:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> RELEASEBERICHT: NIEUWE DVD RELEASES
RELEASEBERICHT: NIEUWE DVD RELEASES
Bron: Video Film/Express - Datum: 2002-04-15 - Geplaatst door: Serge
Video/Film Express begint weer goed op koers te raken. Dezer weken en de komende maanden verschijnt een imposant aantal interessante muziekdvd's.

Earth Wind & Fire
Earth Wind & Fire op hun hoogtepunt: de opnamen op deze spetterende DVD zijn gemaakt in 1994 tijdens de nog altijd legendarische Japanse toernee. Tevens zijn dit de laatste opnamen van de band met Maurice White als voorman. De interviews met de bandleden Philip Bailey, Verdine White, Ralph Johnson en White zijn op deze DVD op een aparte manier vormgegeven. De kijker klikt een vraag aan en vervolgens geeft de geïnterviewde antwoord op een in beeld verschijnend tv-scherm. Tot de zestien gespeelde nummers behoren Boogie Wonderland, Fantasy, September en After The Love Is Gone.
Dolby Digital 2.0 en 5.1 - 60 minuten zonder de extra's
Extra features: interviews met vier bandleden onder wie Maurice White, mogelijkheid tot verschillende camera-instellingen .

Average White Band In Concert
Funky R&B grooves; dat is waar de Average White Band nog altijd beroemd om is. In juni 2000 liet het vijftal tijdens een concert in de House of Blues in Los Angeles nog eens horen dat het met die grooves ook na al die jaren nog goed zit. Dit concert is overigens het eerste dat er van de groep ooit in beeld is vastgelegd. Uiteraard staat Pick Up The Pieces op het programma.
Dolby Digital 2.0 en 5.1, DTS - 101 minuten zonder de extra's
Extra features: interviews met bandleden, biografieën, discografie.

Barenaked Ladies: America/Stunt Tour
Een Canadese groep die in de VS ongekende triomfen viert, maar in Europa nog steeds niet is doorgebroken: Barenaked Ladies. De groep mag je met een gerust hart het etiket 'eclectisch' opplakken, want haar onderbrengen in een bepaalde stroming is ondoenlijk. De muzikale mix die ze maken is intelligent, maar ook doordesemd van humor. In 1998 brak het gezelschap in de States nadrukkelijk door met het album Stunt(een single op nummer 1 en viervoudig platina voor het album). Deze DVD geeft twee invalshoeken op het toerneeleven van de groep. Barenaked Ladies In America is een door vriend en landgenoot Jason Priestley in 1999 gemaakte documentaire met een tijdsduur van 92 minuten. Stunt Tour is een 46 minuten durende registratie van hoogtepunten van die tour.
Dolby Digital 2.0 en 5.1 - 138 minuten - Geen extra features.

Glen Campbell In Concert
Een kleine dertig hits heeft Glen Campbell gescoord in zijn langdurige carrière. En de fans vinden dat hij -als een soort 'vintage wine'- alleen nog maar beter wordt. De hits blijven allang uit, maar zijn live-optredens mogen zich nog immer in een grote populariteit verheugen. Een mooi voorbeeld op deze DVD: een concert vorig jaar met het symfonie orkest van Sioux Falls én met hits als Gentle On My Mind, Witchita Lineman, Galveston en By The Time I Get To Phoenix. Ook Campbells dochter zingt zo af en toe mee.
Dolby Digital 2.0 en 5.1 - 61 minuten
Extra features: 5 bonustracks w.o. MacArthur Park, behind the scenes, biografie, fotoalbum.

Lorrie Morgan: The Color Of Roses
Je ziet het de dame niet af dat ze al zo'n dertig jaar op de planken staat. Lorrie Morgan ziet er niet alleen patent uit, maar ze slaat zich zonder noemenswaardige problemen door een optreden van een kwartier of vijf. Haar roots liggen duidelijk in de countrymuziek, maar zoals veel vertegenwoordigers van dat genre komt zij ook gemakkelijk uit de voeten met stijlvolle ballads en wat meer poppy repertoire.
Dolby Digital 2.0, 5.1, DTS - 76 minuten zonder de extra's
Extra features: interview van drie kwartier, een rondleiding door het majestueuze huis van Morgan en twee audio only bonus tracks.Tot slot nog een melding over drie hoogst interessante DVD's die Video/Film Express de komende maanden zal uitbrengen:

Carrière Elvis Presley in beeld op drie DVD's
In de aanloop naar de 25e sterfdag van Elvis Presley brengt Video/Film Express drie DVD's uit die bij elkaar een prachtig beeld geven van de carrière van Elvis Presley. Ze bevatten een aansprekende mix van live optredens, homevideo's, screentests, televisie-optredens en ander uniek historisch materiaal. Op alle drie DVD's, met elk een speelduur van 60 minuten, staan veel compleet uitgevoerde songs. In Nederland en België wordt de serie, getiteld Elvis - The Great Performances, in juni, juli en augustus deel voor deel uitgebracht. In het licht van de nog altijd imposante verkoopcijfers die de CD's van The King in Nederland en de rest van Europa behalen én van de verwachte media-aandacht ter gelegenheid van zijn 25e sterfdag denkt Video/Film Express haar positie als leidende leverancier van muziekDVD's met deze releases nog te kunnen versterken.

Het gaat om de volgende titels:

Volume 1: Center Stage
De eerste DVD in de serie bevat een unieke collectie beelden van de beste optredens van The King met de volgende nummers: Money Honey, Hound Dog, Love Me Tender, Heartbreak Hotel, Ready Teddy, Teddy Bear, Jailhouse Rock, Guitar Man, Suspicious Minds en het zeldzame Unchained Melody van zijn laatste televisieconcert uit 1977. Ook te zien zijn de herontdekte Paramount Pictures screentests van Elvis.

Volume 2: The Man and His Music
Ook in volume 2 weer heel veel beeldmateriaal van optredens van Elvis, aangevuld met zeldzame homevideo's. Deze DVD bevat de volgende songs: American Trilogy, Blue Suede Shoes, Don't Be Cruel, Got A Lot Of Livin' To Do, Trouble, Mean Woman Blues, Treat Me Nice, G.I Blues, Fame And Fortune, Return To Sender, Always On My Mind, If I Can Dream en My Happiness (Presley's eerste opname, herontdekt door de producers van deze DVD).

Volume 3: From The Waist Up
Deze DVD volgt de opkomst van The King aan de hand van legendarische televisie-optredens zoals het beroemde "waist up only" optreden uit The Ed Sullivan Show, waarin Sullivan Elvis typeerde als een "fine decent boy". Songs die voorbijkomen zijn: Baby Let's Play House, That's Alright, Mama, Heartbreak Hotel, Love Me, Blue Suede Shoes, Hound Dog, Ready Teddy, Love Me Tender, Too Much, When My Blue Moon Turns To Gold en Peace In The Valley. Het programma op deze DVD wordt gepresenteerd door Bono van U2.

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron