:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Columbia Tristar >> PERSBERICHT: MONTY PYTHON’S LIFE OF BRIAN
PERSBERICHT: MONTY PYTHON’S LIFE OF BRIAN
Bron: Columbia Tristar - Datum: 2003-03-20 - Geplaatst door: Serge
Cast:
Monty Python crew: John Cleese, Michael Palin, Graham Chapman, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones. En ook te zien zijn John Case, Peter Brett, Spike Milligan, Bernard McKenna, Andrew McLaghlan, Chris Langham, Terence Baylor, Carol Cleveland, Kenneth Colley, Neil Innes, Charles McKeon, John Young, Gwen Taylor en Sue Jones-Davies.

Onder andere in de rollen van: Mr. Big Nose, HARRY THE HAGGLER, SIMON THE HOLY MAN, MR. PAPADOPOULOS, BIGGUS DICKUS, NISUS WETTUS

Regie: Terry Jones

Script: Monty Python crew: John Cleese, Michael Palin, Graham Chapman, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones.

Releasedatum: 10 april 2003 --> uitgesteld tot 17 april 2003

Jezus is back!
Er is meer tussen hemel en aarde dan wij simpele stervelingen kunnen bevroeden. Want waarom is er zolang gewacht met de DVD release van één van de origineelste en leukste filmtitels aller tijden? Of misschien wel de beste film sinds het ontstaan van de mensheid! Is er sprake geweest van het blokkeren van hogerhand vanwege zeer waarschijnlijke en nadrukkelijke aanwezigheid van godslastering? Wie weet. En heeft de Paus nu, als compromis, zelf het voorwoord ingesproken op de DVD? Gelukkig niet. Maar fans en niet fans opgelet; hij komt er aan; de eerste DVD release van Monty Python’s Life of Brian!

Life of Brian is de derde officiële film van de bekende Monty Python crew. John Cleese, Michael Palin, Graham Chapman, Terry Gilliam, Eric Idle en Terry Jones, ze zijn er allemaal en spelen in Life of Brian samen maar liefst 40 characters. Met een voor film ongekend mini-budget van 4 miljoen dollar werd met veel plezier en bezieling een top-titel gemaakt die door bijna iedereen op de wereld is gezien. Wie herinnert zich niet de scene waarbij Brian als Jezus Christus zingend aan het kruis hangt met: ‘Always look on the bright side of life!’ Life of Brian is in zijn genre een parodie op de klassieke komedie en nimmer geëvenaard.

De film Life of Brian komt nu voor het eerst uit op DVD en is een meeslepende stroom van grappen die je soms pas na 3 keer kijken ontdekt. Wie echt bijbelvast is, herkent zonder meer de meest beroemde scenes over het leven van Jezus Christus. Brian is in deze film een jood die wordt aangezien voor de profeet. Hij is lid van de Romeinse ondergrondse en ontdekt (overigens geheel tegen zijn bedoelingen in), dat alles wat hij doet en zegt door de massa wordt gezien als een wonder. Binnen no-time heeft Brain dan ook een enorme schare fans. Maar dat je daar in die tijd als jood niet echt heel oud mee wordt, dat weten we inmiddels.

DVD extra’s:
• Documentaire “The Pythons”
• Originele trailer van Life of Brian
• Promotietrailers