:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: BURN NOTICE
PERSBERICHT: BURN NOTICE
Bron: Fox - Datum: 2009-09-07 - Geplaatst door: Werner
BURN NOTICE
De frisse, sexy, actievolle spionageserie
Verkrijgbaar op dvd vanaf 30 september!

Centraal in deze geweldige serie staat een spion die aan zijn lot wordt overgelaten en moet zien te overleven in Miami. Hij heeft maar twee vrienden die hij kan vertrouwen... Burn Notice is verslavende televisie, genadeloze spanning maar ook geweldige humor: Miami Vice meets James Bond!

Burn Notice
Als je als spion door je werkgever wordt ontslagen, krijg je niet zomaar een ontslagbrief, je krijgt een zogenaamde ‘burn notice’. Wanneer een spion ‘burned’ is, wordt hij op de zwarte lijst gezet en zijn identiteit wordt gewist. Michael Westen, gespeeld door Jeffrey Donovan, is al jarenlang een zeer succesvolle Amerikaanse spion, totdat hij op een dag een telefoontje krijgt met de mededeling “you got burned”. Niet alleen is hij ontslagen, hij is opeens zijn leven kwijt. Michael is genoodzaakt als privé detective aan de slag te gaan in de gevaarlijke straten van Miami om te overleven. Afgeladen vol met slimme humor geeft de televisieserie 'Burn Notice' een verfrissende draai aan het spionagegenre, met genoeg plotwendingen en explosieve actie om hiervan een absolute aanrader te maken.

Miami vice meets James Bond
Burn Notice is een van de weinige TV-series die op locatie in Miami werd opgenomen. Dit levert zomerse en glamoureuze beelden op van Miami zelf en natuurlijk van de bijhorende sexy mannen en vrouwen. De perfecte mix van humor en actie, op een glamoureuze locatie, maken van Burn Notice een pakkende TV-serie waarnaar je blijft kijken.

Het eerste seizoen
Michael Westen’s missie in Nigeria mislukt doordat zijn Amerikaanse contactpersoon plotseling en op onverklaarbare wijze niet meer meewerkt en al de banden die Michael heeft als spion plotseling worden verbroken. Eens terug in zijn thuisstad Miami, Florida, wordt Michael bijgestaan door zijn ex-vriendin Fiona Glenanne maar in de steek gelaten door al zijn andere contacten. Hij staat onder voortdurend toezicht en heeft geen enkele persoonlijke bezitting meer. Buitengewone inspanningen om zijn contactpersoon bij de Amerikaanse overheid te bereiken leiden enkel naar het feit dat een machtig persoon hem in zijn macht wil houden; als hij de stad verlaat zal hij vervolgd worden en opgesloten worden, dus door in Miami te blijven behoudt hij zijn vrijheid. Gestimuleerd door de wil om uit te zoeken waarom hij ontslagen is en door wie, begint Westen te werken als privé detective. Zijn ‘spionnen-skills’ komen goed van pas want er zijn namelijk nogal wat mensen in Miami die een vindingrijke privé detective kunnen gebruiken die ook nog zijn mannetje kan staan. Op die manier kan hij zijn eigen onderzoek naar waarom hij op de zwarte lijst gezet is financieren. Door de serie heen komt Westen oog in oog te staan met bendeleden, bedriegers, huurmoordenaars, professionele dieven, drugdealers, pooiers, wapenhandelaars, kidnappers en oorlogscriminelen. Naast de spanning rondom de opdrachten die Michael Westen aanneemt, steunt Burn Notice op de vindingrijkheid waarmee praktische problemen worden opgelost. Als spion heeft Westen geleerd om van de meest banale dingen wapens, afluisterapparatuur en andere nuttige zaken te maken.

Een relatief onbekende cast met veel potentieel!

Burn Notice kan rekenen op een vrij onbekende maar zeer talentvolle cast. Jeffrey Donovan is schitterend als Michael Westen. Hij was onlangs ook te zien aan de zijde van Angelina Jolie in de nieuwste film geregisseerd door Clint Eastwood: The Changeling. Slechts zelden krijgen we series te zien waarin het hoofdpersonage zo goed ondersteund wordt door sterke bijrollen. Bruce Campbell (Evil Dead), Gabrielle Anwar (Scent Of A Woman) en Sharon Gless zetten allen een overtuigende acteerprestatie neer als Sam Axe, Michael’s beste vriend, Fiona Glenanne, Michael’s ex-vriendin en Madeline Westen, Michael’s kettingrokende moeder.

Productinformatie
Titel: Burn Notice
Releasedatum: 30 september 2009
Genre: Drama
Leeftijd: 12, icoontje spinnetje
Lengte: Ca. 550 min.
Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Aspect ratio: 16X9 1.78 Widescreen
Menu: Nederlands, Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans

Extra's:
• Drie featurettes
• Bloopers
• De audities
• Audiocommentaar
• Saving Grace VideoclipRecent nieuws van dezelfde bron