:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: MUZIEK-DVD'S
PERSBERICHT: MUZIEK-DVD'S
Bron: Video Film/Express - Datum: 2003-06-04 - Geplaatst door: Werner
Naast de al eerder aangekondigde 4DVD-boxen van The Beatles en The Rolling Stones heeft Video/Film Express deze maand meer fraais in het muziek-DVD-aanbod. Zo is er een spetterende registratie van een optreden van het gezelschap Magic Of The Dance, een beroemd concert van Kiss en een uiterst genoegelijke en swingende registratie van het New Orleans Jazz & Heritage Festival.

Magic Of The Dance

Een wervelende dans- en muziekshow van een gezelschap dat over de hele wereld zalen in extase brengt met een goed gechoreografeeerd liefdesverhaal dat ondersteund wordt met prachtige muziek. Zo’n miljoen toeschouwers zagen de show inmiddels en dat worden er alleen maar meer, want de toernee is nog altijd gaande.

Het vertelde verhaal is aangrijpend en begint in Dublin rond 1900, wanneer de Ieren massaal naar de ‘nieuwe wereld’ trekken. Dat is lang niet altijd een succes: velen raken berooid, máár ze behouden hun liefde voor de muziek en dans uit hun geboorteland.

Op deze DVD de opname van een optreden in Parijs.

Dolby Digital
speelduur: 90 minuten
extra features:
• repetities, ‘At Home In Ireland’
• 40 minuten durende docu ‘Paris At Last’Kiss in Vegas

You wanted the best, you got the best! The hottest band in the world….KISS!!! Kretologie op de verpakking van deze DVD die natuurlijk naadloos aansluit bij het imago van de legendarische groep Kiss.

In oktober 1999 gaven de heren Simmons, Frehley, Criss en Stanley een exclusief concert in Las Vegas. De belangstelling daarvoor was overdonderend en daarom werd besloten er een live webcast van te verzorgen. Echter... de server crashte al heel snel toen miljoenenen fans tegelijk inlogden. En zo zag op internet niemand iets van het concert dat nu dan in alle rust (en keer op keer) bekeken kan worden op deze DVD. Maar er is meer, want naast het concert is er nog heel veel uniek bonusmateriaal op verzameld.

Dolby Digital 5.1 en 2.0 (live); Dolby Digital 2.0 (footage)
beeld: fullscreen/splitscreen (live); fullscreen (footage)
speelduur: 103 minuten
extra features:
• Kiss-Boxset Premiere
• Farewell-Tour Interview
• Alive 3 Interview
• Peter Criss at Rock Walk
• Ace Frehley at Rock Walk
• Walk Of Fame Ceremony
• Detroit Rock City Kinopremiere
• Larger Than Life Tribute Band
• Collectors Stuff
• Star FactsElectric Light Orchestra Part 2: Access All Areas, Live In Australia

Een muzikale documentaire, waarin imposante stukken live muziek (met het Australian Rock Orchestra) worden afgewisseld met beelden van de repetitie en gesprekken met de bandleden. En zo ontstaat het beeld van een tijdloze popgroep, waarin vriendschapsbanden ook een belangrijke rol spelen. En natuurlijk: strakke uitvoeringen van de gote hits uit het ELO-repertoire.

Dolby Digital 2.0
speelduur: 60 minutenLegends Of New Orleans

Liefhebbers van jazzy en soluful popmuziek komen helemaal aan hun trekken op deze DVD. Ga er maar aan staan: grootmeester Allen Toussaint speelt en zingt de sterren van de hemel (en laat Bonnie Raitt in één nummer opdraven als gitariste), The Neville Brothers zetten hun beste en dus niet misselijke beentje voor én good old Dr. John toont nog eens nadrukkelijk aan dat hij zijn trucje nog lang niet verleerd is.

Toussaint brengt o.m. Mother In Law en Working In The Coalmine, Dr. John Right Place, Wrong time en Goin' Back To New Orleans en de broertjes Neville schitteren in o.m. Fire On The Bayou en Tipitina.

Dolby Digital 2.0 en 5.1
speelduur: 57 minuten
extra features:
• trailers
• discografieën
• biografieënThe Beatles - A Long And Winding Road (4DVD)

Het belang van The Beatles voor de ontwikkeling van de popmuziek behoeft geen enkele toelichting meer. Aan de hand van heel veel zeldzaam en nooit eerder vertoond beeldmateriaal geeft A Long And Winding Road in een totaal tijdsbestek van zeven uur en twintig minuten een goed beeld van de achtergronden van de ongekende carričre van de fab four. De eerste drie DVD’s bevatten een chronologisch verslag, beginnend bij The Quarrymen tot en met de afsluiting van hun gezamenlijke carričre met Let It Be. Op de bonus-DVD staan interviews met onder anderen Tony Sheridan, Julia Baird (de zuster van John Lennon), Alistair Taylor van NEMS Enterprises en met de uitgever van het tijdschrift Mersey Beat, Bill Harry.

Dolby Digital 2.0
speelduur: 7 uur en 20 minuten
Nederlandse ondertitelingThe Rolling Stones Just For The Record (4DVD)

Op de vier DVD’s in de box The Rolling Stones Just For The Record wordt de geschiedenis van ‘de grootste Rock & Rollband ter wereld’ uit de doeken gedaan. Van hun eerste optredens in kleine clubs tot aan de Forty Licks tour van 2003. Insiders vertellen aan de hand van zeldzaam en nooit eerder vertoond beeldmateriaal de hoogte- en dieptepunten van de band, die het motto ‘Sex, drugs and Rock & Roll’ hoog in het vaandel heeft (of in elk geval lange tijd hád) staan. Ook in deze set geven de eerste drie DVD’s een chronologisch overzicht en bevat de bonus-DVD zeldzaam beeldmateriaal, waaronder The Making Of Exile On Main Street, een item over de samenwerking met de Dust Brothers en een reportage over de spanningen tijdens de opnamen van het album Dirty Work.

Dolby Digital 2.0
speelduur: 6 uur en 50 minuten
Nederlandse ondertiteling


Recent nieuws van dezelfde bron