:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> RELEASEBERICHT: ZOMER VOL SPEELFILMS OP DVD
RELEASEBERICHT: ZOMER VOL SPEELFILMS OP DVD
Bron: Video Film/Express - Datum: 2002-05-30 - Geplaatst door: Serge
De DVD-zomer zet goed in bij Video/Film Express. Voor 17 juni staat een zeer interessante release gepland met onder meer drie toptitels uit de jaren 1987 en 1988. Bijzondere vermelding verdient de Vietnamfilm Hamburger Hill, die voorzien is van een DTS-soundtrack, waardoor het oorlogsgeweld op overdonderende wijze de huiskamer binnen dendert.

Hamburger Hill
Deze rauwe, spectaculaire Vietnamfilm uit 1987 kreeg in Amerika als reclameslogan mee: "De meest realistische verfilming van de Vietnam oorlog. Omdat het de enige waarheidsgetrouwe is!" Het zal dus geen verbazing wekken dat in deze rolprent de good guys en de bad guys duidelijk te onderscheiden zijn. Maar dat neemt niet weg dat de film op boeiende wijze een zeer aannemelijk verhaal vertelt. Veertien mannen van de Bravo compagnie, die hun buik al meer dan vol hebben van de oorlog, moeten alle zeilen bijzetten (en hun leven in de waagschaal stellen) bij de strijd om een modderige heuvel waar al veel soldaten zijn gesneuveld. De film werd geregisseerd door John Irvin (Widow's Peak, Next Of Kin, The Dogs Of War, Turtle Diary), de oorspronkelijke filmmuziek is van de hand van Philip Glass en de belangrijkste rollen worden gespeeld door Michael Boatman, Don Cheadle en Anthony Barrile. De DTS soundtrack maakt het bekijken van de DVD-versie van deze film tot een bijna angstaanjagend levensechte ervaring!

Geluid: Dolby Digital 5.1, DTS - Beeldformaat: 16:9 anamorfisch - Speelduur: 105 minuten - Extra's: geen

Young Guns
Een ijzersterke cast met o.a. Kiefer Sutherland, Emilio Estevez, Lou Diamond Phillips, Charlie Sheen en Dermot Mulroney zette met de veel bejubelde rolprent Young Guns het western-genre weer op de kaart in 1988. Het verhaal speelt in New Mexico in 1878, wanneer de ranch-eigenaar John Tunstall zes jonge revolvergeile mannen in dienst neemt om zijn ranch te beschermen. Daarnaast leert hij hen lezen en probeert hij hen ook op andere manieren enige beschaving bij te brengen. Maar het westen zou het wilde westen niet zijn als er geen forse onenigheid ontstaat met een concurrerende ranch-eigenaar. Tunstall wordt gedood, de zes nemen wraak en vervolgens komt er een prijs op hun hoofd te staan en volgt er een genadeloze klopjacht. De regie was in handen van Christopher Cain (The Principal, That Was Then... This Is Now).

Geluid: Dolby Digital 2.0 - Beeldformaat: 16:9 - Speelduur: 100 minuten - Extra's: Bioscooptrailer, optionele ondertiteling, behind the scenes

A Prayer For The Dying
IRA-activist heeft het gemunt op een legertruck, maar in plaats daarvan blaast hij per ongeluk een bus vol schoolkinderen op. Hij raakt hierdoor volkomen overstuur, laat de IRA voor wat het is en vertrekt naar Londen om van daaruit Engeland te verlaten. Maar dat ziet de IRA niet zo zitten omdat hij teveel weet; een lokale crimineel wil hem wel helpen om uit hun handen te blijven, maar alleen op voorwaarde dat hij nog één klusje voor hem klaart. Wanneer hij daarmee instemt en een rivaliserende maffiabaas omlegt, wordt hij gezien door een priester. Nu staat de voormalige IRA-extremist voor een groot dilemma: hij wil echt geen onschuldige mensen meer vermoorden en moet dus uit handen van de politie zien te blijven zonder de priester te vermoorden die hem kan identificeren. Mickey Rourke is op dreef in de hoofdrol, terwijl de natuurlijk ook niet misselijke Alan Bates en Bob Hoskins niet voor hem onderdoen. Mike Hodges (Murder By Numbers, Flash Gordon) deed de regie van deze productie uit 1987.

