:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: UNFAITHFUL
PERSBERICHT: UNFAITHFUL
Bron: Fox - Datum: 2002-12-08 - Geplaatst door: Serge
Een verhaal over ontrouw
Edward (Richard Gere) en Connie Summer (Diane Lane) hebben het allemaal voor elkaar: een gelukkig huwelijk, een leuk zoontje van acht en een pracht van huis in een buitenwijk van New York. Maar als een toevallige ontmoeting van Connie met een onbekende, Paul Martel (Olivier Martinez), omslaat in een heftige affaire, wordt de passie een obsessie en begint het bedrog zijn loodzware tol te eisen.

Regisseur van dodelijke passie
De regie van Unfaithful is van de hand van Adrian Lyne, een meester op gebied van erotische thrillers. In 1986 liep het storm voor zijn Nine 1/2 Weeks, met Mickey Rourke en Kim Basinger in de hoofdrollen. Fatal Attraction (1987), met Michael Douglas en Glen Close, geldt nog altijd als een voorbeeld in het genre. Lyne regisseerde ook succesfilms als Lolita (1997) en Indecent Proposal (1993). Hij begon net als z'n Britse landgenoten Ridley Scott en Alan Parker met tv-commercials, voordat hij carrière maakte in Hollywood. De films van Lyne kenmerken zich als bijzonder stijlvol en zeer sfeervol.

Sterke casting
Richard Gere staat al bijna dertig jaar voor de camera's en is één van de meest sexy acteurs van het witte doek. American Gigolo (1980) betekende voor hem de grote doorbraak en er zouden nog tal van successen volgen. The Cotton Club, No Mercy, Pretty Woman, Sommersby, Primal Fear zijn slechts enkele voorbeelden hiervan.

In The Cotton Club kon Gere al kennismaken met z'n tegenspeelster uit Unfaithful, Diane Lane. Haar eerste verschijning in een grote film dateert van Rumble Fish uit 1983, en in de jaren '90 konden we haar zien in bijvoorbeeld Knight Moves, Chaplin en Judge Dredd. Lane is geliefd bij zowel filmcritici als het grote publiek: met haar bijzondere talent zet ze overtuigende karakters neer, en de combinatie van haar grote schoonheid met haar nuchtere, droge stijl charmeert elke kijker.

Olivier Martinez groeide op in Parijs waar hij ook een acteuropleiding volgde. In de media wordt Martinez regelmatig onthaalt als de Franse Brad Pitt. Martinez speelde in diverse Franse en Spaanse producties. Zijn rol in Unfaithful is één van z'n eerste rollen in een Engelstalige film.

Technische specificaties:
Speelduur: 119 minuten
Beeld: 1.85:1 anamorfisch
Geluid: Dolby Digital 5.1
Talen: Engels, Frans
Ondertitels: o.a. Nederlands
Type: DVD9

Extra’s huurdvd:
• Verwijderde scènes

Releasedatum huurdvd: 3 december 2002

Extra’s koopdvd:
• Audiocommentaar door regisseur Adrian Lyne
• 11 scènes met audiocommentaar van Diane Lane & Olivier Martinez
• Alternatieve Einde
• 11 verwijderde scènes (met optioneel audiocommentaar regisseur)
• 5 featurettes
• Interview met Charlie Rose
• Script aantekeningen van de regisseur
• Originele bioscooptrailer
• Verborgen features (Easter Egg)

Releasedatum koopdvd: 19 februari 2003

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron