:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: JFK DIRECTOR'S CUT
PERSBERICHT: JFK DIRECTOR'S CUT
Bron: Fox - Datum: 2013-11-06 - Geplaatst door: Werner
JFK DIRECTOR'S CUT

20th Century Fox staat stil bij de 50e gedenkdag van de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy
De veelgeprezen en controversiële politieke thriller van Oliver Stone vanaf 6 november voor het eerst beschikbaar op Blu-ray.

Vijftig jaar later is de moord op president John F. Kennedy nog steeds één van de meest besproken momenten in de wereldgeschiedenis. Op 6 november zal Twentieth Century Fox Home Entertainment dit tragische hoofdstuk herdenken en één van de meest invloedrijke Amerikaanse presidenten eren met een speciale editie van JFK op Blu-ray. De film van regisseur Oliver Stone is voor het eerst beschikbaar in onberispelijke high-definition kwaliteit en dus een must-have voor iedere filmfan. De Blu-ray extra’s bevatten een uitgebreide director’s cut inclusief onder andere audiocommentaar en verwijderde scenes. JFK is een ideaal cadeau voor iedereen die van geschiedenis en film houdt.

“De dood van John F. Kennedy blijft een bepalend moment in de geschiedenis van Amerika en het verlies van deze visionaire man wordt wereldwijd nog steeds gevoeld,” legt Oliver Stone uit. “Doordat mijn film nu beschikbaar is op Blu-ray wordt het verhaal dat ik wilde vertellen nog sterker overgebracht.”

JFK wordt gezien als één van de meest provocerende films van deze tijd. In het historische drama van Oliver Stone, winnaar van verschillende Acadamy Awards en Golden Globes, speelt Kevin Costner de hoofdrol samen met sterke bijrollen van Tommy Lee Jones, Kevin Bacon, Gary Oldman, Sissy Spacek, Joe Pesci, Donald Sutherland, Jack Lemmon en Ed Asner.

Officier van Justitie Jim Garrison (Costner) krijgt tijdens zijn onderzoek naar het rapport over de sluipmoord op JFK van de Warren Commissie het vermoeden dat het publiek niet alles wordt verteld. In aanvulling op het bioscoop succes en de lovende kritieken, heeft JFK acht Academy Award nominaties ontvangen (waaronder Beste Film, Beste Regisseur en Beste Mannelijke Bijrol) en twee Academy Awards gewonnen (Beste Cinematografie en Filmmontage). Ook won regisseur Oliver Stone een Golden Globe voor Beste Regisseur (Motion Picture, 1992) en speelde hij een belangrijke rol in het nationale debat dat leidde tot de goedkeuring van de Assassination Materials Disclosure Act in 1992.

Productinformatie
Titel: JFK
Releasedatum: 6 november 2013
Genre: Drama, Geschiedenis
Leeftijd: 12
Menu’s: Nederlands, Frans, Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
Speelduur: 205 minuten (Blu-ray); 191 minuten (dvd)
Audio: Engels DTS-HD MA 5.1 (Blu-ray); Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1 (dvd)
Beeldverhouding: 16:9, 2.40:1 (Blu-ray); 16:9, 2.35:1 (dvd)

Extra’s: (Blu-ray)
• Audio commentaar van regisseur Oliver Stone
• Beyond JFK: The Question of Conspiracy
• Verwijderde –en verlengde scènes
• Assassination Update – The New Documents
• Meet Mr. X: The Personality & Thoughts of Fletcher Prouty
Recent nieuws van dezelfde bron