:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> RELEASEBERICHT: NIEUWE MUZIEKDVD'S ELVIS PRESLEY
RELEASEBERICHT: NIEUWE MUZIEKDVD'S ELVIS PRESLEY
Bron: Video Film/Express - Datum: 2002-05-30 - Geplaatst door: Serge
Video/Film Express maakt ook in de aanloop naar de zomer van 2002 z'n naam waar als vooraanstaand leverancier van muziek op DVD. De meeste aandacht in deze nieuwe worp trekt natuurlijk de eerste in een serie van drie titels met Elvis Presley. Maar ook bijna antiek werk van Nat King Cole, een imposante comeback van Three Dog Night, een merkwaardige show van The Knack, een tribute-gala voor de componisten Leiber & Stoller, experimenteel werk van Todd Rundgren en nog zo het een en ander kunnen de aandacht van de muziekliefhebber maar beter niet ontgaan.

Elvis Presley - The Great performances/Volume 1 - Center Stage
De eerste DVD in deze driedelige serie bevat een unieke collectie beelden van de beste optredens van The King met de volgende nummers: Money Honey, Hound Dog, Love Me Tender, Heartbreak Hotel, Ready Teddy, Teddy Bear, Jailhouse Rock, Guitar Man, Suspicious Minds en het zeldzame Unchained Melody van zijn laatste televisieconcert uit 1977. Ook te zien zijn de herontdekte Paramount Pictures screentests van Elvis. Het commentaar bij deze documentaire wordt gegeven door een oude schoolvriend van Elvis, George Klein.

Dolby Digital 5.1 - Speelduur: 53 minuten - Geen extra features

Juice Newton - Every Road Leads Back To You
Zo jong als ze er nog uitziet kan ze nooit zijn, want ze draait al vele jaren mee aan de top van de Amerikaanse countrybusiness. Juice Newton: in Amerika een begrip, winnares van Grammy Awards maar bij ons een relatief onbekende zangeres. Wellicht dat deze sterke concertregistratie haar wat meer naamsbekendheid hier te lande kan opleveren. Begeleid door een stevige band (met een vierkoppige blazerssectie) presenteert Newton hier met groot gemak een kleine twintig songs, die nadrukkelijk inhoud geven aan het begrip 'cross-over'.

Dolby Digital 2.0 en 5.1 - Speelduur: 77 minuten zonder de extra's - Extra features: 4 audio tracks en 4 interviews met Newton

A Tribute To Leiber & Stoller
Mike Stoller en Jerry Leiber zijn niet zo'n klein beetje belangrijk geweest voor de ontwikkeling van de popmuziek! Vele miljoenen malen werden hun songs op de radio gedraaid en op vinyl en CD verkocht. Ontelbaar veel grote zangers en zangeressen hadden en hebben hun materiaal op hun repertoire. Geen wonder dat er dan ook flink wat grote namen kwamen opdraven voor een televisiegala ter hunner ere. De registratie op deze DVD laat dan ook bijvoorbeeld On Broadway van Chris Rea horen en Love Potion Nr. 9 van Victoria Owen. Maar ook Jailhouse Rock door Tom Jones en Don't door David Gilmour. Verder o.m. uitvoeringen van Stand By Me (door Ben E. King zelf), Pearl's A Singer (door Elkie Brooks zelf), Young Blood (Paul Carrack), Charlie Brown (Kennie Lynch), Fools Fall In Love, Ruby Baby, Searchin', Poison Ivy, That Is Rock And Roll (Edwin Starr) en I Keep Forgetting (Leo Sayer). Een DVD voor een brede (iets oudere) doelgroep dus.

Dolby Digital 2.0 en 5.1 - Speelduur: 120 minuten - Geen extra features

Todd Rundgren - The Desktop Collection And 2nd Wind Live Recording Sessions
Gebaande paden zijn door Todd Rundgren in zijn lange carrière altijd gemeden als de pest. Wie denkt dat deze DVD een recht-voor-z'n-raap live registratie of een verzameling clips bevat heeft het dus bij het verkeerde eind. Tovenaar Rundgren levert hier inderdaad een zestal clips af, maar deze zijn dermate drastisch 'door de computer' gehaald, dat er ware digitale wondertjes uit zijn voortgekomen. De live opnamen (12 songs) zijn ook verre van gelikt. Het programma is gelardeerd met interviews en achtergrondinformatie. Kijk, luister en verbaas je.

