:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: 28 WEEKS LATER
PERSBERICHT: 28 WEEKS LATER
Bron: Fox - Datum: 2008-02-22 - Geplaatst door: Werner
28 WEEKS LATER
Opnieuw aangrijpende horror en spanning met een topcast!
Verkrijgbaar op dvd en Blu-ray vanaf 19 maart

28 Days Later was een naar de keel grijpende, bloedstollende horrorthriller waar je verbijsterd naar zat te kijken. Met 28 Weeks Later bereikt de spanning een zo mogelijk nog ondraaglijker hoogte. Zet je schrap voor de ijzingwekkende klasse van 28 Weeks Later!

Het verhaal
Het geweldige team van Danny Boyle komt terug met 28 Weeks Later, ditmaal onder leiding van regisseur Juan Carlos Fresnadillo. Zes maanden na de uitbraak van een krachtig virus dat de bevolking van het Verenigd Koninkrijk heeft verwoest, vestigt het Amerikaanse leger zich in Londen om het land opnieuw op te bouwen. De stad vindt haar inwoners terug die tot dan toe in quarantaine zaten. Maar het verwoestende virus komt ook terug... zonder aankondiging. 28 Weeks Later is een sensationele zombiefilm die je geen moment rust geeft. Bereid je voor!

IJzersterke cast
Opnieuw zien we de Britse steracteur Robert Carlyle schitteren in zijn duistere hoofdrol. Carlyle werd wereldwijd gelauwerd voor zijn prestatie in Trainspotting, dé cultfilm van de jaren negentig die ook de Britse cinema een nieuw elan gaf. Carlyle voelt zich in alle genres thuis. Ook in een komedie als The Full Monty, drama als The Beach en fantasy als Eragon bewijst hij zijn onderscheidende klasse. Rose Byrne is een naam die we wellicht meer en meer zullen zien verschijnen in de aftiteling. We konden haar al bewonderen in Troy, Star Wars Episode II en het recente Sunshine. Harold Perrineau is uiteraard het bekende gezicht uit de topserie Lost. Catherine McCormack toonde haar talent al in Braveheart, Shadow Of The Vampire en Spy Game.

Danny Boyle, synoniem voor talent
Danny Boyle, regisseur van topfilms als Trainspotting, Sunshine en The Beach werkte mee aan 28 Weeks Later als producent. Momenteel werkt hij ook aan een komische tv-reeks die dit jaar nog wordt gelanceerd in de VS. Een nieuwe film onder zijn regie is gepland voor volgend jaar.

Productinformatie
Releasedatum: 18 maart 2008 (huur-dvd), 19 maart 2008 (koop-dvd, blu-ray)
Genre: horror, scifi, thriller
Leeftijd: 16
Lengte: 95 min. (dvd), 99 min (blu-ray)
Geluid: Engels 5.1 Dolby Digital, Frans 5.1 Dolby Digital (dvd), Engels 5.1 DTS HD, Frans 5.1 DTS, Italiaans 5.1 (blu-ray)
Beeld: 16x9 / 2.35:1
Menu: Frans, Engels, Nederlands (dvd), Italiaans (blu-ray)
Ondertiteling dvd: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch

Extra's dvd (koopversie):
• Commentaar van de regisseur en één van de schrijvers
• Verwijderde scènes
• Het maken van 28 Weeks Later
• De geïnfecteerden
• Actie ondernemen
• 28 Days Later
• Bioscooptrailer
• Trailers: 28 Days Later, Sunshine, Fantastic Four: Rise Of The Silver Surfer, Pathfinder, Die Hard 4.0 (blu-ray)


Recent nieuws van dezelfde bron