:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: KOOPDVD JANUARI 2003
PERSBERICHT: KOOPDVD JANUARI 2003
Bron: Video Film/Express - Datum: 2003-01-31 - Geplaatst door: Serge
MEN BEHAVING BADLY 1
Men Behaving Badly is een populaire Britse comedy-serie die voor het eerst in 1992 in het Verenigd Koninkrijk werd uitgezonden. De eerste twee seizoenen gebeurde dat op ITV, daarna bracht de BBC de serie op de buis. Die ging er direct toe over om de serie later op de avond te programmeren om de inhoud wat ‘juicier’ te kunnen maken.

De cast wordt aangevoerd door Martin Clunes (The Russia House, Dirty Tricks, Carry On Columbus), die de rol speelt van Gary, de eigenaar van het onderste appartement van het huis waarin zich de meeste actie afspeelt. Om de huur te kunnen betalen heeft hij wel een kamerhuurder nodig. Gary spendeert veel tijd in de kroeg en heeft twee vrienden die allebei Clive heten.

Zijn huurder heet Tony en dat is een rol van de ervaren tv-acteur Neil Morrissey. Tony vergezelt Gary praktisch altijd in de kroeg, maar doet ook z’n best om in het gevlei te komen bij Deborah, de bovenbuurvrouw. Deborah (Leslie Ash) weet niet zo goed wat ze met die aandacht van Tony aan moet; ze weet niet of het leuker is om eenzaam te zijn of in het gezelschap van Tony. Meestal kiest ze de eerste optie.

De vriendin van Gary, Dorothy (een rol van Caroline Quentin) gaat al heel lang met hem om en kent hem dus door en door. Ze weet dus dat hij een gezwollen, ontrouwe leugenaar is.

In deel 1 van de in totaal uit zes delen bestaande DVD-serie zijn de zes afleveringen van het eerste seizoen te zien. De komende tijd komt er elke maand een nieuwe DVD met een heel seizoen aan afleveringen uit.

Speciale vermelding verdient nog de interface, die via een geinig navigatiemenu scene selection mogelijk maakt (via Tony’s koelkast), maar ook quizjes oproept via the pub quiz machine, waarin je je kennis over de serie en de verschillende afleveringen kunt testen. Goede antwoorden worden beloond met hilarische bloopers. Waarmee deze geslaagde Britse comedy de DVD-toeters en -bellen heeft gekregen die hij verdient.

Dolby Digital - 135 min. - Extra’s: interactieve quizTHE WHISTLEBLOWER
Robert Jones, een jonge Brit, luistert communistische Russische telefoongesprekken af voor de Britse regering. Als hij onder verdachte omstandigheden sterft, wordt Robert’s vader Frank verteld dat het gaat om een ongeluk. Frank vertrouwd deze verklaring niet en gaat op onderzoek uit om de werkelijke doodsoorzaak van zijn zoon te achterhalen. In deze zoektocht naar de waarheid komt Frank terecht in een web vol intriges, als hij ontdekt dat zijn zoon betrokken was bij een samenzwering in de hoogste kringen van de Britse regering.

Dolby Dolby 5.1 - 104 min.HIGHLANDER DTS
De bekende fantasyfilm met Christopher Lambert nu in een fantastische geremasterde DTS versie! Dolby Digital 5.1 / DTS 5.1MR. & MRS. OSBOURNE
De Osbournes: het stel dat een nieuwe standaard voor televisie maken zette met hun real life docusoap op MTV. Op deze DVD nodigen the prince of darkness en zijn echtgenote de toeschouwer uit voor een kijkje in hun kasteel en in hun bizarre relatie. Ze praten openhartig over de vele diepte- en hoogtepunten in carrière en persoonlijk leven. Alles komt aan de orde: hun eerste ontmoeting, hun visie op het huwelijk, de onstuimige jaren van Black Sabbath, de solocarrière van Ozzy, hun extreem gedrag en de omgang met andere sterren.

Dolby Digital 5.1- 55 min.IMAX- RAINFOREST DTS
De film Tropical Rainforest vertelt het verhaal van de 400 miljoen jaar oude evolutie van de tropische regenwouden, haar recente en snelle vernietiging en de krachtsinspanningen van wetenschappers om hen te begrijpen nu ze verdwijnen. De film benadrukt de biologische diversiteit van de regenwouden en de noodzaak om haar evolutie te begrijpen in plaats van ervaring die op korte termijn door mensen werd gedaan. Dat gebeurt door het tempo van de film te linken aan het verschijnen van planten en dieren zoals zij zich in tijd ontwikkelden.