Dolby Digital Stereo - Speelduur: 68 minuten - Extra feature: interview met Rundgren

Tupac Shakur - Thug Angel, The Life Of An Outlaw
Zonder de bij dit onderwerp nadrukkelijk op de loer liggende sensatie-aanpak te hanteren geven de makers (regisseur Peter Spirer en producer Quincy Jones) van deze anderhalf uur durende documentaire een helder beeld van het merkwaardige fenomeen Tupac Shakur. Vrienden en nauwe zakelijke relaties komen aan het woord, verheerlijken de man niet al te zeer en geven een mooie aanvulling op de beelden die van Tupac zelf te zien zijn. Verplichte kost voor liefhebbers!

Dolby Digital 5.1 - Speelduur: 92 minuten - Extra features: diverse interviews, nooit eerder uitgebrachte audiotracks, fotogalerij

An Evening With Nat King Cole
Zo heel veel tv-opnamen bestaan er niet van Nat King Cole; dat maakt deze DVD -met classics als When I Fall In Love, Mona Lisa, Unforgettable, Day In Day Out en Let There Be Love- een must voor de nog altijd grote schare fans. Dit BBC-programma dateert uit 1961. Een tikkie gedateerd komt een en ander daardoor natuurlijk wel over, maar dat heeft op zichzelf ook weer z'n charme en geeft een extra dimensie aan de nostalgie die Cole en zijn voortreffelijk gezongen en gespeelde songs oproepen.

Dolby Digital Mono - Speelduur: 47 minuten - Geen extra features

Ricky Martin - European Tour
Een uurtje Ricky Martin in een mix van interviews, clips, live opnamen 'all over Europe' en de nodige opnamen achter de schermen (daadwerkelijk in concerthallen, maar ook onder meer in Martins privé vliegtuig). Tot de negen songs die worden uitgevoerd behoren Maria, No Puedo Mas en Te Extrano.

Dolby Digital 2.0 - Speelduur: 66 minuten - Extra features: bonusvideo 'La Bamba', discografie

Melba Moore - A Night In St. Lucia
Een veelzijdige dame die Melba Moore. Voor ze aan haar solocarrière begon schitterde ze eerst in de musical Hair en maakte zij deel uit van een aantal achtrgrondkoortjes voor onder anderen Dionne Warwick en Aretha Franklin. Dit volledig in DTS opgenomen optreden verzorgde Moore tijdens het jazzfestival van St. Lucia. Veertien songs brengt de zangeres ten gehore, waaronder Stormy Weather, Don't Mess With Bill en Lean On Me.

Dolby Digital 5.1, 2.0, DTS - Speelduur: 69 minuten - Extra feature: interview van 10 minuten met Moore

Three Dog Night - Live In Concert Het kan allemaal niet op als het gaat om revivals van ooit succesvolle pop-acts. Nu zijn de heren van Three Dog Night (21 hits in 10 jaar, 12 opeenvolgende gouden albums) weer eens bijelkaar gekropen. De oude Cory Wells en Danny Hutton staan nog steeds absoluut hun mannetje en deze DVD is dan ook niet alleen uit nostalgische overwegingen een aanrader, maar zeker ook om het fraaie samenspel van de nog immer haarscherpe vokalen van de groep en de lekker vet aangezette orkestrale arrangementen van het Tennessee Symphony Orchestra. Zestien klassiekers komen langs en dat allemaal in DTS! Met o.m. Black And White, One, Joy To The World, Old Fashioned Lovesong en een fabelachtige uitvoering van Liar.

Dolby Digital 2.0, 5.1, DTS - Speelduur: 84 minuten - Extra feature: fotogalerij

Sweeny Todd In Concert
Stephen Sondheims Broadway musical Sweeny Todd: The Demon Barber Of Fleet Street speelt zich af in het Victoriaanse Londen. Het stuk, een soort muzikale thriller, ging in 1979 in première en ging direct aan de haal met een immens aantal awards en records brekende bezoekersaantallen. Op deze DVD een concert-uitvoering uit juli 2001 met het San Francisco Symphony Orchestra o.l.v. Rob Fisher en hoofdrollen voor Patti LuPone en George Hearn.

Dolby Digital 5.1, DTS - Speelduur: 132 minuten - Extra features: making-of-docu van 25 minuten, overzichten van de carrières van de belangrijkste performers, aantekeningen van regisseur Lonny Price

The Knack - Live From The Rock 'N' Roll Fun House
Ook one hit wonders maken dezer dagen hun comeback. The Knack is nog steeds wereldberoemd van die ene giga-hit, My Sharona. In de zomer van 2001 traden ze weer eens op in Californië. Een gekke retro show is dat geworden met zestien songs, helemaal neergezet in de stijl van een zestiger jaren popprogramma. Met referenties aan programma's als Shindig, The Ed Sullivan Show en Hula Baloo.

Dolby Digital 2.0, 5.1 - Speelduur: 60 minuten - Extra features: fotoalbum, discografie


Recent nieuws van dezelfde bron