:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> RELEASEBERICHT: NIEUWE SPEELFILMS OP DVD
RELEASEBERICHT: NIEUWE SPEELFILMS OP DVD
Bron: Video Film/Express - Datum: 2002-05-20 - Geplaatst door: Serge
Na recente toppers als Dik Trom, Dirty Dancing en de Floris-box heeft Video/Film Express de filmliefhebbers dit voorjaar nog veel meer te bieden op DVD. Hieronder een aantal klassiekers uit de vorige eeuw, enkele miniseries, nieuwe films met bekende acteurs én nog enkele special interest titels.

Moulin Rouge
Volgens veel critici is dit de beste film van de legendarische regisseur John Huston (The Maltese Falcon, The Treasure Of The Sierra Madre, Annie, The African Queen). De recente remake van Baz Luhrmann met Nicole Kidman maakt 't alleen maar interessanter om ook nog eens deze versie uit 1952 te bekijken. Het is een kleurrijk meestewerk, waarin de sfeer van Montmartre treffend wordt weergegeven. De film werd voor 6 Oscars genomineerd en sleepte er uiteindelijk twee in de wacht, voor art direction en kostuumontwerp. Hoodrollen voor Josée Ferrer en Zsa Zsa Gabor.

Geluid: Dolby Digital 1.0 - Beeldformaat: 1.33:1 - Speelduur: 115 minuten - Extra's: geen

The African Queen
Nog zo'n klassieker uit de koker van John Huston. Deze maakte hij in 1951 op basis van het boek van C.S. Forester en wordt weleens betiteld als de 'moeder van de avonturenfilms'. De film gaat over een notoire zuipschuit en een oude vrijster die tijdens WO I gedwongen worden een gevaarlijke tocht over de rivier de Congo te maken. De Duitsers zitten hun in de weg, de elementen werken niet mee en met elkaar kunnen ze eigenlijk ook niet overweg. Prachtige lokaties in Afrika, schitterend camerawerk en meer dan adequaat spel van Humphrey Bogart, Katharine Hepburn en Robert Morley boeien ook na meer dan vijftig jaar nog ongemeen. Bogart won voor deze rol overigens zijn enige Oscar.

Geluid: Mono - Beeldformaat: 1.33:1Letterbox - Speelduur: 100 minuten - Extra's: Bioscooptrailer, commentaar van cameraman Jack Cardiff (winnaar van de Lifetime Achievement Oscar)

Onassis - The Richest Man In The World
Een in 1988 geproduceerde miniserie over het extravagante leven van de flamboyante Griekse reder Aristoteles Onassis. Het verhaal gaat uiteraard over zijn spraakmakende liefdesleven (de 17-jarige Tina, Maria Callas en Jackie Kennedy) en over de tragedies die die hij doorstond, maar uiteraard ook over de bijna ongeloofwaardige en af en toe zelfs schandelijke wijze waarop hij zijn fortuin bijeengaarde. Waris Hussein deed de regie op basis van het boek van Peter Evans, Ari - The Life And Times Of Aristotle Onassis. Onassis wordt gespeeld door Raul Julia, Callas door Jane Seymour en Kennedy door Francesca Annis. Anthony Quinn heeft ook nog een rol: vader van Onassis.

Geluid: Mono - Beeldformaat: 1.33:1 - Speelduur: 180 minuten - Extra's: geen

The list
In 2000 draafde good old Ryan O'Neal weer eens op voor een filmrol. Onder regie van Sylvain Guy speelde hij met verve de rol een rechter die voor een pittig dilemma wordt gesteld. Hij moet rechtspreken in de zaak tegen de dure prostituee Gabrielle Mitchell (Mädchen Amick) die zichzelf heeft laten arresteren om daarna haar rijke cliëntèle te kunnen chanteren. Onder die klanten zitten ook enkele vrienden van de rechter en aan hem de beslissing om die namen bekend te maken of niet. Al snel wordt hij met de dood bedreigd en gaandeweg blijkt hoe corrupt de verschillende instanties en personen wel zijn. Naast Mädchen Amick (Twin Peaks, Scenes Of The Crime) en O'Neal speelt Ben Gazzara (The Big Lebowski, The Thomas Crown Affair) een belangrijke rol.

