:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THE DARJEELING LIMITED
PERSBERICHT: THE DARJEELING LIMITED
Bron: Fox - Datum: 2008-11-12 - Geplaatst door: Werner
THE DARJEELING LIMITED
Hartverwarmende klasse film vol verfrissende humor
Verkrijgbaar op dvd vanaf november

“Een erg fijne film met een lach en een traan, soms hilarisch, dan weer hartverwarmend, en voortdurend verrassend, kleurrijk en honderd procent Anderson tot in de miniemste details." -Het Parool

Het verhaal
In The Darjeeling Limited maken drie broers die elkaar een jaar niet gesproken hebben (Owen Wilson, Adrien Brody en Jason Schwartzman), een avontuurlijke reis door India. Als ze tijdens de treinreis in de woestijn stranden, neemt de reis een onverwachte wending... The Darjeeling Limited, van de gerenommeerde regisseur Wes Anderson, is een prachtige film vol met humor, avontuur en kleurrijke beelden.

Succesvolle casting
Owen Wilson, genomineerd voor een Oscar in The Royal Tenenbaums, bewees met die film al dat acteren hem in het bloed zit. In zijn filmografie prijken sterke titels als Armageddon, The Life Aquatic, Around The World In 80 Days, I Spy, Starsky & Hutch en Zoolander. In The Darjeeling Limited demonstreert opnieuw hij zijn topklasse.
Adrien Brody (King Kong, The Pianist, The Village) laat zich opmerken als een karakteracteur met een zachte, indringende blik. Hij zet een schitterende vertolking neer in deze film, net als Jason Schwartzman (Simone, The Hitchhikers Guide To The Galaxy) in de vertolking van de derde broer. Bill Murray (Lost In Translation, Groundhog Day) bewijst in zijn rol van zakenman dat hij nog steeds, met een schijnbaar moeiteloze beheersing, prachtige personages weet te tekenen.

Heel positieve ontvangst
The Darjeeling Limited, openingsfilm van het New York Film Festival 2007, werd wereldwijd geprezen in de vakpers. Hij ontving drie nominaties, waaronder een Gouden Leeuw van het Filmfestival in Venetië. Hartverwarmend, aandoenlijk, hilarisch, aangrijpend en burlesk: het zijn woorden die blijven terugkeren in diverse perscommentaren. De fantastische trein, die een hoofdrol speelt in de film, heeft voor velen een plaatsje in de filmgeschiedenis veroverd.

Adembenemend
India, land van een stilmakende schoonheid, wordt verrassend in beeld gebracht. We krijgen veel meer te zien dan toeristische trekpleisters: de regisseur laat ons meekijken in de Indiaase cultuur. Zo demonstreert hij zijn grote talent voor visuele humor, die hij op een heel eigen manier in beeld weet te brengen. Je maakt kennis met een India zoals je het wellicht nog nooit hebt gezien.

Kortfilm Hotel Chevalier
In het bonusmateriaal vinden we een pareltje: de kortfilm Hotel Chevalier, waarin onder meer Natalie Portman en Jason Schwartzman figureren. Hotel Chevalier werkt als een korte proloog van dertien minuten voor de Darjeeling Limited.

Mooie muziek
De soundtrack van deze film verdient meer dan een vermelding. Kijkers en luisteraars worden meegevoerd op een schattig deuntje van Joe Dassin en de Kinks komen aan bod met een aantal prachtige popsongs. Couleur locale is er in overvloed dankzij de knappe stukken van Satyajit Ray en de tracks die werden ontleend uit de films van Merchant/Ivory.

Productinformatie
Releasedatum: 26 november 2008
Genre: avontuur, komedie, drama
Leeftijd: 12
Lengte: ca. 87 min.
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1, Italiaans Dolby Digital 5.1
Beeld: 16x9 LB 2.40:1
Menu: Engels, Frans, Italiaans
Ondertiteling dvd: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch

Extra's dvd:
• Kortfilm Hotel Chevalier
• Documentaire


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron