:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: NIEUWE MUZIEKDVD'S EINDEJAAR 2002
PERSBERICHT: NIEUWE MUZIEKDVD'S EINDEJAAR 2002
Bron: Video Film/Express - Datum: 2002-12-13 - Geplaatst door: Serge
Nog één keer gooit Video/Film Expres dit jaar de schatkamers van de muziekdvd open om een aantal nieuwe titels beschikbaar te maken voor de in 2002 zo gretig geworden muziekdvd-liefhebber.

BLONDIE LIVE!
Een release die mooi past in de trend van teruggrijpen op voorbije decennia. Vanaf hun debuut in de jaren zeventig hebben de Blondies altijd gestaan voor spraakmakende en vernieuwende muziek. De groep was de vlaggendrager van de belangrijke new wave stroming zo'n kleine dertig jaar geleden en met name door de uitstraling van zangeres Debbie Harry hangt er nog altijd een sfeertje van poppy glamour met een snufje punk rond het gezelschap. En vergeten is de groep al helemaal niet. Op deze DVD een concertregistratie uit 1982, vlak voordat de groep uit elkaar ging. In een klein uurtje komen, met een heuse blazerssectie als versterking, elf repertoiretoppers langs, waaronder The Tide Is High, Call Me, Heart Of Glass, Rapture en Hanging On The Telephone.
Dolby Digital 2.0 - Speelduur: 56 minuten - Geen extra features

CANDLEMASS – DOCUMENTS OF DOOM
Een, naar verluidt legendarisch, concert uit 1990, aangevuld met een zeer uitgebreide documentaire die de totale geschiedenis van de groep van het prilste begin tot en met een optreden in de Londense Mean Fiddler uit juli van dit jaar. De DVD met het concert, in Fryshushet, heeft een speelduur van vijf kwartier, de DVD met de documentaire duurt 80 minuten. Tijdens het concert spelen 'the masters of doom' dertien songs, waaronder At The Gallows End, Demons Gate en Dark Are The Veils Of Death. De documentaire bevat ook live opnamen en verder behind-the-scenes en interviews. Bovendien staat er op de docu-DVD een speciale commentaartrack die de groep onlangs speciaal voor deze DVD opnam.
Dolby Digital 5.1 - Speelduur: 75 + 80 minuten - Extra features: diashow, biografie, discografie, commentaartrack, behind the scenes, interviews

JOHN LENNON & THE PLASTIC ONO BAND – SWEET TORONTO
Het enige live-optreden van John Lennon & The Plastic Ono Band vond plaats in 1969 tijdens het Sweet Toronto Peace Festival. Gelukkig zijn daar opnamen van gemaakt en die staan op deze interessante DVD. Lennon slaat zich samen met Yoko Ono, Eric Clapton, Alan White en Klaus Voorman door een sterk repertoire heen met o.m. Cold Turkey, Yer Blues, Money, Hound Dog en Dizzy Miss Lizzy. De film werd gemaakt door de legendarische regisseur D.A. Pennebaker.
Dolby Digital 5.1 (op basis van de oorspronkelijke two-track) - Speelduur: 56 minuten - Extra feature: interview met Yoko Ono

THE MICK FLEETWOOD STORY
Ruim vijfendertig jaar is Mick Fleetwood de stuwende kracht achter een van de meest succesvolle popgroepen uit de geschiedenis, Fleetwood Mac. Zijn leven wordt in deze doumentaire geschetst aan de hand van interviews met de man zelf, maar ook met legendarische muzikanten met wie hij het podium ooit deelde zoals John Mayall, BB King, John Lee Hooker en natuurlijk Christine McVie, Lindsey Buckingham, Peter Green en Stevie Nicks.
Dolby Digital 2.0 - Speelduur: 59 minuten - Geen extra features

TEDDY PENDERGRASS – FROM TEDDY WITH LOVE
“I had a burning desire and a hunger to go back on the stage & touch my audience again. This is what I love, this is what I was born to do”. Teddy Pendergrass beschrijft zijn motivatie om weer het podium op te gaan voor een come-back na een bijna fataal verkeersongeluk in 1982. Deze show werd op Valentijnsdag van dit jaar opgenomen in het Wiltern Theatre in Los Angeles. Zo'n beetje alle hits die Pendergrass in zijn dertigjarige carrière scoorde (als lead-zanger van Harold Melvin & The Blue Notes en als solo-artiest) komen aan bod in het optreden dat ongeveer vijf kwartier duurt.
Dolby Digital 5.1, DTS - Speelduur: 76 minuten - Repetitiebeelden, interview

ICE T – THE REPOSSESSION LIVE
Een ruim anderhalf uur durende concertregistratie van het fenomeen Ice T. Sex, Money & Gunz is het motto waaronder het heerschap zich aan zijn publiek presenteert en is uiteraard ook naam van de begeleidingsgroep. Kompanen in het kwaad zoals Flava Flav, Afrika Bambaataa, Lil'Cease, Method Man, Grand Master D en Slick Rick voegen zich bij hem om het feest compleet te maken.
Dolby Digital 5.1 - Speelduur: 96 minuten - Extra features: behind the scenes, interviews, reportage van after-party

JUVENILE & UTP – LIVE FROM ST. LOUIS
Terius Gray alias Juvenile staat z'n mannetje op het gebied van hardcore rap. Alleen al het doorkijken van de titellijst van deze DVD (17 stukken in totaal) bevestigt zijn reputatie. Bijvoorbeeld met Pimps/Players, I Just Wanna F**k You, You Can F**k My Bitch, Murder en Dope. Voor het agressieve, vaak confronterende werk van Juvenile, in dit live-optreden ondersteund door UTP Playas, bestaan in het Engels prachtige, nauwelijks in het Nederlands te vertalen termen als raucous, brash, rambunctious, rowdy, thuggish en boisterous.
Dolby Digital 5.1 - Speelduur: 60 minuten - Extra features: bonus scenes, fotoalbum


Recent nieuws van dezelfde bron