:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> RELEASEBERICHT: HYPE ROND DIRTY DANCING
RELEASEBERICHT: HYPE ROND DIRTY DANCING
Bron: Video Film/Express - Datum: 2002-05-20 - Geplaatst door: Serge
Dirty Dancing wederom grote hit in eighties revival

Dat de 'eighties' helemaal terug zijn, dat was de afgelopen maanden al een niet te ontkennen gegeven. De recente release van Dirty Dancing op DVD (en op VHS) lijkt deze nostalgiegolf nieuwe impulsen gegeven te hebben. Enkele tienduizenden exemplaren gingen sinds de release op 8 mei al over de toonbank en de media-aandacht voor deze zestien jaar oude film is ongemeen groot.

Naast de schrijvende pers heeft met name Sky Radio zich met verve op Dirty Dancing gestort. Samen met distributeur Video/Film Express heeft de zender een interessante actie opgezet, waarop in de eerste week meer dan drieduizend consumenten reageerden. De actie biedt de luisteraars van Sky Radio de mogelijkheid om Dirty Dancing nog één keer in de bioscoop te bekijken onder de noemer 'beleef nog één keer de grootste dansfilm uit de jaren tachtig op het witte doek'. De actie bestaat uit radiospots die doorverwijzen naar de site van Sky Radio (http://www.skyradio.nl). Vertoning van de film zal op zondagochtend 26 mei plaatsvinden in het City Theater in Amsterdam. Bij Video/Film Express kwamen de laatste weken tientallen telefoontjes binnen van mensen die graag wilden weten hoe zij de speciale bioscoopvoorstelling konden bijwonen.

Opzwepende film
Dirty Dancing is een levendige, opzwepende, sensuele en verslavende film vol humor, romantiek, muziek en heel veel dansen. De film vertelt het verhaal van het jonge meisje Baby dat op de rand van volwassenheid staat en met haar ouders op vakantie is. Ze komt in contact met de verveelde dansleraar Johnny Castle die haar inwijdt in de geheimen van 'dirty dancing'. Ze blijkt er zo goed in te zijn, dat ze bij optredens een meisje kan vervangen dat aan het herstellen is van een abortus. Baby raakt verliefd op Johnny en dat zorgt natuurlijk voor allerlei verwikkelingen en dilemma's als de vakantie ten einde loopt. Dirty Dancing werd geregisseerd door Emil Ardolino, die in 1993 overleed en in 1992 nog een hit had met de Whoopi Goldberg komedie Sister Act. De hoofdrollen in Dirty Dancing zijn voor Jennifer Grey, Patrick Swayze en Cynthia Rhodes.

Ook op VHS
Video/Film Express brengt Dirty Dancing niet alleen uit op DVD, maar ook VHS en wel in een dubbelbox mét een registratie van het Dirty Dancing Concert, een registratie (in Los Angeles) van de show waarmee indertijd een gezelschap de hele wereld rondtrok.


Recent nieuws van dezelfde bron