Geluid: Dolby Digital 5.1 - Beeldformaat: 4:3 - Speelduur: 88 minuten - Extra's: bioscooptrailer

Wilt
Een Australische productie uit 1989 met de Britse topkomieken Griff Rhys Jones en Mel Smith in de hoofdrollen. Complete gekte op basis van een van de absurde boeken van bestseller auteur Tom Sharpe. De film volgt een niet zo succesvolle leraar, die dagdroomt over de manier waarop hij zijn dominante, weinig attente vrouw kan vermoorden. Op een feestje wordt hij lastig gevallen door een opblaas-sexpop. Hij raakt haar maar niet kwijt en dumpt haar tenslotte in een bouwput. Als de volgende ochtend zijn vrouw wordt vermist, verdenkt de politie Wilt van moord. Zoals gezegd, een krankzinnige film.

Geluid: Dolby Digital 2.0 en Dolby Surround 5.1- Beeldformaat: 1.33:1 - Speelduur: 89 minuten - Geen extra's

Shaded Places
Een film die in 2000 in première ging met de titel The Giving Tree. Onder regie van Cameron Thor geven o.a. Christina Applegate, Justin Lazard, Molly Ringwald en Moon Unit Zappa gestalte aan een verhaal over een reunie van een aantal jeugdvrienden. Wanneer iedereen zich meldt bij de afgesproken berghut, is de initiatiefneemster, Emily, nergens te vinden. Door middel van verhalen over het verleden wordt het stel geconfronteerd met minder prettige aspecten van hun leven. De climax komt wanneer Emily zich de volgende ochtend meldt.

Geluid: Dolby Surround - Beeldformaat: 4:3 - Speelduur: 90 minuten - Extra's: bioscooptrailer

Cause Of Death
Een op het eerste gezicht eenvoudige moordzaak ontwikkelt zich tot een uiterst gecompliceerd samenstel van intriges, romances, plichtsbesef en corruptie. Patrick Bergin worstelt met zijn verleden, zijn verdenkingen en zijn romantische gevoelens terwijl hij de moordzaak onderzoekt. Verder in de cast onder leiding van regisseur Marc S. Grenier Joan Severance als tegenspeelster van Bergin, Maxim Roy en (in een bescheiden rolletje) Michael Ironside.

Geluid: Dolby Surround - Beeldformaat: 4:3 - Speelduur: 90 minuten - Extra's: bioscooptrailer

Mistral's Daughter
De beroemde miniserie op basis van het zo mogelijk nog beroemdere boek van Judith Krantz. Meer dan zes uur romantiek rond drie generaties roodharige beauties en hun liefde voor één man, Julian Mistral. Hoofdrollen voor Stefanie Powers, Stacy Keach, Lee Remick, Robert Urich, Stéphane Audran en Timothy Dalton.

2 DVD9 - Geluid: Dolby Digital 2.0 - Beeldformaat: 1.33:1 - Speelduur: 373 minuten - Extra's: geen

Tot slot nog twee special interest titels:

Cuba - Hartverwarmende Muzikale Parel
Een uitgebreid programma over het grootste eiland van Caribbean, La Isla Grande ofwel Cuba. In de hoofdfilm van dit programma komen veel prachtige plekken in beeld zoals Varadero, Santiago de Cuba en het schiereiland Zapata. Naast deze film van bijna een uur bevat de DVD acht extra specials met veel muziek en een DVD-ROM gedeelte met twaalf interactieve panoramafoto's.

Geluid: Dolby Digital - Beeldformaat: 4:3 - Speelduur: 88 minuten - Extra's: 8 videospecials, taalkeuze commentaar Engels/Nederlands, fotogalerij - DVD-ROM met 12 interactieve panoramafoto's - bewegende menu's

Zuid Afrika - Land Of Beauty And Diversity
Door de grote verscheidenheid in natuur en cultuur die Zuid Afrika te bieden heeft wordt het land ook wel de 'rainbow nation' genoemd. Al dat fraais, onder meer in nationale, provinciale en privé natuurreservaten, komt aan bod op deze DVD, die onderverdeeld is in een hoofdfilm van 74 minuten, elf extra videospecials en een DVD-ROM gedeelte met achtendertig interactieve panoramafoto's.

Geluid: Dolby Digital - Beeldformaat: 4:3 - Speelduur: 119 minuten - Extra's: 11 videospecials - taalkeuze commentaar Engels/Nederlands - DVD-ROM met 38 interactieve panoramafoto's - bewegende menu's


Recent nieuws van dezelfde bron