:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: LOLA VERSUS
PERSBERICHT: LOLA VERSUS
Bron: Fox - Datum: 2013-05-02 - Geplaatst door: Werner
LOLA VERSUS

Sex And The City-fans opgelet! Vanaf 1 mei is de hilarische, verrassende en vlijmscherpe komedie Lola Versus te koop op dvd. Van de studio van 500 Days Of Summer.

Hoe voelt het om gedumpt te worden door je verloofde net voor je 30e? In Lola Versus zie je hoe Lola haar nieuwe singlestatus beleeft in het dynamische New York. In deze eigenzinnige en romantische komedie start Lola (Greta Gerwig) een emotionele zoektocht naar zichzelf wanneer ze drie weken voor haar bruiloft wordt gedumpt door haar verloofde Luke (Joel Kinnaman). Het wordt een bijzondere reis die niet alleen heel herkenbaar is, maar ook vol liefde, verlies en goedbedoelde (maar vaak misplaatste) adviezen van haar vrienden én excentrieke ouders.

Eeuwenoud thema
Liefdesverdriet is een eeuwenoud, terugkerend thema. Zo ook in de film Lola Versus. Liefdesverdriet schijnt zelfs een erkende aandoening te zijn met dezelfde symptonen als van een ziekte. Het gevoel dat je verlaten bent, leidt bij liefdesverdriet vaak tot geestelijke en fysieke pijn. Ook Lola krijgt hiermee te maken vlak voor haar 'big 3-0'. Ze besluit haar 30e levensjaar niet in te willen gaan als ongelukkige, alleenstaande vrouw en gaat op ontdekkingsreis om zichzelf te hervinden.

Single zijn
De film zal voor veel herkenning zorgen bij zowel mannen als vrouwen. Lola Versus bestaat uit drie terugkerende thema's: Lola versus sex, Lola versus liefde en Lola versus leven. Door middel van deze thema's probeert Lola zo goed mogelijk haar leven weer op de rails te krijgen in de 'Big Apple' en krijgt ze vrede met haar leven als gelukkige, single vrouw. De film heeft veel overeenkomsten met de populaire tv-serie Sex And The City: hoe houd je je als slimme, onafhankelijke vrouw in de grote stad staande en hoe ga je met het single zijn om? Lola laat het je zien op een geheel eigen, hilarische wijze!

De cast
Met haar rol in Lola Versus bemachtigt Greta Gerwig haar eerste echte hoofdrol. Desalniettemin is Greta geen vreemde op het witte doek; eerder speelde zij in No Strings Attached en de welbekende Woody Allen film To Rome With Love. Haar tegenspeler in Lola Versus, Joel Kinnaman is een Zweeds-Amerikaanse acteur en schittert in de tv-serie The Killing. Ook is hij bekend van de films The Girl With The Dragon Tattoo en Safe House.

Exclusieve première op DVD
Lola Versus is niet eerder in de bioscoop verschenen en zal daarom haar exclusieve première beleven op DVD. Deze biedt bijzondere extra's, zoals verwijderde en nog nooit vertoonde scènes uit deze heerlijke film.

Productinformatie
Titel: Lola Versus
Releasedatum: 1 mei 2013
Formaat: DVD
Genre: Komedie
Leeftijd: 12, druggebruik, grof taalgebruik
Lengte: 83 min
Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Beeldverhouding: 16:9 1.85:1
Menu: Engels, Frans, Nederlands
Ondertiteling: Engels, Frans, Nederlands

Extra's:
• OuttakesRecent nieuws van dezelfde bron