:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: KISSING JESSICA STEIN
PERSBERICHT: KISSING JESSICA STEIN
Bron: Fox - Datum: 2002-12-19 - Geplaatst door: Serge
Het verhaal
Het leven als 'single' valt zwaar voor de mooie journaliste Jessica Stein. Na een hele reeks vreselijk slechte dates begint haar zoektocht naar de ware op een zinloze bezigheid te lijken. Tot een intrigerende contactadvertentie haar nieuwsgierigheid wekt en ze op die manier de perfecte, maar eigenzinnige partner van haar dromen ontmoet... Of blijkt het dan toch een experimentje te zijn?

Jazzy New York
Net als in Annie Hall van Woody Allen speelt New York een hoofdrol in Kissing' Jessica Stein. En ook in deze komedie zijn de hoofdrolspeelster met hun stad. Jessica is joods, verkrampt en ze heeft - uiteraard - een bemoeizuchtige moeder die haar persé wil koppelen. De kleurrijke karakters zitten in de journalistieke wereld, het kunstcircuit, ze hebben therapeuten, neuroses en seks die nooit helemaal je van het is. Kissing Jessica Stein toont ons New York op z’n best, met Manhattan, de leuke wijken en de cabs. De goede jazzy soundtrack maakt de sfeer compleet.

Ondernemende actrices
Kissing Jessica Stein werd oorspronkelijk voor het theater geschreven door Heather Juergensen en Jennifer Westfeldt. Zij namen ook de hoofdrollen in het stuk voor hun rekening, dat op veel bijval van publiek en pers mocht rekenen. De dames besloten het verhaal te verkopen aan een filmmaatschappij, maar daardoor verloren ze hun zeer gewenste controle over de realisatie. Heather en Jennifer kochten de rechten terug met de hulp van externe financiers en ze maakten van Kissing Jessica Stein een onafhankelijke productie. Daarna schreven Juergensen en Westfeldt zelf het heerlijk grappige filmscript, ze speelden de hoofdrollen en zorgden voor de volledige productie, van castings tot het zoeken van locaties. Het duurde drie jaar voor ze op de set stonden, maar het resultaat is een prachtige, romantische komedie.

Vrouwelijk succes in een mannelijke filmwereld
In de States zorgde Kissing Jessica Stein voor een boxoffce-resultaat van zeven miljoen dollar, een spectaculair bedrag voor een onafhankelijke film die met een budget van éen miljoen dollar werd gedraaid. Voor Jennifer Westfeldt is het succes een bewijs dat ook onafhankelijke vrouwen kunnen scoren in de filmwereld, waar weinig bekende vrouwelijke regisseurs en writers actief zijn.

DVD specificaties
Releasedatum: 17 december 2002
Genre: komedie
Leeftijd: AL
Lengte: 93 min.
Audio: Engels Dolby Digital 5.1
Beeld: 1:85:1 anamorfisch
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Extra’s: verwijderde scènes


Recent nieuws van dezelfde bron