Geluid: Stereo - Beeldformaat: 1.33:1 anamorphic - Speelduur: 103 minuten - Extra's: Bioscooptrailer, optionele ondertiteling

Escape To Athena
Een supercast in deze film uit 1979: Roger Moore, Telly Savalas, David Niven, Claudia Cardinale, Stefanie Powers, Elliott Gould, Sonny Bono en Richard Roundtree. De film gaat over een groep krijgsgevangenen in de Tweede Wereldoorlog. Zij willen ontsnappen uit het Griekse kamp waarin ze zijn opgesloten. Niet alleen omdat ze hun vrijheid willen heroveren, maar ook omdat zij hun oog hebben laten vallen op een fantastische schat die verborgen ligt in een klooster. De film is geregisseerd door George P. Cosmatos, bekend van o.m. Leviathan, Rambo II, Shadow Conspiracy en de eerder door Video/Film Express uitgebrachte The Cassandra Crossing.

Geluid: Dolby Digital 2.0 - Beeldformaat: 4:3 - Speelduur: 117 minuten - Extra's: 'Moving scene selection', optionele ondertiteling

The End Of Innocence
De jonge Aaron kijkt heel erg op tegen zijn vrienden die hun mannetje staan in American Football. Thuis echter heeft hij veel te lijden van geweld en op een gegeven ogenblik is de maat voor hem vol en vermoordt hij zijn vader. In eerste instantie is hij -met behulp van datzelfde stel goede vrienden- in staat om de moord verborgen te houden. Wanneer er echter een tweede lijk op het toneel verschijnt, wordt de zaak bijna onhoudbaar. En als ook de belangrijkste football wedstrijd van het seizoen verloren lijkt te gaan vanwege alle misleiding en de politie achter de ware toedracht komt, is het drama onafwendbaar. Een film, die in de VS in 1999 uitkwam onder te titel Blue Ridge Fall met o.a. Tom Arnold, Chris Isaak en Amy Irving.

Geluid: Dolby Digital 5.1 - Beeldformaat: 1.33:1 - Speelduur: 104 minuten - Extra's: Bioscooptrailer

Hard Country
De film waarin Kim Basinger in 1981 haar debuut maakte naast hoofdrolspeler Jan-Michael Vincent. Basinger speelt een jonge vrouw die het wel gezien heeft in het duffe stadje waar zij woont. Haar vriend echter (Vincent) zweert bij zijn leventje daar, dat overdag uit werken op de fabriek bestaat en 's avonds uit in de kroeg hangen met z'n vrienden. Wanneer zij de mogelijk krijgt om een stewardessenopleiding te volgen gaat ze er vastberaden toe over de wijde wereld in te trekken. Vriendlief doet dan een ultieme poging om haar van zijn ware gevoelens voor haar te overtuigen. Kleinere rollen in deze door tv-veteraan David Greene geregisseerde film zijn weggelegd voor Daryl Hannah en de beroemde countryzangeres Tanya Tucker.

Geluid: Dolby Digital 2.0 - Beeldformaat: 1.33:1 anamorphic - Speelduur: 101 minuten - Extra's: Bioscooptrailer

Zojuist uitgebracht:

Stranger Inside
Hoofdrollen voor Yolondo Ross en Davenia McFadden in deze van vorig jaar daterende tv-film, die verhaalt over de dramatische hereniging van een moeder en een dochter. Van jongs af aan is Treasure Lee een vaste klant bij justitie. Wanneer zij verneemt dat haar doodgewaande moeder wel degelijk nog in leven is en in een vrouwengevangenis zit opgesloten, is zij vastbesloten om haar moeder daar te gaan vergezellen. Een mooi gegeven voor een fel realistische film over het leven in een vrouwengevangenis.

