:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THE DARK IS RISING
PERSBERICHT: THE DARK IS RISING
Bron: Fox - Datum: 2008-05-08 - Geplaatst door: Werner
THE DARK IS RISING
Magische spanning en avontuur voor jong en oud!
Verkrijgbaar vanaf 13 mei 2008!

In dit prachtige fantasy-avontuur ligt het lot van de wereld in de handen van een jongen, die leert zijn bijzondere krachten kennen om het mensdom te redden. The Dark Is Rising is een razend spannende avonturenfilm in de beste Harry Potter-traditie om met heel het gezin lekker van te genieten!

Het verhaal
Het gewone leven van de 11-jarige Will Stanton staat op zijn kop als hij erachter komt dat hij de laatste is van een groep strijders die vechten tegen de duistere krachten van het kwaad. Will reist door de tijd en jaagt hierbij op een reeks geheimzinnige aanwijzingen. Al snel komt hij erachter dat het lot van de wereld in zijn handen ligt...

Naar het succesvolle boek van Susan Cooper
De prachtige film The Dark Is Rising is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1973 van de Britse schrijfster Susan Cooper. Met The Dark Is Rising schreef ze een vijfdelig meesterwerk dat zich afspeelt in de sprookjesachtige landschappen van Engeland en Wales. In haar verhalen maakt ze veel gebruik van elementen uit de Keltische folklore en de Arthur-saga. Zo heeft Cooper een betoverende wereld in het leven geroepen die miljoenen lezers over de hele wereld in de armen hebben gesloten.

Regisseur is meester in sfeerschepping
Regisseur David Cunningham bewijst met deze film zijn groot talent en doorgedreven vakmanschap. The Dark Is Rising is een visueel genoegen, met schitterende sfeerschepping en adembenemende special effects. Het fascinerende camerawerk draagt bij tot de magische, hypnotiserende sfeer. Voor het typisch Britse landschap werd op locatie in Roemenië gefilmd.

Productinformatie
Releasedatum: 13 mei 2008 (huur), 14 mei 2008 (koop)
Genre: fantasy, avontuur
Leeftijd: 6
Lengte: Ca. 94 min.
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 Frans Dolby Digital 5.1
Beeld: 16x9 LB 2.35:1
Menu: Nederlands, Frans, Engels
Ondertiteling dvd: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch

Extra's dvd (enkel koop):
• Het maken van The Dark is Rising
• Vormende elementen
• 4 Verwijderde en verlengde scènes


Recent nieuws van dezelfde bron