In Tropical Rainforest krijgt u een close up beeld van kleine en grote dieren die u op het eerste gezicht niet zou zien. Mieren in hun nest die blaadjes eten, kleurrijke vlinders, kolibrietjes, orchideeën en apen hoog in de bomen. Wetenschappers die in de bomen hun onderzoek doen, vertellen hun persoonlijke verhaal. Eigenlijk weten wij nog zo weinig van het tropische regenwoud, dat wel 90 procent van levensvormen op aarde bevat.Tropical Rainforest is vanuit verschillende hoeken en perspectieven gefilmd zodat de kijker het belang van het tropische regenwoud op aarde beter leert appreciëren.

Eerder was de boeiende film te zien in Omniversum Den Haag, het grootbeeldfilmtheater van Nederland.

Dolby Digital 5.1 / DTS 5.1IMAX- YELLOWSTONE DTS
Yellowstone is het oudste en grootste nationale park van de Verenigde Staten. Deze film gaat terug naar de vroegste aanwezigheid van de mens in dit prachtige gebied. Onderaardse stromen, een opwindende kanotocht en een ontmoeting met de machtige Grizzly beer zijn enkele van de gebeurtenissen in deze film die zich afspeelt op een van de mooiste plaatsen van deze aarde.

Eerder was de film te zien in Omniversum Den Haag, het grootbeeldfilmtheater van Nederland.

Dolby Digital 5.1 / DTS 5.1OLIVER/DAWSON SAXON – ROCK HAS LANDED, IT’S ALIVE
Toen gitarist Graham Oliver en bassist Steve Dawson Saxon verlieten, de groep die zijzelf mede hadden opgericht, begonnen zij voor zichzelf onder de naam Oliver/Dawson Saxon. En met deze nieuwe groep gaan zij onverdroten verder op het heavy metal pad, waarvan de oorspronkelijke groep als een van de wegbereiders geldt. De nieuwe groep toert volop en deze DVD bevat de registratie van een concert van 13 mei 2002. Het concert wordt gelardeerd met opnames ‘behind the stage’, waarin heuse groupies figureren. Tien songs (waaronder Wheels Of Steel en Power And The Glory) speelt de groep en als bonustrack is er een opname van Strong Arm Of The Law.

Dolby Digital 5.0, stereo - 70 min. - Extra features: bonustrack, biografie in Duits en EngelsMICKEY FINN’S T-REX: BACK IN BUSINESS
Ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van het overlijden van Marc Bolan in 1997 werd er in Cambridge een herdenkingsconcert georganiseerd. Percussionist Mickey Finn en drummer/zanger Paul Fenton van Bolans groep T-Rex werden daarvoor uitgenodigd. Zij verzorgden een optreden met Rolan, de zoon van Bolan. Dat optreden werd door het publiek met groot enthousiasme ontvangen en dat vormde de aanleiding voor het drietal om T-Rex opnieuw op te richten. De groep speelt inmiddels over de hele wereld en brengt uiteraard alle grote successen uit de jaren zeventig. Zo ook tijdens het concert uit oktober 2001 dat deze DVD vult en waarop Telegram Sam, Ride A White Swan, Metal Guru en nog veertien andere Bolan-composities worden vertolkt.

Dolby Digital 5.0, stereo - 78 min. - Extra features: biografie in Duits en EngelsTHE SPENCER DAVIS GROUP: LIVE IN MANCHESTER (+ documentaire)
Voor de liefhebbers van een van grondleggers van de Britse popmuziek hier een DVD met meer dan twee uur Spencer Davis. Spencer Davis spelend (in februari 2002) en Spencer Davis pratend (in een interview én in een documentaire uit 1967, waarin hij ook weer spelend te zien is in de befaamde Londense Marquee). Davis doet het tegenwoordig natuurlijk zonder Steve Winwood, maar nog steeds wel met Pete York en Eddie Hardin. Met deze twee worden trouwens ook interviews gedaan. Het concert van vorig jaar duurt 50 minuten, waarin onder meer Keep On Running, Every Little Bit Hurts en I’m A Man voorbij komen. De interviewsessie met Davis, Hardin en Yorke duurt 20 minuten, de documentaire 57 minuten.

