:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: KOYAANISQATSI-POWAQQATSI
PERSBERICHT: KOYAANISQATSI-POWAQQATSI
Bron: Fox - Datum: 2003-02-13 - Geplaatst door: Serge
De Koyaanisqatsi-Powaqqatsi Collector's Edition Boxset biedt de ultieme beeld- en geluidservaring op dvd: een unieke sensatie voor wie deze films nog niet kent, n een klassieker voor zowel uw film- als muziekcollectie!

KOYAANISQATSI: essence of life
De term Koyaanisqatsi - "het leven is uit evenwicht" - komt uit de taal van de Amerikaanse Hopi-indianen. Koyaanisqatsi schildert een apocalyptisch beeld van de botsing tussen onze hoogtechnologische, verstedelijkte wereld en de serene schoonheid van de natuur. De adembenemende beelden en de prachtige, verfijnde muziek maken van Koyaanisqatsi een fascinerend, hypnotiserend spektakel dat zich met niets laat vergelijken. Philip Glass schreef de tijdloos mooie muziek, de regie is van Godfrey Reggio.

Extra's:
Bioscooptrailer van Koyaanisqatsi
Documentaire "Essence of Life"

POWAQQATSI: impact of progress
Powaqqatsi, de opvolger van Koyaanisqatsi, betekent "leven in verandering" in de taal van de Hopi's. Ook deze film werd wereldwijd bejubeld door zowel de filmkritiek als het publiek. De film is een ode aan het authentieke vakmanschap, de artistieke creativiteit en de spirituele waarden van etnische culturen uit Azi, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika, en behandelt de invloed van de industrialisering, de technologie en de groei van de grootsteden op deze culturen. De majestueuze soundtrack van grootmeester Philip Glass mengt tribale ritmes, vertolkt op etnische, klassieke en elektronische instrumenten, in n formidabel thema.

Extra's:
Bioscooptrailer van Powaqqatsi
Documentaire "Impact of Progress"

Godfrey Reggio: pozie in beeld en geluid
De filmstijl van regisseur Godfrey Reggio (New Orleans, 1940) kenmerkt zich door de uitzonderlijke emotionele impact van de beelden. Een groot deel van z'n jeugd bracht Reggio door in een kloosterorde. In de jaren zestig engageerde hij zich voor sociale projecten, en in de jaren zeventig begon Reggio zijn visie op de samenleving om te zetten in een persoonlijke, unieke filmtaal. De regisseur werkte van 1975 tot 1982 aan Koyaanisqatsi, dat in 1983 verscheen, in 1988 volgde Powaqqatsi.

Philip Glass: toonaangevend componist van de 20e eeuw
Philip Glass (Baltimore, 1937) is wellicht de meest succesvolle hedendaags klassieke componist van de twintigste eeuw. Glass is een van de stichters van het Amerikaanse minimalisme in de muziek. Sinds de jaren zeventig is hij de belangrijkste operacomponist ter wereld. Zijn muzikale stijl is uniek: het repetitieve karakter ervan hypnotiseert de luisteraar en Glass aarzelt niet om samen te werken met de groten uit de rockwereld (David Bowie, Brian Eno), of zich te laten inspireren door etnische muziek.

Releasedatum: 26 februari 2003


Recent nieuws van dezelfde bron