:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: X-FILES - NOTHING IMPORTANT HAPPENED TODAY
PERSBERICHT: X-FILES - NOTHING IMPORTANT HAPPENED TODAY
Bron: Fox - Datum: 2002-07-02 - Geplaatst door: Serge
Nothing Important Happened Today is de X-Files-film die het negende en laatste seizoen van deze succesvolle reeks inluidt. Dit voorproefje van het nieuwe seizoen is nog nooit op tv vertoond. Tien jaar geleden begon het met een eenvoudig verhaal van de zoektocht van een man naar z'n ontvoerde zus, maar over de jaren stapelden de mysteries zich op. In deze finale reeks wordt het geheimzinnige web rond de 'files' van Mulder en Scully ontrafeld: alle verhaallijnen krijgen een ontknoping!

Nieuwe gezichten in het negende seizoen
In de nieuwe X-Files-afleveringen worden vier nieuwe personages geďntroduceerd die een prominente rol krijgen toebedeeld. Het stalen gezicht en de priemende blik van special agent John Doggett (Robert Patrick) zal tal van actiefilmliefhebbers bekend voorkomen. Acteur Robert Patrick was namelijk de dodelijke T-1000 cyborg uit Terminator 2: Judgment Day.

De knappe special agent Monica Reyes (Annabeth Gish) debuteerde in de veertiende episode van het vorige seizoen. Ze is gespecialiseerd in rituele misdaden en satanische culten. In de film onthult ze een vroegere relatie met FBI-assistent-directeur Brad Follmer, maar toch blijft ze een trouwe bondgenoot van Scully.

Assistant director Brad Follmer (Cary Elwes) oogt als de ideale schoonzoon: netjes in het pak, goed gekapt, mooi en blauwe ogen. Maar wat er achter dat beeld schuilgaat, is complexer. Follmer is een politiek dier die geen rekening houdt met anderen als het om z'n carričre gaat...

De X-Files: inspiratiebron voor tal van producties
In 1992 waagde Fox zijn kansen met een kleine reeks over het bovennatuurlijke, de X-Files. De wereld op het kleine en het grote scherm zag er toen nog helemaal anders uit. De bekendste FBI-agenten waren Clarice Sterling (Jodie Foster in Silence of The Lambs) en Dale Cooper (Kyle McLachlan in Twin Peaks). Naar goeie sciencefiction was het zoeken in het begin van de jaren negentig. Dat veranderde toen de X-Files op het scherm verscheen, een unieke mix van de paranoia rond UFO's en het buitenaardse uit de jaren zeventig en de New Age-mystiek van de nineties.

The X-Files zorgde voor een boom in het genre, met filmproducties waarin sciencefiction verweven werd met elementen uit het dagelijkse leven. Nadat Independence Day een boxoffice van maar liefst acht miljoen dollar scoorde, volgde meerdere schitterende films als Men In Black, Armageddon en The Matrix. Bij tv-producties was de invloed nog sterker, met releases als Dark Skies, Poltergeist: The Hunger en het Britse Ultraviolet. Overal vond het bovennatuurlijke gretig aftrek in primetime. Ook zuivere sciencefiction beleefde onder invloed van de X-Files een hausse: Stargate SG-1, The Outer Limits, en Babylon 5 bekoren nog steeds miljoenen kijkers.

Nu tien jaar later lijkt er geen einde te komen aan films en tv-series die door de X-Files zijn beďnvloed. Buffy the Vampire Slayer, Angel, Roswell en Farscape blijven succesvol. Alleen het fantasy-genre, met het megasucces van The Lord of the Rings en uiteraard Harry Potter, zou dit in de weg kunnen staan. Maar hadden deze fantasy-thema's de harten van het publiek kunnen veroveren zonder de invloed van de X-Files? The truth is, as always, out there...

Te huur vanaf 9/7/2002 - Te koop vanaf 8/8/2002

Specificaties
DVD-9
Beeld: 16:9 anamorfisch
Geluid: Engels 5.1, Frans 5.1, Duits 5.1, Italiaans 5.1
Extra's: Featurette “Monica Reyes Revealed”, Behind the scenes

Lees hier reeds de bespreking van deze dvd.


Recent nieuws van dezelfde bron