:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: 4-DVD BOXSET BEATLES EN ROLLING STONES
PERSBERICHT: 4-DVD BOXSET BEATLES EN ROLLING STONES
Bron: Video Film/Express - Datum: 2003-05-13 - Geplaatst door: Werner
Op 6 juni brengt Video/Film Express twee opvallende boxsets met elk vier DVD’s op de markt. Het zijn The Beatles - A Long And Winding Road (The Complete History In An Exclusieve DVD-set) en The Rolling Stones Just For The Record - Five Decades, A Video Retrospective. Bij elkaar geven deze acht DVD’s in ruim veertien uur een indringend beeld van ongeveer vijf decennia popmuziek en van twee van de grootste representanten van het genre. Beide sets, uiteraard voorzien van Nederlandse ondertiteling, kennen een consumentenadviesprijs van € 59,99.

Het belang van The Beatles voor de ontwikkeling van de popmuziek behoeft geen enkele toelichting meer. Aan de hand van heel veel zeldzaam en nooit eerder vertoond beeldmateriaal geeft A Long And Winding Road in een totaal tijdsbestek van zeven uur en twintig minuten een goed beeld van de achtergronden van de ongekende carričre van de fab four. De eerste drie DVD’s bevatten een chronologisch verslag, beginnend bij The Quarrymen tot en met de afsluiting van hun gezamenlijke carričre met Let It Be. Op de bonus-DVD staan interviews met onder anderen Tony Sheridan, Julia Baird (de zuster van John Lennon), Alistair Taylor van NEMS Enterprises en met de uitgever van het tijdschrift Mersey Beat, Bill Harry.

Op de vier DVD’s in de box The Rolling Stones Just For The Record wordt de geschiedenis van ‘de grootste Rock & Rollband ter wereld’ uit de doeken gedaan. Van hun eerste optredens in kleine clubs tot aan de Forty Licks tour van 2003. Insiders vertellen aan de hand van zeldzaam en nooit eerder vertoond beeldmateriaal de hoogte- en dieptepunten van de band, die het motto ‘Sex, drugs and Rock & Roll’ hoog in het vaandel heeft (of in elk geval lange tijd hád) staan. Ook in deze set geven de eerste drie DVD’s een chronologisch overzicht en bevat de bonus-DVD zeldzaam beeldmateriaal, waaronder The Making Of Exile On Main Street, een item over de samenwerking met de Dust Brothers en een reportage over de spanningen tijdens de opnamen van het album Dirty Work.


Recent nieuws van dezelfde bron