:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THE JAMES BOND COLLECTION
PERSBERICHT: THE JAMES BOND COLLECTION
Bron: Fox - Datum: 2002-11-07 - Geplaatst door: Serge
James Bond wordt veertig, tenminste wat zijn bioscoopverschijning betreft. Ter gelegenheid van deze verjaardag verschijnt op 6 november de schitterende James Bond Monster Box, met 19 Bond-films op DVD. Zowel de verzamelbox als de afzonderlijk verkrijgbare DVD's zijn aantrekkelijk geprijsd. Een prima geschenkidee voor de feestdagen!

Veertig jaar Bond in de bioscoop
Ongeveer veertig jaar geleden verscheen de eerste Bond-film, Dr. No, in de bioscopen. Het publiek liep storm voor de avonturen van 007 en zijn oogverblindende tegenspeelster Ursula Andress, die als een Venus in bikini vanuit de zee oprees. Mannelijke kijkers lieten een verlangende zucht ontsnappen en de Bond-girls zouden een begrip worden.

Sinds de vroege sixties heeft Bond de wereld al vele malen gered van de ondergang. Hierbij wordt hij steevast omringd door bloedmooie maar soms zeer gevaarlijke dames. De liefdevolle miss Moneypenny houdtz'n agenda bij... Overigens wordt de bikiniscène uit Dr. No door Halle Berry overgedaan in de nieuwste Bond-film, Die Another Day, die vanaf 27 november 2002 in de Belgische bioscoop te zien zal zijn. Vorig jaar nog werd de bikini van Ursula bij Christie's geveild voor 35.000 pond.

Bond: een kwestie van stijl
De stijlvolle, charismatische Bond is een creatie van Ian Fleming, die in 1953 het eerste Bond-boek Casino Royale schreef. Fleming die in Jamaica woonde, noemde zijn held naar de Amerikaanse ornitholoog James Bond, die Birds of the West Indies had geschreven. Fleming vond dit een geknipte naam, "kort, niet romantisch en toch mannelijk, net wat ik nodig had". Fleming heeft van Bond een gesofisticeerde gentleman gemaakt, die weet wat de wereld te bieden heeft en daar ook graag van geniet. De lievelingscocktail van James mag er zeker zijn: twee vingers wodka, een maatje vermout, een olijf, en ijs. Uiteraard: shaken, not stirred... En neemt er een aantrekkelijke dame plaats naast Bond in z'n sportwagen, dan is de kans groot dat 007 een koele Dom Perignon uit de ijsemmer van onder het dashboard te voorschijn tovert.

De Bond sound
Bond onderscheidt zich ook door de unieke soundtracks. John Barry schreef veel van de muziek en de beroemde thema's van Goldfinger, Thunderball en Diamonds Are Forever worden in de dance- en technowereld veelvuldig gebruikt, onder meer door Fatboy Slim en Moby. De stemmen van Louis Armstrong, Cole Porter, Carly Simon en vooral ook Shirley Bassey maakten van tal van Bond-thema's evergreens. Voor de nieuwkomer Die Another Day heeft Madonna de titelsong geschreven en gezongen.

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron