:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: LIONS FOR LAMBS
PERSBERICHT: LIONS FOR LAMBS
Bron: Fox - Datum: 2008-05-12 - Geplaatst door: Werner
LIONS FOR LAMBS
Briljant drama en actie met Tom Cruise, Meryl Streep & Robert Redford
Verkrijgbaar vanaf 11 juni

Een schitterende cast in een aangrijpend drama dat inhaakt op de actualiteit, een verhaal dat je geen seconde loslaat: Lions For Lambs is een pareltje dat alle filmliefhebbers gezien moeten hebben. Robert Redford laat weer eens zijn meesterschap als regisseur én acteur zien en Tom Cruise speelt zowat de rol van zijn leven. Het talent van Meryl Streep maakt het plaatje compleet. Lions For Lambs is een unieke, fascinerende film, zowel naar vorm als naar inhoud.

Het verhaal
Dit diepzinnige en krachtige drama vertelt de belevenissen van een diverse groep mensen die te maken krijgen met de oorlog in Afghanistan. Tom Cruise (Mission Impossible, Eyes Wide Shut, Rain Man) is een politicus die zijn laatste strategie probeert aan te smeren aan een nieuwe journaliste (Meryl Streep). Een idealistische professor (Robert Redford) probeert een van zijn meest veelbelovende studenten te overtuigen om zijn leven een nieuwe wending te geven. Twee jonge Amerikaanse soldaten vechten voor hun leven op besneeuwde berghellingen, ergens in Afghanistan...

United Artists viert 90e verjaardag
Lions For Lambs is de eerste titel van United Artists sinds het bedrijf geleid wordt door Tom Cruise en Paula Wagner. De studio heeft iconische films op haar naam staan met franchises als Rocky, The Pink Panther en James Bond. Andere klassiekers zijn bijvoorbeeld Raging Bull, Some Like It Hot, West Side Story, Annie Hall, Midnight Cowboy en Rain Man. De prestigieuze catalogus van UA bevat meer dan 80 Oscarwinnende films.

Grandioze vertolkingen
Tom Cruise zet als senator Jasper Irving een van zijn beste vertolkingen ooit neer. Met zijn gladde glimlach, perfect gesneden pak en zijn bestudeerde oneliners is Cruise een briljante kopie van de moderne, charismatische politicus. Meryl Streep bewijst eens te meer haar topklasse in haar rol van journaliste. Ze zoekt de waarheid in het web van retoriek dat Cruise vakkundig uitspint. De dialogen tussen Cruise en Streep zijn een waar genoegen om te volgen. De politiek-actieve Redford vertolkt zijn rol van hoogleraar met veel overtuiging. De rol is hem dan ook op het lijf geschreven. Menig filmkenner zal terugdenken aan Redfords schitterende vertolking van journalist Bob Woodward in All The President's Men, een politieke thriller gebaseerd op het Watergate-schandaal.

Robert Redford als regisseur en producer
Robert Redford bewijst opnieuw dat hij tot de allergrootsten behoort en dat niet alleen voor de camera, maar ook als regisseur en producer van Lions For Lambs. In 1980 regisseerde hij al de klassieker Ordinary People, prachtfilms als The Milagro Beanfield War en The Horse Wisperer zouden volgen. De progressieve Redford is ook een van de stuwende krachten achter het Sundance Film Festival, het grootste 'independent' filmfestival in de VS en een van de grootste onafhankelijke filmfestivals ter wereld. Hij was sterk betrokken bij oprichting ervan en wist met zijn grote naam het festival extra bekendheid te geven. Veel beroemde onafhankelijke regisseurs zoals Quentin Tarantino, Steven Soderbergh, James Wan en Jim Jarmusch kenden hun doorbraak op Sundance. In zijn unieke carrière werd Redford gelauwerd met een Oscar, naast 22 andere prijzen en 14 nominaties.

Productinformatie
Releasedatum: 11 juni 2008
Genre: Drama / Thriller / Oorlog
Lengte: Ca. 87 min.
Geluid: Engels 5.1 Dolby Digital, Frans 5.1 Dolby Digital
Beeld: 16x9 2.40:1 LBX
Menu: Frans, Engels, Nederlands,
Ondertiteling dvd: Nederlands, Engels, Frans

Extra's dvd:
• Audiocommentaar van regisseur Robert Redford
• The making of Lions For Lambs
• De geschiedenis van United Artists
• Trailer


Recent nieuws van dezelfde bron