RCV - Datum: 2006-12-07 - Geplaatst door: Werner
THE LOST CITY

The Lost City is een innemende en kleurrijke ode aan Cuba en haar roerige verleden, verteld door debuterend regisseur en Cubaan Andy Garcia. Met schitterende Cubaanse muziek en bijrollen van Dustin Hoffman en Steven Bauer (Scarface). Het script is geschreven door de Cubaanse schrijver Guillermo Cabrera Infante.

Havana, Cuba, is in 1958 een bruisende stad waar veel plezier te beleven is voor wie zich dat kan veroorloven. Maar ondergronds verenigen de tegenstanders van dictator Fulgencio Batista zich. De welgestelde familie Fellove behoort tot de eerste groep; oudste zoon Fico (Andy Garcia) is zelfs eigenaar van El Tropico, de mooiste nachtclub van de stad. Toch wint de revolutionaire gedachte het van de rijkdom, want één voor één laten Fico's broers zich winnen voor de zaak van Fidel Castro en Ernesto "Che" Guevara. Fico vreest voor de toekomst van zijn club onder het nieuwe regime en worstelt met de vraag hoe hij zijn familie en grote liefde (Inés Sastre) moet behouden. Samen met zijn komische huisvriend en schrijver Bill Murray moet hij toezien hoe de Cubaanse cultuur vervaagt en mensen op slag veranderen. Fico wordt meegesleept door de ingrijpende ontwikkelingen van zijn land en raakt veel dieper dan gewild betrokken bij de revolutie. Uiteindelijk moet Fico zich zelfs de vraag stellen of hij nog langer in zijn geliefde nachtclub kan werken.

Regie: Andy Garcia (speelfilmdebuut, executive producer Modigliani en The Unsaid)
Cast: Andy Garcia (The Godfather III, Oceans 11/12, Modigliani), Bill Murray (Tootsie, Ghostbusters, Groundhog Day, Lost In Translation), Dustin Hoffman (The Graduate, Papillon, All The President's Men, Marathon Man, Kramer Vs. Kramer, Rain Man, Wag The Dog)