:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: STARGATE CONTINUUM
PERSBERICHT: STARGATE CONTINUUM
Bron: Fox - Datum: 2008-10-22 - Geplaatst door: Werner
STARGATE CONTINUUM
Schitterende sciencefiction en drama op topniveau!
Verkrijgbaar op dvd vanaf 1 oktober

Stargate Continuum is een ijzersterke sciencefictionfilm met fantastische special effects en universele thema's die elke kijker zullen aanspreken. Dit visuele spektakel, gefilmd op barre locaties op de Noordpool, houdt de spanning erin van de eerste tot de laatste minuut. Geniet nu al van deze heerlijk sc-fi film en wacht niet op de televisieuitzending.

Het verhaal
Een Elite commando-eenheid, SG-1 genaamd, moet terug naar de Aarde vluchten nadat twee leden van hun team op onverklaarbare wijze verdwijnen voor hun ogen. Maar ze komen terug in een wereld waar de Stargate, een ‘poort’ uit de oudheid die hen toelaat honderden planeten te bezoeken, nooit was ontdekt, en hun eigen geschiedenis blijkt gewist. Aan hen de taak om een dubieuze overheid en leger ervan te overtuigen dat de tijdslijn is veranderd door een machtige buitenaardse vijand (Ba’al) die op deze manier de aarde wil veroveren. De tijd begint te dringen …

Richard Dean Anderson
Anderson speelde acht jaar lang de rol van Jack O'Neill in Stargate SG-1 vooraleer hij met een crew van achttien personen naar een Amerikaans onderzoekslaboratorium op de Noordpool vloog voor de opnames van Stargate Continuum. Velen kennen hem natuurlijk ook van de zeer populaire tv-serie MacGyver uit de jaren '80, waarin Richard de hoofdrol (Angus McGyver) vertolkte en hij met minimale materialen de meest geweldige dingen kon fabriceren. Verder is de acteur ook altijd een grote fan geweest van de Simpsons. In 2005 was hij een gaststem in een Simpsons-aflevering "Kiss Kiss Bang Bangalore". Daarin wordt hij gekidnapt door Selma en Patty, de kettingrokende zussen van Marge, die al jaren stapelgek zijn op MacGyver, ook een succesrol van Anderson.

Sterke cast
Stargate SG1 staat bekend om zijn uitstekende acteerprestaties met een cast waarin weinig wissels voorkomen. Ben Browder, Lt. Colonel Cameron Mitchell in de film, kennen we al sinds seizoen 9 en de film Stargate: The Ark Of Truth. De fans herinneren zich zijn rol van Farscape. Daarnaast konden we de acteur al meermaals aan het werk zien in tal van tv-producties. De populaire Amanda Tapping laat opnieuw zien hoe sterk ze met haar personage verbonden is. Gestaag bouwt ze een indrukwekkend lijst op als actrice in sciencefiction and fantasy. Michael Shanks, die ooit eens drie verschillende rollen speelde in één episode, verwierf grote bekendheid als Dr. Jackson. Hij zorgde ook voor de stem van Thor in de serie. Christopher Judge, alias Teal'c in de film en de serie, acteert niet alleen maar schreef ook mee aan een aantal afleveringen. Nog een opmerkelijke naam in de cast is Beau Bridges, de broer van Jeff Bridges. In zijn lange carrière speelde hij onder meer rollen in bekende producties als Hotel New Hampshire, The Fabulous Baker Boys en My Name Is Earl.

Unieke Arctische locaties
Stargate Continuum is in de running voor een vermelding in The Guinness Book of Records als film die op de meest noordelijke locatie werd gedraaid. De filmmakers werden daartoe geïnspireerd door een Stargate-fan die werkte in het APLIS, een ijsstation dichtbij de Noordpool. In die extreme kou ging een beperkt aantal cameramensen en acteurs aan de slag om letterlijk ijzingwekkende beelden te vereeuwigen. Ook het Amerikaanse leger stak een handje toe. De US Navy leende zijn duikboot U.S.S. Alexandria uit. In de film zie je hoe de duikboot erin slaagt het poolijs te breken en boven te komen. De luchtmacht liet zich ook niet onbetuigd en leverde een paar F-15 jets waarmee Browder, Tapping en Shanks door het luchtruim konden scheuren.

Geweldige special effects
De impact van de fascinerende locaties wordt nog versterkt door een batterij verbluffende special effects. Kijkers kunnen hun hart ophalen bij een megaspektakel vol actie, waarin alle energie zich focust op dat éne cruciale punt: het redden van onze planeet ...

Boeiende extra's
In de extra's vinden we de documentaire Stargate Goes to the Arctic terug. Die gaat uitgebreid in op de omstandigheden voor het filmen en acteren op de Noordpool. De Making of Stargate: Continuum neemt de kijker mee achter de schermen en voor wie niet terugschrikt van wat hogere fysica is er een handige gids voor tijdreizen.

Productinformatie koop-dvd
Titel: Stargate Continuum
Releasedatum: 1 oktober 2008
Genre: sciencefiction
Leeftijd: 12
Lengte: 98 min.
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1, Italiaans Dolby Digital 5.1
Beeld: 16X9 1.78 FF
Menu: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling dvd: Engels, Frans, Italiaans

Extra's dvd:
• Audiocommentaar met producer Brad Wright en Director Martin Wood
• The making of Continuum
• Stargate goes to the Arctic
• Tijdreizen uitgelegd


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron