:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THE WHOLE NINE YARDS
PERSBERICHT: THE WHOLE NINE YARDS
Bron: Fox - Datum: 2001-06-08 - Geplaatst door: Serge
Liefhebbers van humor kunnen vanaf 13 juni genieten van een aaneenschakeling van hilarische situaties in 'The Whole Nine Yards', met in de hoofdrollen Bruce Willis en Matthew Ferry. 'The Whole Nine Yards' is te koop op VHS en DVD. Op de DVD staan diverse interviews met alle belangrijkste acteurs.

Net als in de serie Friends weet Matthew Perry een neuroticus neer te zetten die met veel vallen en opstaan zichzelf van het onheil probeert te redden. "Mijn personage is ervan overtuigd dat iedereen erop uit is hem te vermoorden en wringt zichzelf - letterlijk - in vreemde bochten. Ik heb aan deze film veel blauwe plekken overgehouden, maar ben ook voor elke scène tot het uiterste te gaan', aldus Matthew. De keuze voor het acteren in deze film was voor hem snel gemaakt. "Ik vond het een eer om te mogen werken met Bruce Willis. Daarnaast deed het script mij denken aan 'Inlaws' uit de jaren '70, één van mijn favoriete films". Bruce Willis vindt het spelen van komedie een echte uitdaging. "Het acteren van een goede grap is moeilijker dan je denkt. Toch is het spelen van komedie één van de leukste klussen. Het is namelijk altijd lachen op de set."

Plot
Nicholas is een tandarts uit Montreal. Zijn nieuwe buurman, Jimmy Tudeski, is een huurmoordenaar op vlucht voor de maffia uit Chicago. Ondanks al hun verschillen hebben ze één ding gemeen: iemand wil hen vermoorden. Voor Jimmy is dit kinderspel, voor Nicholas een geheel nieuwe ervaring.

Zwarte humor en mooie meiden
Bruce Willis onthoudt zich in 'The Whole Nine Yards' van flitsend stuntwerk of keiharde actie en speelt met verve de karakterrol van Jimmy Tudeski. Een man van principes, die gelooft in het huwelijk en beschaafde omgangsvormen. Tudeski's dialogen zijn voorzien van snedige oneliners die ervoor zorgen dat de kijker zich de hele film zit te verkneukelen. Al vroeg in de film blijkt dat ook Matthew Perry in de rol van tandarts Nicholas een huurmoordenaar achter zich aan heeft. Dit in opdracht van z'n vrouw die uit is op de levensverzekeringspremie. Zijn beeldschone tandartsassistente (Amanda Peet), en de zeer aantrekkelijke vrouw (Natasha Henstridge) van Tudeski maken de boel nog een stuk complexer. Ook Michael Clarke Duncan, doorgebroken in Armageddon, mag met z'n enorme, in beton gegoten zwarte lijf opnieuw aan de zijde van Bruce Willis spelen.

Releasedatum: 13 juni 2001

Specificaties:
Beeld: 1:85.1 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands
Jaar: ?
Leeftijd: AL
Speelduur: ? min.

Extra's:
• Bioscooptrailer
• Interviews


Recent nieuws van dezelfde bron