Geluid: Dolby Digital Surround - Beeldformaat: 1.33:1 - Speelduur: 97 minuten - Extra's: Bioscooptrailer, fotoalbum, featurette

Prick Up Your Ears
Bij de première in 1987 vielen nogal wat moraalridders over deze film van Stephen Frears (Sammy And Rosie Get Laid, The Hit, Dangerous Liaisons, The Grifters, My Beautiful Laundrette) heen. De film vertelt het spectaculaire, ontluisterende verhaal van het turbulente (sex)leven en de gewelddadige dood van toneelschrijver Joe Orton. Frears vond een intrigerende vorm om een en ander tot een onderhoudende film te maken. Met o.a. Gary Oldman, Vanessa Redgrave, Alfred Molina en Julie Walters.

Geluid: Dolby Digital 1.0 - Beeldformaat: 1.33:1 - Speelduur: 111 minuten - Extra's: Bioscooptrailer

Royce
James Belushi in James Bond sferen! Belushi speelt in deze actiefilm uit 1994 geheim agent Shane Royce. Zijn supergeheime afdeling Black Hole wordt opgeheven door toedoen van een senator. Royce's collega's binnen Black Hole zijn verbitterd en zweren wraak op de senator. Royce doet daar niet aan mee en kiest de zijde van de senator. En dan ontbrandt de strijd der giganten. Naast Belushi draven o.a. Peter Boyle, Chelsea Field en Miguel Ferrer op.

Geluid: Dolby Digital 2.0 - Beeldformaat: 1.33:1 - Speelduur: 117 minuten - Extra's: Trailer

Young Ivanhoe
Een tv-film uit 1995 met Stacy Keach als Pembrooke, de leraar van de jonge Ivanhoe en met dus ook heel veel middeleeuws spektakel. De jonge Ivanhoe is nog in training als zijn vader en zijn vriendin Rowena gevangen worden genomen. Toch trekt hij ten strijde, daarbij bijgestaan door onder anderen -jawel!- Robin Hood. Ook Margot Kidder, Nick Mancuso en Rachel Blanchard spelen mee, terwijl Kris Holdenreid de rol van Ivanhoe voor z'n rekening neemt.

Geluid: Dolby Digital Surround - Beeldformaat: 1.33:1 - Speelduur: 117 minuten - Extra's: Trailer

Missing Pieces
Een volkomen maffe komedie uit 1991 over ene Wendel (Monty Pythons Eric Idle) die verrast wordt door het feit dat hij de enige erfgenaam is van een overleden familielid en ar al snel achterkomt dat die erfenis één groot raadsel is. Samen met zijn muzikale vriend Lou (Robert Wuhl van o.m. The Bodyguard) gaat hij toch op jacht naar het legaat en komt daarbij een zootje ongeregeld tegen dat daar ook wel interesse in heeft, ondanks het feit dat ook zij geen idee hebben wat de erfenis nu precies behelst. Lauren Hutton doet ook mee onder regie van Leonard Stern, die in de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuwe nog films maakte met Abbott & Costello.

Geluid: Dolby Digital Surround - Beeldformaat: 1.33:1 - Speelduur: 94 minuten - Extra feature: geen

61
Vorig jaar regisseerde Billy Crystal voor HBO deze film over een strijd die in 1961 losbarst in de Amerikaanse honkbalcompetitie tussen twee met elkaar bevriende slagmannen die kans maken om het aloude homerun record van Bab Ruth te doorbreken. De honkbalbaasjes worden gespeeld door Barry Pepper (The Green Mile, Saving Private Ryan) en Thomas Jane (Magnolia, Under Suspicion, Original Sin).

Geluid: Dolby Digital 5.1 - Beeldformaat: 4:3 - Speelduur: 129 minuten - Extra's: Trailer, synopsis, fotoalbum

De Drieling
De van Fox Kids bekende, in Spanje geproduceerde serie De Drieling is er nu op twee DVD's. Een derde volgt binnenkort. Op elke DVD staan drie avonturen van de drie zusjes en de immer aanwezige, verveelde heks. Daarnaast zitten er bij de extra features drie interactieve spelletjes.

Geluid: Dolby Digital - Beeldformaat: 4:3 - Speelduur: 90 minuten - Extra's: Achtergrondinformatie, drie interactieve spelletjes, the making of, merchandisepresentatie


Recent nieuws van dezelfde bron