:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> RELEASEBERICHT: NAJAARSRELEASES
RELEASEBERICHT: NAJAARSRELEASES
Bron: Video Film/Express - Datum: 2001-09-24 - Geplaatst door: Serge
Een nieuwe worp muziek-DVD's toont weer eens aan hoe breed het productscala bij Video/Film Express is. Absolute trekker in het pakket dat deze week in de handel komt is de stevig rockende dubbelDVD van The Who, maar de poppy en soulful Michael McDonald, de funky Kool & The Gang, de rappende Public Enemy, de jazzy Kenny Rankin en het puikje van de internationale videoclips op de MTV-DVD vervolmaken het breedterepertoire.The Who & Special Guests Live At The Royal Albert Hall (2DVD)
De oude heren gaan er nog steeds uiterst stevig tegenaan en geven hier (opname van 27 november 2000) een enorm sterk optreden, waar de vlammen continu uitslaan. Dat concert met gasten als Bryan Adams, Noel Gallagher, Eddie Vedder, Nigel Kennedy en Paul Weller en spetterende versies van o.m. Baba O'Riley, My Generation, Won't Get Fooled Again, Pinball Wizzard en So Sad About Us beslaat de eerste disc met een totale speelduur van 2 uur en 24 minuten!

Op de tweede disc staan alle extra's met onder meer multi-angle opnamen van Pinball Wizzard en een interview met Roger Daltrey.

Dolby Digital 5.1, DTS - 16:9 widescreen - 144 minuten (excl. extra's op disc 2) - Extra features: 8 minuten interview met Roger Daltrey, diverse repetities met gasten, multi-angle opnamen Pinball Wizzard en behind the scenesKool & The Gang Live From House Of Blues
'Everyone's favourite party band' doet zijn naam eer aan op deze DVD. Een stevige, funky happening is dit optreden (uit 2000), waarin veertien songs worden gespeeld met o.m. Ladies Night, Emergency, Get Down On It en Celebration. Het strakke optreden duurt 1 uur en 25 minuten.

Dolby Digital 5.1, DTS - 1.78:1 widescreen - 85 minuten - Extra feature: documentaire van 12 minuten met interviews met de groepsledenMichael McDonald - A Gathering Of Friends
Wit haar, keurig in het pak, goede componist, begenadigd zanger, 5-voudig Grammy-winnaar: da's Michael McDonald, de koning van de 'blue-eyed soul'. Dit optreden in de Shrine Auditorium in L.A. in februari 2000 grijpt hij aan om dat koningschap nog eens te bevestigen met behulp van een groot aantal bevriende zangers en zangeressen. En dat begint meteen goed met soulful dames als Wendy Moten en Patti Labelle en vervolgens de wel blanke, maar ook niet van soul gespeende Edwin McCain. Verder duetteert McDonald nog met Christopher Cross, Patti Austin, James Ingram, Kenny Loggins én uiteraard de Doobie Brothers. Jeff Bridges praat het feestje losjes aan elkaar.

Dolby Digital 5.1, DTS - 1.78:1 widescreen - 85 minutenPublic Enemy Live From House Of Blues
Een bijna anderhalf uur durende opzwepende en opruiende performance met 21 songs van de 'koningen van de hip-hop en de pleitbezorgers van gangsta en hardcore': Public Enemy live in oktober 1999, opgenomen voor HOB Television.

Dolby Digital 5.1, DTS - 1.78:1 widescreen - 85 minuten - Extra features: audio commentaar van Chuck D op een aantal songs, documentaire 'Architects Of Rap', behind the scenes, 3 tekstueel bijzondere inleidingen tijdens het concert en een discografieMTV 20 - Jams
De eerste in een serie jubileum-DVD's die Video/Film Express de komende maanden uitbrengt. Wereldberoemde clips van o.a. Run DMC/Aerosmith, Monica, Deborah Cox, R. Kelly, Jodeci, Erykah Badu en Eric B & Rakim vullen vijf kwartier MTV-geschiedenis. Een leuke extra feature is de mogelijkheid om zogenaamde 'fast facts' op te roepen tijdens de clips. De release vindt uiteraard plaats in het kader van het feit dat in augustus 1981 de (muziek)wereld verblijd werd met de komst van de tv-zender MTV.

Dolby Digital 5.1 - fullscreen - 75 minuten - Extra features: artiestenprofielen en discografieën, optionele 'Fast Facts', interviews en 'commercial bumpers'The Jazz Channel Presents Kenny Rankin
Kenny Rankin is een zanger die altijd een heel herkenbare stijl heeft gehad, een stijl die min of meer een mix is van het typisch Amerikaanse pop-jazz croonen en het brasilian-style scatten. Naast zanger is hij een gewaardeerd componist en virtuoos gitarist. Hij speelde onder meer gitaar op het legendarische album Bringing It All Back Home van Bob Dylan. In dit live televisie-optreden komen songs langs als Blackbird, While My Guitar Gently Weeps, Round Midnight en Misty Roses.

Dolby Digital 5.1 - fullscreen - 74 minuten - Extra feature: interview van 13 minuten met RankinKomende releases
Volgende maand, om precies te zijn op 22 oktober, brengt Video/Film Express Stop Making Sense van Talking Heads uit. Later dit jaar volgen onder meer een live registratie van een optreden van Los Super Seven, MTV 20 - Rock, MTV 20 - Pop, Yes Live From House Of Blues, Zoom van ELO, The Best Of van Ringo's All Starr Band, twee sensationele tributes, respectievelijk gewijd aan Brian Wilson en Burt Bacharach, Lewd, Crued & Tattooed van Motley Crüe, en Silver van Cheap Trick.


Recent nieuws van dezelfde bron