:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THE SIMPSONS SEIZOEN 20
PERSBERICHT: THE SIMPSONS SEIZOEN 20
Bron: Fox - Datum: 2010-12-24 - Geplaatst door: Werner
THE SIMPSONS SEIZOEN 20
Het ultieme cadeau van Matt Groening aan alle fans, jong & oud!
Verkrijgbaar vanaf 1 december

'Eat My Shorts', een van de geliefde beledigingen van Bart Simpson, dook voor het eerst op in 'Bart the Genius', in het eerste seizoen. Twintig jaar later zijn The Simpsons nog even geniaal. 'Eat My Shorts', 'D'Oh' en tal van andere Simpsons-quotes behoren tot de spreektaal in de VS. Naar aanleiding van hun twintigste verjaardag werd Homer tot 'Greatest TV Character in 20 Years' gekozen door Entertainment Weekly Magazine. Geniet van een alweer schitterend Simpsons seizoen vol heerlijk tegendraadse, niet-politiekcorrecte humor!

Twintig jaar Simpsons
Er bestaat geen andere serie die twintig jaar lang het succes en de impact van The Simpsons kan evenaren. The Simpsons zijn uniek en ze komen nog altijd even hilarisch uit de hoek. Terecht dus dat Homer als belangrijkste tv-figuur van de afgelopen twintig jaar in de bloemetjes werd gezet door Entertainment Weekly. Daarmee doet het geesteskind van Matt Groening het beter dan bijvoorbeeld Harry Potter, Tony Soprano, Edward Scissorhands en Spongebob Squarepants, die ook in de top-10 van het magazine staan. Overigens konden we Homer ook aan het werk zien tijdens het WK voetbal van afgelopen zomer. Toen dook hij op in een commercial van Nike die nu al een klassieker in het genre is: Nike Football Write the Future.

Feestelijk cadeau
Dit is het cadeau van Matt Groening aan de trouwe & loyale kijkers van The Simpsons op DVD, zij die The Simpsons mede tot grote hoogten hebben laten stijgen! Dus dit jaar op zoek naar een cadeau voor de feestdagen? Hoog tijd dat jij jezelf even verwent? Dit twintigste seizoen van The Simpsons is eigenlijk het gedroomde cadeau voor jong en oud. Elke aflevering zit zo afgeladen vol met humor dat je keer op keer nieuwe dingen blijft ontdekken. Geweldig om te geven, geweldig om te krijgen!

Nieuwe openingsscène
In dit seizoen krijgen we een nieuwe openingsscène, nog maar de tweede revisie in de geschiedenis van The Simpsons. Een eerste aanpassing van de openingsscène dateert al van het begin van het tweede seizoen.

Awards en nominaties
Het succes van The Simpsons wordt weerspiegeld in een enorme lijst van bekroningen en nominaties. In dit 20e seizoen won de serie vijf Primetime Emmy Awards en een nominatie van de Writers Guild of America. Het aantal bekroningen sinds het uitzenden van de serie loopt in de tientallen. Meest in het oog springend zijn de 27 Primetime Emmy Awards en evenveel Annie Awards, de hoogste bekroning voor animatiefilms.

Gaststemmen
Onder de gaststemmen vinden we deze keer de ravissante Emily Blunt terug, Jeff Bezos (ceo van Amazon), Anne Hathaway, Jodie Foster, Ellen Page en nog tal van andere sterren en beroemdheden. Op muzikaal gebied zijn Fall Out Boy en Glen Hasard van de partij. Ook leuk: voor de aflevering Homer And Lisa Exchange Cross Words horen we de stemmen van Merl Reagle en Will Schortz. Eigenlijk twee relatief onbekenden. Reagle is een bekende maker van kruiswoordraadsels, Schortz is een ontwerper van puzzels en een auteur/redacteur van puzzelboeken.

Twintig jaar Simpsons
De serie begon te lopen toen president Bush senior aan de macht kwam, net na de Reaganjaren. Daarop volgde Clinton (die overigens een optrekje heeft in Springfield), dan zou Bush Junior volgen die acht jaar aan de macht bleef en alsnog sluit Barack Obama de reeks. Door de jaren heen hebben The Simpsons nooit hun stekelige sarcasme verloren, met tal van knipogen naar de politiek en gewoon iedereen met een groot ego. De American Dream en de Amerikaanse puriteinse moraal kregen daarbij regelmatig de volle laag. Zo werd Bush Jr. ooit stevig van antwoord gediend nadat hij zich schamper over de serie had uitgelaten. Arnold Schwarzenegger - van Terminator tot gouverneur van Californië - is dan weer niet te beroerd om zelf op te treden in de serie onder de veelzeggende naam Rainier Luftwaffe Wolfcastle. In zijn twintig jaren is de serie altijd even sterk gebleven. Dat danken we aan een team van meer dan twintig screenwriters die tot een half jaar schrijven en schaven aan één aflevering. The Simpsons hebben nog een hele toekomst voor zich: ook de jongere generatie heeft het gele Amerikaanse arbeidersgezin in de armen gesloten.

Productinformatie
Koop-dvd 4-disc boxset
Releasedatum: 1 december 2010
Genre: Tv-serie, animatie, humor
Leeftijd: 6, vuistje, spinnetje
Lengte: Ca. 465 min.
Audio: Engels Dolby Digital 5.1,  Frans Dolby Digital 5.1
Aspect ratio: 4 x 3 (1.33:1)
Menu: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans


Recent nieuws van dezelfde bron