Dolby Digital 5.0, stereo - 127 min. - Extra features: biografie in Duits en EngelsOTIS REDDING: REMEMBERING OTIS
Otis Redding verpletterde het poppubliek in 1967 door een adembenemend optreden op het Monterey festival. Voor die tijd had Redding al een behoorlijke naam opgebouwd bij het R&B publiek, maar Monterey werd zijn grote doorbraak naar de massa popliefhebbers. Beelden van dat Monterey-optreden zijn te zien in deze film van de vermaarde regisseur D.A. Pennebaker. Maar de film bevat ook beelden van de eerste grote toernee die Redding door Europa maakte in 1966, The Stax-Volt European Tour, samen met Sam & Dave. Redding wordt begeleid door Booker T & The MG’s en The Mar-Keys en zingt zich in de film o.m. door My girl, Satisfaction, Try A Little Tenderness en Sitting On The Dock Of The Bay.

Dolby Digital 5.1 op basis van de oorspronkelijke tweesporen opnamen - 48 min.JAMES BROWN: BODY HEAT
James Brown, the godfather of soul, staat al zo’n drie decennia te boek als de hardst werkende man in de showbusiness. En hoewel soul zijn voornaamste werkterrein is, heeft hij met z’n heftige funkbenadering ook pop- en jazzliefhebbers aan zich verplicht. De concertregistratie in Monterey op deze DVD dateert van 1979 en Brown zingt o.m. Sex Machine, Get Up Offa That Thing, Body Heat en natuurlijk Papa’s Got A Brand New Bag.

Dolby Digital 5.1 op basis van de oorspronkelijke tweesporen opnamen - 60 min.VISIONS OF IBIZA VOLUME 1 (DVD + CD)
Deel 1 van ‘The ultimate chillout series’, waarin spectaculaire visuele effecten meerwaarde geven aan de hypnotiserende mixen van befaamde dj’s. Op deel 1 is dat Chris Coco die voor het verleidelijkste geluid zorgt dat Ibiza te bieden heeft. Hij doet dat met werk van o.a. Sanctuary, Slate, Come A Day, The Call en Airlock.

Dolby Digital 5.1 - DVD 75 min., CD 73 min. - Extra features: interviews, Blue Wave, previews

VISIONS OF IBIZA VOLUME 2
Op het tweede deel in de chillout serie zijn de mixen van de hand van Lenny Ibizarre, die zich uitleeft op twaalf tracks van onder anderen Mandalay, The Suntwins, M.C. Sultan en Trumpetman. Ook hier weer een relaxende combinatie van sfeergeluid en sensuele beelden.

Dolby Digital 5.1 - 52 min. - Extra features: interviews, Blue Wave, previewsCHUCK BERRY: ROCK AND ROLL MUSIC
Weer een film uit de koker van D.A. Pennebaker. En het onderwerp mag er, zoals bij hem gebruikelijk, heel erg wezen: Chuck Berry, de man wiens muzikale persoonlijkheid een onuitwisbaar stempel heeft gedrukt op de totale geschiedenis van de populaire muziek. De man die al vier decennia geëeerd wordt als koning van de rock and roll. De man die klassiekers op zijn naam heeft als Johnny B. Goode, Carol, Sweet Little Sixteen, Maybellene en Rock And Roll Music. En die hij in dit concert uit 1991 ook ten gehore brengt.

Dolby Digital 5.1 - 46 min.TEDDY PENDERGRASS: FROM TEDDY, WITH LOVE
“I had a burning desire and a hunger to go back on the stage & touch my audience again. This is what I love, this is what I was born to do”. Teddy Pendergrass beschrijft zijn motivatie om weer het podium op te gaan voor een come-back na een bijna fataal verkeersongeluk in 1982. Deze show werd op Valentijnsdag van dit jaar opgenomen in het Wiltern Theatre in Los Angeles. Zo'n beetje alle hits die Pendergrass in zijn dertigjarige carrière scoorde (als lead-zanger van Harold Melvin & The Blue Notes en als solo-artiest) komen aan bod in het optreden dat ongeveer vijf kwartier duurt.

Dolby Digital 5.1, DTS 5.1 - 76 min. - Extra features: repetitiebeelden, interview

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron